Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
I wszystko jasne... lecę dalej się rozbijać...
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Mam pytanie dotyczące wytyczania trasy. Jeśli ustawie filtr tylko na gwiazdy, z których moge zassać paliwo i zastosuję go do trasy, to stworzy mi routa jedynie przez takie gwiazdy, czy co jakis czas bedzie mnie przeprowadzać przez te gwiazdy żebym mógł zatankować ?
Jeśli usunę ten filtr, to czy wyliczona trasa będzie uwzględniać gwiazdy, z których mogę tankować i pokaże mi gdzie muszę/mogę to zrobić?
Odpowiedz
Jak ustawisz tylko scoop, to będzie Cię prowadził tylko przez takie gwiazdy, nawet okrężną drogą. Jeżeli zależy Ci na tym, żeby jak najmniejszą ilością skoków dotrzeć z punktu A do B, to nie ustawiaj tego, jednynie w momencie, kiedy będziesz musiał tankować (a najlepiej jeden - dwa skoki przed) znajdź na mapie najbliższą z taką możliwością i tam podleć zatankować. Mapa co prawda zaznacza "fuel star" po trasie, ale w/g mnie tu jest jakiś bug i nie działa to prawidłowo. Programowanie trasy działa tak, że jak mam w okolicy dużo odkrytych systemów i włączę trasę po "not visited", to potrafi z 2 skoków zrobić 6.
Odpowiedz
@Pajk dzieki. Nie pomyslalem o tym zeby z thrusterami isc nie w level tylko w jakosc. A jakie dajesz u Felicyty ugrade?
@Magnum354 gdzies juz taka "wydmuszke" widzialem. Chyba nawet pierwsze przymiarki pod taka robilem. Ale po malym spotkaniu z gruntem w moim pierwszym Asp'ie doszedlem do wniosku ze te 5-10Ly skoku chyba bede mogl poswiecic na rzecz wyposazenia na sytuacje naprawde losowe/wypadkowe. Ta konda to taka przymiarka pod ewentualne Distant Worlds 2. Choc spodziewam sie sporych zmian w 4 poprawce w tym roku a moze nawet jakichs nowych modulow pod eksploracje.
@LXir nie wiem czy daleko lecisz ale zobacz czy po Twojej trasie da rade leciec tylko po gwiazdach F lub F K G. Podobno przy F jest najwieksza szansa na ELW. Ja jakos zatrwazajaco wiecej ich nie znajduje, ale sporo WW TC i HMC TC potrafi rekompensowac te straty. Wlasnie teraz dokladniej to sprawdzam Smile
Odpowiedz
Do Colonii lecę. Jestem w 1/4 drogi i znalazłem dopiero jeden WW, z tym, że skaczę co 49Ly.
Odpowiedz
Ja lece troche bardziej w "prawo" trasa lukiem do SagA a pozniej tez do Colonii. Skoku mam niewiele wiecej. Tak od plowy trasy gdzies wyczytalem ze przy F jest najwieksza szansa. W moim regionie raczej nie ma za duzo przeskanowanych systemow. Sporo neutronowek i nawet kilka nietknietych czarnych dziur trafilem do kompletu. Poluje jeszcze na Wolfa Rayeta ale musze chyba wiecej o nich poszukac informacji bo to co do tej pory znalazlem wydaje sie nielogiczne na razie sie nie sprawdza.
Odpowiedz
Chciałem się was zapytać jak to jest z inżynierami teraz. (wcześniej chyba było inaczej). Ale od początku....

Odblokowałem sobie Palina aby podrasować thrustery. Chciałem przystąpić do upgredu ale niestety nie mogłem gdyż moja obecna modyfikacja była za wysoka (3 tier) w stosunku do obecnej możliwości upgradu czyli poz 1 inżyniera. Zakupiłem więc inny thruster aby wylevelować inzyniera. Doszedłem do 5 poziomu potem zamieniłem z powrotem na mój poprzedni thruster z 3 poziomowym upgradem. Nadal nie mogłem zmodyfikować. (Jakiś komunikat o braku kompatybilności ale mogę się mylić) tak czy inaczej zdjąłem modyfikacje będąc pewnym że po tym zabiegu będę mógł od razu zrobić 5 poz. A tu figa znów od pierwszego muszę?

Czy ja coś źle robię? Smile W takim trybie to ja się zajadę robiąc te modyfikacje
Odpowiedz
Teraz jest osobna modyfikacja na każdą sztukę. Jeżeli masz starą modyfikację (legacy), to Ci zdejmuje jeden poziom w dół, potem możesz ten konkretny moduł podkręcać na nowych zasadach. Jeżeli masz moduł "surowy", to zaczynasz od lv 1, jak na piątym poprzednim, to masz 4. Nie próbowałem ruszać podrasowanych, bo się trochę boję, że mi usunie secondary effect.
Odpowiedz
Ja tez mam kilka napędów FSD, których nie dam już pomacać inżymierowi jego brudnymi paluchami Smile
Odpowiedz
(13.03.2018, 22:16 UTC)Pajk napisał(a): Teraz jest osobna modyfikacja na każdą sztukę. Jeżeli masz starą modyfikację (legacy), to Ci zdejmuje jeden poziom w dół, potem możesz ten konkretny moduł podkręcać na nowych zasadach. Jeżeli masz moduł "surowy", to zaczynasz od lv 1, jak na piątym poprzednim, to masz 4. Nie próbowałem ruszać podrasowanych, bo się trochę boję, że mi usunie secondary effect.

No to  zmarnowałem kupę materiałów Smile
Odpowiedz