Liczba postów: 3,247
Liczba wątków: 50
Wczoraj mało co by mnie boty zestrzeliły....
Wpadam do seeking weapons Pytonem- stoją trzy lochy gotowe do patroszenia.
Jedną zdjąłem, zbieram łakocie, pojawiła się piracka Cobra - dobra, nie ma Cobry, uzbierałem do końca.
Drugie zbiory, pojawiły się dwa Eagle - dobra, nie ma igli, uzbierałem do końca.
Trzecia locha poszła, zbieram - coś mnie skanuje - myślę sobie, co tam, pozbieram najpierw, mam przecież cellbanka....
Jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeeeeeb! Jak seria z karabinu - nie mam tarczy, a kadłuba zostało 60%. Patrze, a to trzy DBXy, sieją chyba torpedami albo rakietami, nie wiem co to było.
Boost i w długą, jeszcze ze dwie bomby dostałem, chyba na pełnej szybkości(420m/s), i thrustery zgasły. Patrze, FSD też uszkodzone....
Szczęściem, choć sterowanie padło, moja prędkość się nie zmniejszyła - i tak odleciałem im, bezwładny... Gdyby nie to, byłby wykup.
Reboot układów i poleciałem do HRki, wylizać rany.
Wniosek: nie bagatelizować jak nie wiesz co Cię skanuje.
Liczba postów: 340
Liczba wątków: 20
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Tirith_PL
(26.08.2016, 12:48 UTC)GutenbergPL napisał(a): Wczoraj mało co by mnie boty zestrzeliły....
Wpadam do seeking weapons Pytonem- stoją trzy lochy gotowe do patroszenia.
Jedną zdjąłem, zbieram łakocie, pojawiła się piracka Cobra - dobra, nie ma Cobry, uzbierałem do końca.
Drugie zbiory, pojawiły się dwa Eagle - dobra, nie ma igli, uzbierałem do końca.
Trzecia locha poszła, zbieram - coś mnie skanuje - myślę sobie, co tam, pozbieram najpierw, mam przecież cellbanka....
Jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeeeeeb! Jak seria z karabinu - nie mam tarczy, a kadłuba zostało 60%. Patrze, a to trzy DBXy, sieją chyba torpedami albo rakietami, nie wiem co to było.
Boost i w długą, jeszcze ze dwie bomby dostałem, chyba na pełnej szybkości(420m/s), i thrustery zgasły. Patrze, FSD też uszkodzone....
Szczęściem, choć sterowanie padło, moja prędkość się nie zmniejszyła - i tak odleciałem im, bezwładny... Gdyby nie to, byłby wykup.
Reboot układów i poleciałem do HRki, wylizać rany.
Wniosek: nie bagatelizować jak nie wiesz co Cię skanuje. 
Mnie ostatnio 3 eagle pogoniły..ja nie bagatelizuje już
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 7
Reputacja:
106
Platforma:
CMDR: Pueblo
RSI Handle: Puebl0
26.08.2016, 13:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2016, 13:27 UTC przez Pueblo.)
(26.08.2016, 12:19 UTC)Calvarian napisał(a): Żeby tylko szczurowi paliwo też się nie skończyło, bo wtedy to śmiesznie będzie 
Nie ma szans na takie cos, wszyscy lataja przygotowani.
Zanim zostajesz szczurem, przechodzisz szkolenie i egzamin, wiec jestes gotowy na taka sytuacje tez.
Poza tym, na dluzsze wyprawy lataja albo parami, albo we trojke.
Do tego, statki sa tak wyposazone, ze maja duze skoki, przez co w bance obracaja sie szybko. Jesli zabraknie Ci paliwa w bance albo zaraz za, masz jak w banku ze beda u Ciebie w przeciagu 5-8 skokow. Tak sa rozstawieni po galaktyce.
Bywaly tez wyprawy, ktore trwaly tygodniami, ale na takie akcje leca stare wygi, ktorzy specjalizuja sie w dlugich wyprawach ratunkowych.
Nawet nie wiem kiedy, pyknęło na forum 30K postów! Gratulacje dla wszystkich
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
Brawo! W ramach nagrody gwiazda z pierścieniem, na którym jest cień
https://imgur.com/a/FlDuM#Ss78obQ
Liczba postów: 3,247
Liczba wątków: 50
(26.08.2016, 12:26 UTC)Calvarian napisał(a): (26.08.2016, 11:02 UTC)GieNkoV napisał(a): Za 20 misji typu "masakra". Masakra jakaś 
Na statki jednej frakcji? Czy jak to działa?
Bierzesz misje na zestrzeliwanie statków danej frakcji, np:
- zestrzelić 48 statków
- zestrzelić 52 statków
- zestrzelić 35 statków
- zestrzelić 44 statków
- zestrzelić 51 statków
- zestrzelić 29 statków
Potem mordujesz 52 statki("największa" misja), ale "po drodze" zalicza Ci wszystkie misje.
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 19
Reputacja:
58
26.08.2016, 16:52 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2016, 17:02 UTC przez Franz Lionport.)
Krótka historyjka.
To była jego równo 50 misja ratunkowa w Fuel Rats, koleś na początku robił duże oczy, że wracającą z eksploracji T9 spotkał, jak powiedział, że to jego 50 misja wyrzuciłem mu tonę narkotyków (nie wiem skąd się w ładowni wzięły  ), a potem tonę antyków.
Edit: haha kiedy sobie przypominam jak koleś nie wierzył, że właśnie tankuje T9 która szuka Formidine Rift, z ładownią pełną narkotyków i sztuki to nadal mam brechta - potem jeszcze trochę pisaliśmy ....
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
26.08.2016, 17:04 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2016, 17:04 UTC przez Calvarian.)
Franz przecie bez tony narkotyków nie lata 
Ktoś chętny jutro na takie "masakry"?
Liczba postów: 548
Liczba wątków: 7
26.08.2016, 21:14 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2016, 21:27 UTC przez Vermill.)
W Jaques Station kupię moduły do kopania, działa tam outfitting?
Działa
https://www.youtube.com/watch?v=KOE8b-1vQC8
Liczba postów: 3,091
Liczba wątków: 62
CMDR: Quarion
(26.08.2016, 14:57 UTC)Goliat napisał(a): Brawo! W ramach nagrody gwiazda z pierścieniem, na którym jest cień 
https://imgur.com/a/FlDuM#Ss78obQ
He?!?! WTF?! o_O
|