18.11.2018, 19:14 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.11.2018, 19:18 UTC przez kris750PL.)
(15.02.2018, 22:58 UTC)DeJoT napisał(a): Na bezrybiu gier VR mocno napalałem się na Fallout 4 VR (choć wypuszczone pod Vive, działa na Oculusie przy 10 min zabawy z konfigami). Ale że cena 260zł odstaraszała to się wstrzymywałem. Dziś dali promo 30% no i pękłem.... Sam FO4 mnie porwał i jest moją "aktualną" grą. Choć wiem, że już ma ze 2 latka
Teraz zobaczymy czy będzie kit czy hit. jeszce "tylko" 50min downloadu.... ;/
Swoją drogą, ktoś może ma FO4 VR i się może podzielić opinią?
pewnie odkopię trupa ale może kumuś sie przyda - na oculusa wyszedł potem patch, który eliminuje wszystkie problemy z działaniem tej gry, jednakże nadal pozostaje podstawowy problem gier pod VR i który fallout 4 niestety też powiela - o ile w fallouta bardzo przyjemnie gra się myszką ewentualnie tak ja ja na padzie przed monitorem, o tyle gry FPP i do tego jeszcze strzelanki bardzo ciężko na dłuższą metę ogrywać pod VR, z racji tego, że są po prostu irytująco męczące

Dużo nagadane ale reasumując - Fallot pod VR się średnio lub nawet cale nie nadaje, bo ta gra moim zdaniem jest za bardzo absorbująca - ja po godzinie grania miałem dość. Co innego gry gdzie jest dużo skradania, akcja nie jest wartka, jest czas aby spokojnie zaplanować działania - i taką grą jest Alien Isolation - gra w ogóle nie wydana pod VR, a grało mi się w nią świetnie. Moim zdaniem pod VR trzeba gry nie tyle umieć przerobić i wydać, co muszą to z założenia być odpowiednie gry - takie które nie tylko mają menu i inne rzeczy skonstrowane pod działanie np. kontrolerów, co pod względem całego gameplaya są skonstruowane pod VR. A że ta technilogia raczkuje to i mamy takie podejście, że wystarczy dodać inne menu, kilka zmian w czcieonce i ekranie i z każdej gry da się zrobić grę pod VR. No a to to wcale nie działa. Tyle, że zamiast robić nową grę, lepiej dla producenta jest starą po prostu przerobić i jeszcze raz sprzedać. Ogólnie zatem nie polecam Fallouta. A nawet rzekłbym omijać szerokim łukiem.

.png)

MOJE ODZNAKI
![[Obrazek: ksMw3tO.png]](http://i.imgur.com/ksMw3tO.png)
![[Obrazek: K3dQwqx.png]](https://i.imgur.com/K3dQwqx.png)