15.06.2018, 16:45 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2018, 17:28 UTC przez Yautja.)
(15.06.2018, 13:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):(15.06.2018, 11:47 UTC)Yautja napisał(a): Dziś jest dzień "Yautja pyta"
Ktoś na FB wrzucił taką prezentację: https://www.youtube.com/watch?v=4LlxM3N6...tion=share
Mniejsza o głosy, bardziej mi chodzi o automatyzację procesów startu, lądowania i dokowania. Jak takie coś zrobić?? Albo opowiadanie o konstelacjach? Czad!
I z innej beczki: Czy materiały od Strażników trzeba koniecznie wydobywać czy są dostępne u brokerów? I powiązane pytanie - jak się wymienia materiały, bo zajrzałem do jednego brokera ale, wstyd się przyznać, kompletnie nie rozumiem konstrukcji tego interfejsu
Yautja, to generalnie działa tak. Voice Attack to tylko software do tworzenia makr, włącznie z komendami głosowymi i zaawansowanyn oskryptowaniem.
HCS to osobna firma, która z błogosławieństwem Frontiera wypuszcza gotowe Voice Packi, które importuje się jako profile do Voice Attack. Profile zawierają zestaw gotowych makr do Elite, reagujących na zaprogramowane komendy głosowe. Oprócz wykonania określonej komendy (np. wciśnięcia klawisza odpowiedzialnego za wypuszczenie podwozia), odtwarzana jest również odpowiedź głosowa, która imituje Twój komputer pokładowy (np. "Landing gear down, Commander"). Dlatego tak lubię Verity, bo jest ten sam głos co oryginalny komputer w Elite
Są one też mocno oskryptowane, czytają Twoje logi z gry i komputer pokładowy odpowiednio reaguje (np. zbliżając się do bazy planetarnej mówi: "I have a visual"). Wszystkie komendy tam są już gotowe, trzeba się ich tylko nauczyć.
Te Voice Packi można sobie rozszerzyć o własne nowe komendy lub dodać swoje głosowe komendy do już istniejących. Przykład: https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=3557 (np. zrobiłem sobie tak, że jak powiem "Tell me something interesting", to komputer losowo odtwarza mi jeden z tych tekstów z galaxopedii, właśnie info o astronomii, konstelacjach, gwiazdach etc.)
Kupiłem. Zainstalowałem. Nie działa

Rozpoznaje komendy, ale nie reaguje.
Po rozpoznaniu komendy Voice Attack wyświetla: WARNING: detected new install, running start up...
Keyboard bind missing in Elite: Not set
I tak za każdym razem

Muszę w Elite domyślne ustawienia klawiszy przywrócić, czy to jeszcze coś innego?
EDIT: never mind. Już działa

.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)