04.01.2019, 18:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.01.2019, 18:43 UTC przez SeaAngel.)
Ja kilka dni temu za 950zł kupiłem Lenovo Explorer w zestawie z kontrolerami... ok, był używany (ponoć tylko 1x, w co akurat wierzę, bo aż pachniał świeżością, a faktura z Amazona była z 17.12.2018). Opiewała na kwotę 199€, czyli odsprzedający raczej nie stracił
Z resztą na hiszpańskim Amazonie (amazon.es) taka promocja była już ponoć kilka razy, ale bardziej niż mieć nówkę nieśmiganą ze sklepu zależało mi, aby to przymierzyć. A akurat sprzedawał ktoś oddalony o 20min jazdy. Podobna kwotowo oferta była też późną jesienią na "1-dniowym" ibood.
Jeszcze walczę z konfiguracją (już testowałem na Elite, Project Cars 2, ETS2, Talos Principle VR i kilka filmików 3D, jeszcze jutro Subnauticę przećwiczę), ale to chyba normalne, że trzeba się z takimi nowymi zabawkami trochę namęczyć. Póki co siłuję się na własną rękę, ale jak będę miał kilka skonkretyzowanych pytań, to pewnie też je zadam
PS. Odczuwalna jakość grafiki w porównaniu do zwykłego monitora delikatnie mówiąc nie powala, ale na to byłem przygotowany, bo już 2x w przeszłości przymierzałem inne sprzęty. Gorzej jest z blurem dookoła, który na początku nie przeszkadzał, ale jednak żeby coś przeczytać, to muszę spojrzeć na to centralnie, bo kontem oka jest zbyt rozmazane
PS2. Kupując Lenovo Explorer z kontrolerami trzeba być przygotowanym na kupno adaptera USB na Bluetooth 4.0 (chyba, że ma się to, bo się gra np. na laptopie). I sprawdź też, czy masz wolny port HDMI, bo ja z adapterem musiałem jeszcze domówić kabel HDMI->DisplayPort, żeby inaczej podłączyć monitor, podpięty wcześniej do jedynego gniazda HDMI i zrobić miejsce.
Z resztą na hiszpańskim Amazonie (amazon.es) taka promocja była już ponoć kilka razy, ale bardziej niż mieć nówkę nieśmiganą ze sklepu zależało mi, aby to przymierzyć. A akurat sprzedawał ktoś oddalony o 20min jazdy. Podobna kwotowo oferta była też późną jesienią na "1-dniowym" ibood.Jeszcze walczę z konfiguracją (już testowałem na Elite, Project Cars 2, ETS2, Talos Principle VR i kilka filmików 3D, jeszcze jutro Subnauticę przećwiczę), ale to chyba normalne, że trzeba się z takimi nowymi zabawkami trochę namęczyć. Póki co siłuję się na własną rękę, ale jak będę miał kilka skonkretyzowanych pytań, to pewnie też je zadam

PS. Odczuwalna jakość grafiki w porównaniu do zwykłego monitora delikatnie mówiąc nie powala, ale na to byłem przygotowany, bo już 2x w przeszłości przymierzałem inne sprzęty. Gorzej jest z blurem dookoła, który na początku nie przeszkadzał, ale jednak żeby coś przeczytać, to muszę spojrzeć na to centralnie, bo kontem oka jest zbyt rozmazane

PS2. Kupując Lenovo Explorer z kontrolerami trzeba być przygotowanym na kupno adaptera USB na Bluetooth 4.0 (chyba, że ma się to, bo się gra np. na laptopie). I sprawdź też, czy masz wolny port HDMI, bo ja z adapterem musiałem jeszcze domówić kabel HDMI->DisplayPort, żeby inaczej podłączyć monitor, podpięty wcześniej do jedynego gniazda HDMI i zrobić miejsce.