Opakowanie zastępcze Shout Box
Helo Ladies Smile
Joł men,

zamontowałeś budzik w statku Wink
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Widzieliście te Rosettowe filmy Bagińskiego?

http://www.crazynauka.pl/polska-ekipa-zr...do-komety/

Przy okazji:
GalNet również świętuje zakończenie misji sondy Rosetta!
Nowa płyta Vangelisa - Rosetta - już w GalNet Radio! Biggrin

I cytat jednego z twórców:

"Dziwi mnie bardzo, że w dzisiejszych czasach coś takiego jest w ogóle potrzebne. Ludzkość wysyła w kosmos sondę, która zamierza dogonić kometę i wylądować na jej powierzchni. A potrzebujemy wielkiego reżysera, filmów i aktorów, żeby przekonać ludzi, że to jest interesujące."

Biggrin
Niedawno pstryknięte, JEST MOC!

[Obrazek: RmO97L5.jpg]
Dzień dobry....

apropos sondy Rosseta i jej lądownika, może ktoś nie wie: http://www.esa.int/pol/ESA_in_your_count...dnaleziony
(29.09.2016, 05:31 UTC)Robinus napisał(a): Widzieliście te Rosettowe filmy Bagińskiego?

"Dziwi mnie bardzo, że w dzisiejszych czasach coś takiego jest w ogóle potrzebne. Ludzkość wysyła w kosmos sondę, która zamierza dogonić kometę i wylądować na jej powierzchni. A potrzebujemy wielkiego reżysera, filmów i aktorów, żeby przekonać ludzi, że to jest interesujące."

Biggrin

Widzieliśmy :Smile
A co do cytatu to gość chyba nie ma styczności z ludzkością, pewnie myśli, że śmieci same znikają a ziemniaki same rosną i przychodzą do sklepu na półki :Smile Jakby pogadał z ludźmi to by zrozumiał czemu te filmy sa potrzebne.
(29.09.2016, 06:06 UTC)Baton napisał(a):
(29.09.2016, 05:31 UTC)Robinus napisał(a): Widzieliście te Rosettowe filmy Bagińskiego?

Biggrin

Widzieliśmy :Smile
A co do cytatu to gość chyba nie ma styczności z ludzkością, pewnie myśli, że śmieci same znikają a ziemniaki same rosną i przychodzą do sklepu na półki :Smile Jakby pogadał z ludźmi to by zrozumiał czemu te filmy sa potrzebne.

Wydaje się, że mówił z przekąsem - że gdyby pogadał ze "statystycznym ludziem", to by usłyszał: "Rosseta? To ta nowa kolekcja Britney Spears?" Smile
A sam filmik zacny, nie widziałem wcześniej, dzięki....
Tak - właśnie o to chyba chodzi.

Mnie dziwi np. brak czy skąpe informacjie w wiadomościach telewizyjnych, portalach informacyjnych.

Spływają jakieś szczątki info z Facebooków i podobnych portali. Jakbyśmy mieli specjalnie ograniczony dostęp do informacji o kosmosie.

Dopiero teraz doczytuję o "Rosecie", wcześniej równie zagięty byłem zdjęciami z Marsa! Pochodzącymi sprzed... 3 lat.
Zobaczyłem je dopiero kilka tygodni temu...

http://www.360cities.net/image/mars-giga...ys-136-149

Takie wrażenie mam, że sąsiad zaraz na Marsa poleci, wróci, i się dowiem od niego dopiero jak mi jakiś kamyk przyniesie w prezencie...
(29.09.2016, 06:17 UTC)Robinus napisał(a): Tak - właśnie o to chyba chodzi.

Mnie dziwi np. brak czy skąpe informacjie w wiadomościach telewizyjnych, portalach informacyjnych.

Spływają jakieś szczątki info z Facebooków i podobnych portali. Jakbyśmy mieli specjalnie ograniczony dostęp do informacji o kosmosie.

Dopiero teraz doczytuję o "Rosecie", wcześniej równie zagięty byłem zdjęciami z Marsa! Pochodzącymi sprzed... 3 lat.

Takie wrażenie mam, że sąsiad zaraz na Marsa poleci, wróci, i się dowiem od niego dopiero jak mi jakiś kamyk przyniesie w prezencie...

O kosmosie - właściwie tyle co nic.
O historii - też mało, a jak już coś - to ciekawostki typu "król Jan miał złoty nocnik".
O nauce - szczytem jest zrobienie programu o kuchni fusion(do dziś nie wierze że można czymś takim być zainteresowany - ba, iść na obiad za 500ojro, bo tam kucharz ma palnik i spawarkę).

A największy hit - ktoś coś słyszał czy widział, o filozofii? Ideach? Koncepcjach wymyślonych przez ludzi?

Nie gadam już, bo jeszcze obrażę fanów gotowania w ciekłym azocie. Biggrin

btw, tam w tej panoramie z Marsa, kierują do Wieliczki - 15k km - taka niebieska strzałeczka na gruncie.... Rolleyes
(29.09.2016, 06:17 UTC)Robinus napisał(a): Tak - właśnie o to chyba chodzi.

Masz rację Robinus. Szkoda, że tak mało informacji w mediach.
Te foty z marsa - rewelacja! Nie widziałem tego wcześniej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości