Opakowanie zastępcze Shout Box
Wczoraj mało co by mnie boty zestrzeliły.... Cool

Wpadam do seeking weapons Pytonem- stoją trzy lochy gotowe do patroszenia.

Jedną zdjąłem, zbieram łakocie, pojawiła się piracka Cobra - dobra, nie ma Cobry, uzbierałem do końca.
Drugie zbiory, pojawiły się dwa Eagle - dobra, nie ma igli, uzbierałem do końca.
Trzecia locha poszła, zbieram - coś mnie skanuje - myślę sobie, co tam, pozbieram najpierw, mam przecież cellbanka....

Jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeeeeeb! Jak seria z karabinu - nie mam tarczy, a kadłuba zostało 60%. Patrze, a to trzy DBXy, sieją chyba torpedami albo rakietami, nie wiem co to było.
Boost i w długą, jeszcze ze dwie bomby dostałem, chyba na pełnej szybkości(420m/s), i thrustery zgasły. Patrze, FSD też uszkodzone....

Szczęściem, choć sterowanie padło, moja prędkość się nie zmniejszyła - i tak odleciałem im, bezwładny... Gdyby nie to, byłby wykup.
Reboot układów i poleciałem do HRki, wylizać rany.

Wniosek: nie bagatelizować jak nie wiesz co Cię skanuje. Biggrin
(26.08.2016, 12:48 UTC)GutenbergPL napisał(a): Wczoraj mało co by mnie boty zestrzeliły.... Cool

Wpadam do seeking weapons Pytonem- stoją trzy lochy gotowe do patroszenia.

Jedną zdjąłem, zbieram łakocie, pojawiła się piracka Cobra - dobra, nie ma Cobry, uzbierałem do końca.
Drugie zbiory, pojawiły się dwa Eagle - dobra, nie ma igli, uzbierałem do końca.
Trzecia locha poszła, zbieram - coś mnie skanuje - myślę sobie, co tam, pozbieram najpierw, mam przecież cellbanka....

Jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeb, jeeeeeb! Jak seria z karabinu - nie mam tarczy, a kadłuba zostało 60%. Patrze, a to trzy DBXy, sieją chyba torpedami albo rakietami, nie wiem co to było.
Boost i w długą, jeszcze ze dwie bomby dostałem, chyba na pełnej szybkości(420m/s), i thrustery zgasły. Patrze, FSD też uszkodzone....

Szczęściem, choć sterowanie padło, moja prędkość się nie zmniejszyła - i tak odleciałem im, bezwładny... Gdyby nie to, byłby wykup.
Reboot układów i poleciałem do HRki, wylizać rany.

Wniosek: nie bagatelizować jak nie wiesz co Cię skanuje. Biggrin
Mnie ostatnio 3 eagle pogoniły..ja nie bagatelizuje już Smile
(26.08.2016, 12:19 UTC)Calvarian napisał(a): Żeby tylko szczurowi paliwo też się nie skończyło, bo wtedy to śmiesznie będzie Smile

Nie ma szans na takie cos, wszyscy lataja przygotowani. 
Zanim zostajesz szczurem, przechodzisz szkolenie i egzamin, wiec jestes gotowy na taka sytuacje tez.

Poza tym, na dluzsze wyprawy lataja albo parami, albo we trojke. 

Do tego, statki sa tak wyposazone, ze maja duze skoki, przez co w bance obracaja sie szybko. Jesli zabraknie Ci paliwa w bance albo zaraz za, masz jak w banku ze beda u Ciebie w przeciagu 5-8 skokow. Tak sa rozstawieni po galaktyce. 

Bywaly tez wyprawy, ktore trwaly tygodniami, ale na takie akcje leca stare wygi, ktorzy specjalizuja sie w dlugich wyprawach ratunkowych.
Nawet nie wiem kiedy, pyknęło na forum 30K postów! Gratulacje dla wszystkich Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Brawo! W ramach nagrody gwiazda z pierścieniem, na którym jest cień Biggrin

https://imgur.com/a/FlDuM#Ss78obQ
(26.08.2016, 12:26 UTC)Calvarian napisał(a):
(26.08.2016, 11:02 UTC)GieNkoV napisał(a): Za 20 misji typu "masakra". Masakra jakaś Biggrin

Na statki jednej frakcji? Czy jak to działa?

Bierzesz misje na zestrzeliwanie statków danej frakcji, np:
- zestrzelić 48 statków
- zestrzelić 52 statków
- zestrzelić 35 statków
- zestrzelić 44 statków
- zestrzelić 51 statków
- zestrzelić 29 statków

Potem mordujesz 52 statki("największa" misja), ale "po drodze" zalicza Ci wszystkie misje.
Krótka historyjka.

[Obrazek: soaNGln.jpg]

[Obrazek: hfOAG2g.jpg]

[Obrazek: BXmMr6x.jpg]

To była jego równo 50 misja ratunkowa w Fuel Rats, koleś na początku robił duże oczy, że wracającą z eksploracji T9 spotkał, jak powiedział, że to jego 50 misja wyrzuciłem mu tonę narkotyków (nie wiem skąd się w ładowni wzięły Tongue  ), a potem tonę antyków.

Edit: haha kiedy sobie przypominam jak koleś nie wierzył, że właśnie tankuje T9 która szuka Formidine Rift, z ładownią pełną narkotyków i sztuki to nadal mam brechta - potem jeszcze trochę pisaliśmy ....  Biggrin
[Obrazek: franzv2.jpg]
Franz przecie bez tony narkotyków nie lata Biggrin
Ktoś chętny jutro na takie "masakry"?
W Jaques Station kupię moduły do kopania, działa tam outfitting?
Działa Wink
https://www.youtube.com/watch?v=KOE8b-1vQC8
(26.08.2016, 14:57 UTC)Goliat napisał(a): Brawo! W ramach nagrody gwiazda z pierścieniem, na którym jest cień Biggrin

https://imgur.com/a/FlDuM#Ss78obQ

He?!?! WTF?! o_O

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości