Kupno Smartfona
Teddy ojciec sobie na spokojnie wszystko obczai. Ja swoja teściową uraczyłem samsungiem, przez dwa dni patrzyła się na telefon jak na diabła. Teraz stwierdzam, że ogarnia zabawkę lepiej ja Biggrin
Odpowiedz
Powoli zaczynam rozglądać się za kupnem smartfona, tj. mam obecnie Nokię 640 LTE w Plusie na abonament. Wiem, że w nju mają najlepszą ofertę bez telefonu (39 PLN za 10 GB internetu i nielimitowane rozmowy).

Opcje przedłużenia umowy, czy też przejścia z numerem i zakupem aparatu, wiążą się obecnie z kosztem abonamentu i zakupu telefonu.

Skłaniam się ku zakupieniu osobno smartfona, budżet tak maks. 800, co polecacie (wiem, że rok temu modne było Motorola Moto G).
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Brachu, trochę głupio że odpowiadam po 2 miesiącach ale póki nie wymieniałem telefonu to wolałem się nie wypowiadać przez swoje nieobycie w temacie. Ale jesli nie wybrałeś jeszcze to zwróć uwagę na Asus ZenFone 3MAX ku starszy ZenFone MAX.

A ponieważ moja ukochana Lumia 735 po wielu upadkach, w końcu upadła tak niefortunnie na kamień, że ani skórzane etui ani szkło ochronne nie uchroniły ekranu, sam przymierzam się do wymiany bo głupio przegląda sie forum z popękanym ekranem Wink

Czy ktoś posiada i może się wypowiedzieć na temat jednego z poniższych modeli?
P9 / P9 LITE/ P10, HONOR 7 /HONOR 8?
Patrzyłem też na ONE PLUS 3, ZUK 2, ZUK EDGE i XIAOMI REDMI NOTE 4 ale żaden z nich nie obsługuje LTE 800 MHz (w tańszej wersji od europejskich jeśli w ogóle takie są) a mieszkam na wsi...
Tudzież może ktoś ma inny telefon godny polecenia do 1500zł? Zależy mi na płynności, funkcjonalności i baterii.
Odpowiedz
(18.04.2017, 11:27 UTC)Crazied napisał(a): Brachu, trochę głupio że odpowiadam po 2 miesiącach ale póki nie wymieniałem telefonu to wolałem się nie wypowiadać przez swoje nieobycie w temacie. Ale jesli nie wybrałeś jeszcze to zwróć uwagę na Asus ZenFone 3MAX ku starszy ZenFone MAX.

A ponieważ moja ukochana Lumia 735 po wielu upadkach, w końcu upadła tak niefortunnie na kamień, że ani skórzane etui ani szkło ochronne nie uchroniły ekranu, sam przymierzam się do wymiany bo głupio przegląda sie forum z popękanym ekranem Wink

Czy ktoś posiada i może się wypowiedzieć na temat jednego z poniższych modeli?
P9 / P9 LITE/ P10, HONOR 7 /HONOR 8?
Patrzyłem też na ONE PLUS 3, ZUK 2, ZUK EDGE i XIAOMI REDMI NOTE 4 ale żaden z nich nie obsługuje LTE 800 MHz (w tańszej wersji od europejskich jeśli w ogóle takie są) a mieszkam na wsi...
Tudzież może ktoś ma inny telefon godny polecenia do 1500zł? Zależy mi na płynności, funkcjonalności i baterii.
Około 2 miesiące temu sam zmieniałem telefon i mój wybór padł na Lenovo K6 Note i powiem że kocham ten telefon, działa bardzo płynnie, zaciąć go udało mi się tylko raz (podczas gdy szajsungi musiałem restartować średnio raz na tydzień...), bateria trzyma 1,5-2 dni, nawet gdy przez większość czasu korzystam z wifi, czytnik linii papilarnych działa przepięknie, ekran jest przepiękny (ahh to 1080p), no i telefon w sklepie kosztuje około 1200 zł, więc za tą cenę jak najbardziej polecam...jedyny problem jaki mam to to że telefon jest dosyć nowy i wszelkie akcesoria trzeba specjalnie zamawiać bo nigdzie w sklepach nie mają.
Odpowiedz
Jak kupiłem 735kę to akcesoriów nawet nie było więc to nie problem. Dzięki, przyjrzę się Wink
Odpowiedz
(24.12.2016, 10:33 UTC)TeddyPanda napisał(a): No mój Tata nie chce jakoś wiele wydawać na telefon i nie potrzebuje jakiegoś mega modelu. Ta lumia wydaje się być bardzo fajna Smile Jak macie jeszcze jakieś propozycje i porady to prosiłbym o napisanie. wszystko się przyda Smile

moja żonka ma samsunga s6 i lumię 640 więc telefon z wysokiej półki i niskiej i woli szajsunga, a ja z kolei mam od 2 lat lumię 630 (630 jest mniejwsza co akurat dla mnie jest zaletą w porównaniu z 640) i jej szajsunga nie dotykam bo na moje palce po prostu wciskam w nim co chwila te przyciski z boku poza tym jest wielki. Ja mam obudowe nillkina do tej lumii i powiem tak, jeśli Twoj ojczulek jest facetem co tam się nie zastanawia jak chwycić telefon żeby czego nie pomieszać to lumie powinny być jest ok. Poza tym te mega drogie telefony sa bardzo delikatne tylko raz jedyny spadł ten jej szjsung na beton i od razu pękła tylna szybka. Moja lumia lądowała na betonie, jezdzi ze mna na rowerze itp. i nic się tam nie połamało. Gadają na necie że windows phone jest do bani ale bardzo czesto ludzie nie maja wlasnego zdania tylko powtarzaja co wyczytali - w rzeczywistości windows phone jest bardzo stabilny szybki ale nie ma gier za to ma sporo uzytkowych rzeczy w stylu nawigacje z mapami offline itp.
Odpowiedz
Polecam iPhone 4S , mam i jest nie do zarżnięcia, dobrą używkę można kupić za grosze , lub 5S nowy będzie do 1500zł akurat.

Jeśli chodzi o baterię , nikt, w niczym nie ma lepszych.

Jako, ze chciałem mieć coś z androidem kupiłem i posiadam Galaxy S6 i LG K8 Dual Sim, oba nówki sztuki bateria nie dorównują zużytemu iPhonowi.

W niższej cenie polecam właśnie LG K8 Dual Sim, duży ekran, dobra jakość,no i cena poniżej 500zł, ale bateria, to szkoda mówić, gdyby chcieć używać go ostro cały dzień to trzeba mieć powerbank, albo ładowarę w kieszeni, ale to chyba dotyczy większości podrób iPhona.........

-EDIT
iPhone 4 nie jest już wspierany, i nie będzie można wgrać najnowszego IOSa
Odpowiedz
Ja się zastanawiam nad k6 Note lub p9 lite (k6 ma więcej ramu, lubię wielozadaniowość) ale zauważyłem że pojawia się jakiś p9 lite 2017 który ma już 3gb ramu (i to w zasadzie największa różnica, trochę wygląd inny ale to u mnie ma małe znaczenie).
Ewentualnie zamieniam się później z tatą na Iphona 6, dostał z pracy już dosyć dawno, sam mu doradziłem bo wydawał sie idealny dla niego (zdjęcia są świetne, rozmowy też podobno dobrze brzmią, on w zasadzie nie używał telefonu do niczego więcej) i jedyne co robi to na niego narzeka, nagle mu brakuje aplikacji których wcześniej nigdy nie użył, część rzeczy jest dosyć skomplikowana więc zastanawiam się czy go nie uwolnić a samemu nie potestować jak się zyje z tym drugim systemem.
Ale p9 lite 2017 wygląda bardzo ciekawie. Jedyna marka do której mam teraz uprzedzenia to Sony, tak jak kiedyś lubiłem tak mój m4 aqua był w serwisie 3 razy dotychczas(nie ma 2 lat nawet, po 1 roku zaczął się sypać), wciąz nie wszystko działa idealnie ale już mi się nie chce tracić miesiąca z powodu diody itp.bo jednak dużo używam telefonu. Mimo wszystko serwis lipny, telefon poszedł w stanie jak nowy bo o takie rzeczy dbam a wrócił jakby ktoś się nieźle bawił w piłkarzyki kluczami, porysowany z tyłu, z przodu (dobrze że szkła nie zdjęli to sam ekran ocalał. Czas naprawy zawsze długi niesamowicie a telefon ma też kilka własnych problemów, nie wiem już czy taki model czy tak robią te telefony (siostra kolegi też ma m4, tez już był 3 razy w serwisie)
Odpowiedz
Jak już hłałeje to zamiast p9 lite przyjrzyj się p10 lite. Ja zrobiłem listę ok 25 telefonów wg blogów i benchmarków i wpisów tu i teraz analizuję. Lenovo P2 też jest wart uwagi choć trochę starszy. Bateria 5100 ale ....

EDIT
Ma szybkie ładowanie! Nie ma fabrycznej ochrony ekranu gorilla Glass.
Odpowiedz
Ja mogę polecić One Plus, niedługo będzie 4 model z przesądu nazwany numerem 5. Wydajność porównywalna z modelami HiEnd ale za połowę ceny. Mam model One Plus 3 i chodzi znakomicie, posiada DualSim 64GB pamięci oraz 6GB ramu. Bateria trzyma przy średnim użytkowaniu spokojnie 2 dni (internet zawsze włączony), . Jedyne czego mu brakuje to slotu microSD. Telefon można kupić z oficjalnej dystrybucji i jest rozsyłany na europę z polski. Teraz jest w sprzedaży model 3T z mocniejszym procesorem i trochę większą baterią (jednak jest bardziej prądożerny i dodatkowy prąd szybko znika). Niestety połowa ceny topowego Samsunga to nadal sporo (aktualnie ok 1800 +-) niestety trzeba płacić w € (439€ wersja 64GB i pokazała się wersja 128GB za 479€)
Odpowiedz