To ja mam pytanie. Moja konsolowa kopia Elite leży odłogiem głównie z powodu takiego, iż kompletnie nie ogarniam sterowania w Elite na padzie - ledwo mieszczę się w kopercie stacji... sidewinderem...
Macie jakieś zrobione pod siebie ustawienia, które ułatwiają sprawę? Możecie się nimi podzielić? W sumie obojętnie czy xbox, czy ps4, ale zaznaczcie, dla którego pada podajecie obłożenie, bo ten od chlebaka ma chyba jeszcze przyśpieszeniomierz i panel dotykowy.
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Twinskillers
.png)
Gram na standardowych ustawieniach. Problemu nie mam. Na pewno przydała by się większa martwa strefa lewego analoga. Muszę zobaczyć czy w grze można ustawić. Planuję kupić HOTAS Thustmaster. Zobaczymy
Liczba postów: 97
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Twinskillers
.png)
@up
Nie wiem jak Thustmasers ale na PC grałem X52 PRO z 3 profilami FLIGHT , COMBAT , LANDING - gra się wyśmienicie.
Liczba postów: 26
Reputacja:
4
CMDR: Dydex82
Latam na ustawieniach "default" i w zależności od potrzeby przełączam się na "classic" żeby mieć inne działanie prawego analoga. Przy wchodzeniu na stację rozwaliłem się tylko raz, gdy na eng miałem 1 kropkę i statek miał sterowność pontonu. W ustawieniu "default" wadą jest skrót do wystawiania podwozia, ponieważ zdarzyło mi się, że dałem boost zamiast je wysunąć i skończyłem na końcu stacji.
Liczba postów: 2
Reputacja:
1
CMDR: Tkatnok
Jeśli tylko dock'owanie sprawia problem to może warto kupić docking computer? Też latam na default i po kilku kolizjach udało mi się opanować sterowanie.
Liczba postów: 26
Reputacja:
4
CMDR: Dydex82
IMO, szkoda slotu i prądu.
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 1
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: Cmdr Karghul
No ja grając na padzie mialem problem jakiś tydzień potem luzik. Teraz gram już na Hotas 4 i naprawdę szczerze polecam. Czuję że wszystko robię precyzyjniej;-)