Liczba postów: 377
Liczba wątków: 19
Reputacja:
38
Platforma:
CMDR: CMDR's NAME:
Kris750PL (PC)
SpaceEmpiria (PS4)
03.11.2017, 10:22 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2017, 10:52 UTC przez kris750PL.)
(03.11.2017, 10:01 UTC)Biomm napisał(a): I dlatego mam konsole MS
Tam możesz sobie legalnie dzielić konto z druga osoba, więc każde zakupu masz o 50% taniej 
To byłoby dziwne trochę, bo m.in. ze względu na duże koszty właśnie odradzano mi zakup tej konsoli a Ty piszesz coś zupełnie odwrotnego. Z tego co wiem to abonament wymagany jest
do grania np. w multiplayer, a może do czegoś jeszcze, nie wiem nawet jaka jest oebcnie polityka MS w tej kwestii, Ale coraz więcej gier wymaga połączenia z netem aby w ogóle zadziałać
inne nie mają pełnej fukcjonalności, więc do zakupu gry trzeba też doliczyć abonament.
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Twinskillers
.png)
03.11.2017, 10:57 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2017, 11:05 UTC przez Twinskillers.)
Na Ps4 też dzielę konto z kumplem 50% taniej za cyfrówki 
Oczywiście na dwie konsole.
Abonament niestety trzeba płacić żeby pograć multiplayer dotyczy to tylko gier płatnych w F2P nie trzeba abonamentu.
Liczba postów: 200
Liczba wątków: 0
Reputacja:
14
Platforma:
CMDR: Biomm
03.11.2017, 11:01 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2017, 11:06 UTC przez Biomm.)
(03.11.2017, 10:22 UTC)kris750PL napisał(a): (03.11.2017, 10:01 UTC)Biomm napisał(a): I dlatego mam konsole MS
Tam możesz sobie legalnie dzielić konto z druga osoba, więc każde zakupu masz o 50% taniej 
To byłoby dziwne trochę, bo m.in. ze względu na duże koszty właśnie odradzano mi zakup tej konsoli a Ty piszesz coś zupełnie odwrotnego. Z tego co wiem to abonament wymagany jest
do grania np. w multiplayer, a może do czegoś jeszcze, nie wiem nawet jaka jest oebcnie polityka MS w tej kwestii, Ale coraz więcej gier wymaga połączenia z netem aby w ogóle zadziałać
inne nie mają pełnej fukcjonalności, więc do zakupu gry trzeba też doliczyć abonament.
Na Xboxie masz tak
Masz główne konto które ustawiasz jako domowe
i dzięki temu dzielisz golda i gry max z 3 użytkownikami - np dzieci, brat, siostra, znajomy
Gold to granie multi, duże zniżki na gry i co miesiac - 4 gry darmowe - ze zdrapki na rok wychodzi na miesiac 14.5 zł
Struktura sieciowa na tą chwile nadal jest najlepsza
A wsparcie i serwis jest jednych z lepszych jaki widziałem w tym kraju 
No i nie ma lepszego pada ja ten od Xboxa
Liczba postów: 371
Liczba wątków: 9
Reputacja:
30
Platforma:
CMDR: DevoloPL
RSI Handle: DevoloPL
.png) .png) .png)
03.11.2017, 12:40 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2017, 13:02 UTC przez DevoloPL.)
Z tym padem to już indywidualna ocena (ja tam wolę ten od PS4  ). Co do kont to na PS też możesz ustawić główne konto i potem następne podpiąć jako rodzina, wprowadzili to wraz z softem 5.0. Oprócz tego też co miesiąc otrzymujesz darmowe gry i to nie tylko na jedną platformę ale również na PS3 oraz PS Vita. Abonament też jest (znak czasów), w sierpniu kupowałem dostęp na 12 miesięcy + 3 gratis - wyszło 13 zł na miesiąc, wię podobnie jak na konsoli MS
Co do argumentów konsole <-> PC, akurat też jestem starej daty, zaczynałem od ZX 48 i miałem większość sprzętu jaka wychodziła od tamtego czasu. Na dzień dzisiejszy też mam mocnego PC (i7, GTX 1080, 32 GB RAM, 8TB HDD) i do tego PS4 Pro. I z racji tego, że często mogę grać dopiero wieczorem, a komp stoi u syna w pokoju...to gram na konsoli  A tak na poważnie to na dzień dzisiejszy wolę rozwalić się wygodnie na kananpie z padem czy HOTAS-em w ręku i odpalić elite w 4k na 65" TV + zestaw grający 7.1 (oczywiście tylko jeśli gram za dnia), niż siedzieć przy biurku z ekranem 27"  Nie wspominając o grach, które raczej na PC się nie pojawią vide Gran Turismo Sport czy Horizon: Zero Dawn.
@DevoloPL
Zgadzam się z tym, że lepiej gra się na ogromnym ekranie i z hotasem. Sam tak mam, choć na PC mam 37’, ale ten sprzęt używam bardziej do pracy, CADa i innych takich. Grafika jako dla dinozaura nie ma dla mnie znaczenia, więc gra na kompie już do mnie nie przemawia (w strategie już nie gram) bo jedynym tytułem na tej platformie, który tykam jest Football Manager.
Na konsoli jest milej, i tak nawet rodzinnie bo sama żona lubi posiedzieć, pooglądać czy krzyknąć „za drzewem po prawej”
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: Alexy78
Że się ustosunkuję jedynie do pytania głównego.
Obecnie dzielę ED z nowym Asasynem "Origins" - tak jak mi się seria przejadła, tak muszę powiedzieć, że ta część jest dobra - również dzięki temu, że wiele z Wiedźmina trzeciego zapożycza w gameplayu.
Generalnie gram jednak w różne tytuły, najczęściej exy, bądź gry, które wiem, że później na pewno będę chciał odsprzedać.
Prosiak dobrze się sprawdził także przy Destiny 2 i najprawdopodobniej na nim Battlefronta 2 także odpalę.
XO zaś się u mnie kurzy - nowe Gyrosy mnie znudziły zanim je ukończyłem, a Forza nieco przejadła.
Tak naprawdę, to konsole u mnie najbardziej przez ED ucierpiały.. niby szkoda, ale nie żałuję
Hej misiaczki tak tylko przypominam że jest to wątek, w co gramy a nie na czym. Na razie rozmowa jest na poziomie ale takie tematy maja brzydką tendencje do wymykania się z pod kontroli. Jak ktoś ma ochotę na pogadanie co jest bardziej "mojsze i lepsiejsze" to zapraszam tutaj http://forum.thewingedhussars.com/showth...p?tid=2958 (tamta dyskusja nie bez przyczyny jest schowana tak głęboko)
"Apacz" z zamiłowania
Liczba postów: 241
Liczba wątków: 8
Reputacja:
92
Platforma:
CMDR: akerstache
.png) .png) .png) .png) .png)
Ja regularnie łupię w Battlefield 1 i dziś chyba nie wsiądę w statek, a zamiast tego pobiegam trochę po rosyjskich polach bitwy. Poza tym na skończenie czeka Horizon Zero Dawn. Fabuła zaliczona w 3/4, ale zostało też nieco pobocznych atrakcji. Do końca listopada powinna być platyna. W planach jeszcze Until Dawn z PS+, ale nie wiem, czy uda mi się go ruszyć w tym roku. Żona już nabyła nowego Wolfensteina na prezent gwiazdkowy dla mnie
Ja na weeekendzie zauważyłem, że ściągnęła mi się druga część Horizon Zero  Tak wiec po ukończeniu zabawy w Kyracie (tak, tak - Far Cry 4 to tylko część kupki wstydu) to zobacze czy jest tak fajnie jak w podstawce.
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Liczba postów: 127
Liczba wątków: 3
Reputacja:
21
Platforma:
CMDR: trebor76
.png) .png) .png) .png) .png) .png) .png)
A ja kupilem Spintires Mud Runner i jestem zachwycony fizyka błota i wody w tej grze model jazdy też niekiepski.Offroad pełną gęba,na ps4 nie ma drugiej takiej gry.
|