10.03.2018, 19:55 UTC
Coś takiego znalazłem, ale mnie się nie udało :/
https://forums.frontier.co.uk/showthread...n+star+jet
|
S.O.S. ucieczka z warkocza gwiazdy neutronowej
|
|
10.03.2018, 19:55 UTC
Coś takiego znalazłem, ale mnie się nie udało :/
13.03.2018, 08:16 UTC
Słuchajcie, aby uniknąc przykrości związanych z wciągnięciem przez neutronówkę wystarczy włączyć linie orbitalne w prawym panelu.
Wtedy wokól neutronówki pojawi się zółty okrąg, taki sam jak przy "wchodzeniu" w atmosfere planety po przekroczeniktórego zostaniecie wciągnięci.... To zagwarantuje Wam nie tylko dobrą widoczność na pole grawitacyjne neutronówki, ale także bezpieczne korzystanie z nich w trakcie lotu! W ten sposób doleciałem do Sagittariusa bez najmniejszych problemów, a skoro mnie sie udało to uda sie każdemu
13.03.2018, 09:19 UTC
Udało mi się kilka razy, właściwie to opracowałem chyba jakiś sposób, po pierwsze bez paniki i tak masz przechlapane
po drugie jeśli uda Ci się w miarę ustawić wzdłuż "escape vector" boostujesz, wystarczy aby wejść w SC. Najważniejsze liczy się szybkość nie dokładność więc nie cyzeluj swojego ustawienia w kierunku tego niebieskiego znacznika, skup się na tym aby w momencie gdy będziesz w niego celować odpalić boosta ( nie wysterujesz krypy i tak Cię będzie miotać na wszystkie strony )Nie wiem czy to bug czy tylko u mnie czy może mechanika ale u mnie czasami przy odlatywaniu z planet, gwiazd gdy ustawię się zgodnie z EV nie mogę wejść w SC. Cały czas dostają informację "align...." dopiero odpalenie boosta pomaga. W ten sposób wpadłem na to jak uciekać z warkoczy. Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
13.03.2018, 10:18 UTC
(13.03.2018, 09:19 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Udało mi się kilka razy, właściwie to opracowałem chyba jakiś sposób, po pierwsze bez paniki i tak masz przechlapane u wszystkich działa tak samo... EV ustawi się (prawie zawsze) względem tego w którą stronę lecisz , wzgledem wektora ruchu. Gdy miotasz statkiem to przesuwasz swoj kierunek ruchu/lotu to potem właśnie dostajesz info "align...." i musisz wyrównać. Tutaj odpalenie boosta jest niczym innym jak dostosowanie. To trochę tak jakbys driftował samochodem w deszczu..... mozesz jechać bokiem obserwując lecące w Twoją stronę krople deszczu. Dodajesz gazu(boostujesz), wtedy samochód wyrównuje kierunek ruchu, czyli zaczynasz jechac przodem. Krople deszczu z boku przesuwają się na przednią szybę samochodu.... wyruwnujesz kierunek lotu względem EV i jesteś " Align " ... wtedy nastepuje SC
13.03.2018, 10:49 UTC
(13.03.2018, 10:18 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a):(13.03.2018, 09:19 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Udało mi się kilka razy, właściwie to opracowałem chyba jakiś sposób, po pierwsze bez paniki i tak masz przechlapane Nie, to nie to. Pozatym chyba piszemy o czym innym dlatego że escape vector ustawia się zawsze zgodnie z gradientem prędkości SC w polu grawitacyjnym danego ciała. Tzn. gdy startujesz z planety EV będziesz miał prostopadle do powierzchni bo lecąc w tym kierunku grawitacja najszybciej Cię "wypuści" więc także twoja prędkość będzie najszybciej wzrastała. Co nie zmienia faktu że boostowanie przy wychodzeniu z warkocza działa. Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań | Azorus | 9 | 1,939 |
04.05.2017, 16:26 UTC Ostatni post: Zakrecony Termos |
|