Battlefield 1 - opinie i oczekiwania
(21.10.2016, 07:32 UTC)Pueblo napisał(a):
(20.10.2016, 19:55 UTC)Baton napisał(a): Kupiłem sobie ten Origin Access i gram, dla mnie to jest dokładnie taki sam Battlefield jak poprzednie, tylko w innej skórze, nie jestem pewien czy się jednak skuszę po tej próbie, jedyne co by mnie interesowało to granie w ekipie, więc nadal nie mówię nie Smile

To moze w takim razie FPS'y nie sa Twoim typem gry?

BF juz w sumie od czworki, staral sie wymusic na graczach gre w skladzie. Duzo ludzi nie rozumie tego, ze FPS w dzisiejszych czasach zaczynaja odchodzic od standardowego K/D ratio jako wyznacznika dobrego gracza. Juz w poprzednim, jesli miales dobry sklad (wystarczyl jeden), mogles srogo namieszac na PoluBitwy. BF1 zdaje sie to potwierdzac, bo nawet z K/D rzedu 6/20 jestes w stanie (na spokojnie) uplasowac sie w czolowce tabeli, oczywiscie jesli Ty i Twoj skklad uprawiacie pelne PTFO.

Wszedzie, gdzie sie nie obejrze czytam ze ten BF przelamuje stereotypy FPSowe, ze nawet kampania jest zrobiona w taki sposob, zeby 'przygotowac' Cie pod multi (dlatego taka krotka), nie wspominajac juz o tym, ze w kampanii w ktorej wcielasz sie w postac kilku bohaterow, gdzie giniesz, bo masz zginac, bo taka byla 1sza wojna, chca pokazac jakim niewypalem (o sic!) byla, jak brutalna byla, jak wielu ludzi zginelo. Dla mnie ten BF to troche wiecej niz zwykly FPS. (tak jestem wiernym fanem BF Biggrin

Ciekaw jestem jaka bylaby Twoja opinia o kolejnym CoD, ktore znow osadzone jest w przyszlosci, znow bedziesz biegac po scianach, z tym samym zestaw broni, w tym samym kombinezonie, walczac z lekko reskinowanymi wrogami. 

Nie poddawaj sie, dawaj do skladu dzis wieczorem, moze zmienisz zdanie Smile

Zdravim

Tu się całkowicie zgadzam z Tobą Pueblo z tym, że ludzie lubiący grać BF w zespole i zdobywać objekty już w Bad Company 2 mogli sobie świetnie pograć i z słabym K/D nieźle namieszać w tablicy.

(21.10.2016, 08:06 UTC)Pueblo napisał(a): Masz racje, szacuneczek za CoD'y do Modern Warfare, reszta to reskiny i parcie na kase.

Fakt,Modern Warfare jest dobry ale większy sentyment mam do War at War lub Black Ops 2. Ewentualnie COD 2.
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
streamujesz dzis BF, TheSyntox?
Odpowiedz
A mnie ciekawi, czy po sukcesie BF1 Activision postanowi cos zmienic w swojej serii. BF1 choc nie jest idealny, to IMO spokojnie wygrywa historycznym settingiem, swietna oprawa, ukazanym klimatem wojny i szczegolami (te leje po bombach, to bloto na broni!). W Infinite Warfare tez niby jest dramatycznie, tez niby ludzie gina, ale te futurystyczne realia wyglada mocno sztucznie. W dodatku w najnowszej odslonie postanowiono wzbogacic gameplay w multi i dac ludziom opcje, dzieki ktorej podczas meczu beda mogli zamienic swojego robo-zolnierza w robo-psa i w tej formie wbijac fragi. Dla osob, ktore spedzily setki godzin przy COD2, W@W i MW patrzenie na takie cos jest cokolwiek bolesne.
Odpowiedz
Dostałem klucz do BF1, już się zassysa. Ale klucza do Hell Fighters pack nie ma... Jak wrócę obadam sprawę.
Odpowiedz
Sprawdzales w add-onach, czy masz go odblokowanego? Ja tez powinienem dostac Hell Fighters Pack za preorder, ale ani sklep mi go nie wyslal w mailu, ani w pudelku z gra nie bylo. Wyczytalem na necie, ze DLC powinno byc do sciagniecia wsrod add-onow do gry w Originie i ze nie wszedzie instaluje sie automatycznie.
Odpowiedz
Jak ktoś w trakcie ustawiania to sposób na pokazanie FPSów w grze:

https://diaryofdennis.com/2016/08/26/how...lefield-1/

w skrócie:
Just open the Battlefield 1 console with the tilde key (~).
In the console we have to type the command “perfoverlay.drawfps 1” without the quotation marks please and confirm the command with the return key.
Odpowiedz
(21.10.2016, 09:16 UTC)Pueblo napisał(a): streamujesz dzis BF, TheSyntox?

Nie wiem właśnie bo mi troche procka brakuje przy kodowaniu w ustawieniach ULTRA Tongue, a szkoda taką gre grać w słabszej jakości. Jak mi zadziała kodek AMD VCE dobrze ( a na razie testy wskazują, że powinno być ok) to odpale na chwile może.

(21.10.2016, 11:29 UTC)Robinus napisał(a): Jak ktoś w trakcie ustawiania to sposób na pokazanie FPSów w grze:

https://diaryofdennis.com/2016/08/26/how...lefield-1/

w skrócie:
Just open the Battlefield 1 console with the tilde key (~).
In the console we have to type the command “perfoverlay.drawfps 1” without the quotation marks please and confirm the command with the return key.

Dokładnie, a jak chcecie mieć wykresy wydajności/zużycia CPU/GPU to "perfoverlay.drawgraph 1"
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
ULTRA?

Ja na wysokich mam spadki do 40 - grać się tak nie da... Muszę coś pokombinować z ustawieniami...

Proc.I-7 + 16GB + GTX 970

A miała być tak zoptymalizowana świetnie...

Zależy od mapy oczywiście - tam gdzie się nic nie dzieje jest super, ale w jakimś forcie, wśród dymu i zamieszania dużego - kiepścizna...
Odpowiedz
(21.10.2016, 11:45 UTC)Robinus napisał(a): A miała być tak zoptymalizowana świetnie...

A na ile masz ustawione resolution scale? W becie to byl glowny problem z wydajnoscia, bo nikt ludzi zawczasu nie poinformowal, ze 42% w grze odpowiada 100% rozdzielczosci ekranu.
Odpowiedz
(21.10.2016, 11:49 UTC)Tesu napisał(a):
(21.10.2016, 11:45 UTC)Robinus napisał(a): A miała być tak zoptymalizowana świetnie...

A na ile masz ustawione resolution scale? W becie to byl glowny problem z wydajnoscia, bo nikt ludzi zawczasu nie poinformowal, ze 42% w grze odpowiada 100% rozdzielczosci ekranu.

Sprawdzałem - 100% tutaj już jest normalnie 100% - i tak mam.
Procesor szaleje bardziej od karty graficznej. Nawet niskie ustawienia nie zmieniają dość częstych "haratnięć" do 40fps.
Podciągnę go jeszcze do 4,5GHz (teraz leci na 4,3) - ale wątpię żeby pomogło...

EDIT:
... A może to pingi z auto-rozgrywki słabe? Poeksperymentuję z wyborem jakiegoś serwera manualnie - zobaczymy.
Odpowiedz