Przedstaw się
Lightbulb 
Witajcie Husarze!

Przez ostatnich 8 lat byłem członkiem The Hutton Orbital Truckers. To świetny szwadron z poczuciem humoru rodem z Monty Pythona, ale z czasem aktywność systematycznie zaczęła kuleć i powoli przestałem czuć ducha wspólnoty. Aplikuję do Was, bo jak widzę, czytam i słyszę, dużo się tu dzieje.

Moją pasją jest szeroko pojęte Sci-Fi, Elite Dangerous, No Man's Sky, to 2 pozycje, które na stałe ogrywam jako daily, żeby złapać oddech od codzienności.

Z wykształcenia jestem Anglistą, zajmuję się tłumaczeniami i szeroko pojętą edukacją językową.

A niecierpliwością czekam na to, co będzie się tutaj działo dalej Smile

THX i pozdro dla wszystkich Smile

o7 Commanders!
[Obrazek: 66223.jpg]
Odpowiedz
o7 Eisley1975!
Ja również powoli wracam do Elitki po 5-6? letniej przerwie? Dorwałem Hotas Warthog-a i muszę się z nim zaprzyjaźnić. Chociaż lepiej latało mi się na x52 pro, bo tu za joystick robi T16000M.
Także ten tego.... Zobaczymy się przestrzeni Smile
Odpowiedz
Witam
Jestem Darek z rocznika 61  Biggrin
Mam HOTAS WARTHOG i postanowiłem go w końcu przetestować. Niestety, ale jestem cienki z angielskiego (taka ułomność a nie brak chęci) ale zaryzykowałem i zainstalowałem Elite Dangerous i gra mnie przytłoczyła. Mam bardzo szerokie zainteresowania i różne umiejętności a teraz dojdzie latanie za pomocą joysticków i nie mogę się już doczekać kupna lotniskowca, więc będę już kończył i lecę pohandlować.
Odpowiedz
Witajcie piloci,

Z tej strony CMDR Greggoryus. 

Lata temu zmierzyłem wiele odległych, nieznanych systemów. Odwiedzałem zakątki w których nikt nigdy nie był przede mną, ani po mnie. Widziałem rzeczy niespotykane i niewyobrażalne. A w całej tej ciemności byłem tylko ja i mój poczciwy Phantom. Przemierzyliśmy wspólnie wiele lat świetlnych... Ale z czasem brakowało cywilizacji. Statek sprzedałem wraz z danymi z podróży, a ja sam osiadłem na kilka lat na jednej z planet zarządzanych przez Imperium. 

Natury nie oszukasz...

I tak oto jestem. Ponownie w przestrzeni. Próbuje rozprostować swoje lekko zesztywniałe skrzydła za sterem pordzewiałej cegły T8, łatając przy tym lekko nadszarpnięty szulerką budżet... Oczywiście wyłącznie w legalnym handlu... 

Znów chce przemierzać dalekie zakątki tego niepojęcie wielkiego świata. Słyszałem, że Pioneer w końcu zakończył badania nad strojami technicznymi i można wyjść z blaszaka na powierzchnię planet o stałej atmosferze? To musi być coś... Postawić nogi na niezbadanej przez nikogo, zapomnianej w przestrzeni planecie. 

Ale dość mam samotności. Tym razem chce być częścią czegoś większego. Trybem w machinie ekspansji. Chce przemierzać świat ze sztandarem zgranej społeczności. A z kim, jak nie z ludźmi o tej samej krwi...

Do zobaczenia w przestworzach Komandorzy,
CMDR GREGGORYUS 

No to cześć Społeczności,

Widzę, że tradycją jest tutaj wyrzucenie swojego poziomy doświadczenia życiowego. No to u mnie level 34. Wracam do Elitki po paru latach przerwy. Dawała mi zawsze dużo spokoju i relaksu, czego mam nadzieję ponownie doświadczyć. Fajnie będzie to robić w formacji z innymi pilotami. 

Oprócz tego, zainteresowań co nie miara... Od roku mocno siedzę w SimRacingu, od niedawna maluje figurki, od wielu lat interesuje się modelarstwem, motorsportem, grami wszelkiej maści... Dużo by wymieniać. 

A z zamiłowania i samodzielnie wyuczonego zawodu jestem kaletnikiem artystycznym Smile 

Do zobaczenia!
Odpowiedz
Cześć, Jaromaz 50 lat z tej strony. Lubię space simy (i simy ogólnie) - grałem w Elite, Wing Commandera, Privateera, EVE Online, kupiłem pierwszą betę Elite Dangerous i od 2013 posiadam konto RSI Smile W Elite Dangerous grałem sporo w pierwszej publicznej becie ponad dekadę temu, ale zostawiłem ją na korzyść Star Citizena. Ostatnio wróciłem ze względu na Odyssey i jest całkiem nieźle Smile Oba tytuły dobrze się uzupełniają. Prywatnie interesuję się lotnictwem, strzelectwem, żeglarstwem, muzyką i IT/AI.
Odpowiedz
Czołem Skrzydlaci!
48 wybije w grudniu. Baza w stolicy, logistyk  łańcucha dostaw, żonaty i dzieciaty, grający codziennie jeśli się da. Gry taka jak ED uwielbiam. Dawno temu będąc 20to latkiem startowałem  w ogamie a teraz to już inna bajka  technologiczna. Choć czasami ogame wciąż kusi. W ED jestem w powijakach.
Będę zaszczycony grając z Wami.

Pozdro
ULISSES77
Odpowiedz
(18.08.2025, 14:02 UTC)Dar.El napisał(a): Witam
Jestem Darek z rocznika 61  Biggrin
Mam HOTAS WARTHOG i postanowiłem go w końcu przetestować. Niestety, ale jestem cienki z angielskiego (taka ułomność a nie brak chęci) ale zaryzykowałem i zainstalowałem Elite Dangerous i gra mnie przytłoczyła. Mam bardzo szerokie zainteresowania i różne umiejętności a teraz dojdzie latanie za pomocą joysticków i nie mogę się już doczekać kupna lotniskowca, więc będę już kończył i lecę pohandlować.

No niestety, ED ma wysoki próg wejscia, ale w tym ostatnio  Frontier  stara się pomóc . Chyba w ostatnierj aktualizacji, dodali wiecej systemów startowych i  wyrażniesze? łatwiejj do ogarnięcia misjje na poczatek. 
JJJa tez z j. Angielskim jjestem na bakier, ale w grze sobie radzę, szybko zauwazysz ze struktura briefingu do danej misjji ( czy raczej do danego typu misji ) jest zawsze taka sama czy podobna -- więc zorientowanie się do jakiego systemu masz lecieć  nie jest skomplikowane , tak naprawde :Smile
Ze swojjej strony polecam nasze działy na forum, ( na discordzie można zapytac o coś na teraz ) ale jesli szukasz informacji to forum  husarskie jest skarbnicą wiedzy.
Nie wspominajac o PORADNIKU TOTALNYM naszego  HETMANA na YT :Smiledzie masz kazdy odcinek poświęcony wybranej czynności - goraco polecam
Odpowiedz
o7

Powoli wracam z powrotem, statki zostały odkurzone, niestety wiele jest do nadrobienia, elitka nigdy nie rozpieszczala, jesli chodzi o sterowanie. Konfigi szlag trafil, nawet te zapisane na steam pada nie nadaja sie do niczego. Powoli wszystko ogarnaim, zastanawiam sie nad kupnem hotasa, wiele mi to ulatwi, bo sam joystick daje rade, ale to nie wszystko. Czasem polatam na Steam Decku, jesli bede gdzies daleko, tylko tam tez musze sobie ogarnac sterowanie pod siebie. Mam nadzieje, ze gdzies sie spotkamy w bance, zanim wylece gdzies w bezkresne otchlanie odkrywac nowe swiaty.
Odpowiedz
Cześć!

Mateusz, rocznik '85. Dopiero zaczynam przygodę z Elite, ale gra jest tym czego szukałem, także chyba zostanę na dłużej. 
Dotychczas grałem głównie w Eve Online (5 lat) i trochę w No Man's Sky.  Z tego co widzę - Elite to zupełnie inna liga.

Dużo pracuję, mam rodzinę (2+3) także dużo czasu nie mam, gry traktuje jako rozrywkę i nic ponadto. 
Tak jak wspomniałem - dopiero zaczynam, przeglądam poradniki i powoli poznaję grę.

Do zobaczenia w przestrzeni Smile

Cmdr Matt Granz
Odpowiedz
z tej strony Tomasz, znany jako freakson freak rocznik ’92.
Jestem nowy w Elite Dangerous, dopiero zaczynam ogarniać galaktykę i wszystkie jej sztuczki. Wciągnęło mnie na tyle, że postanowiłem wejść tu na forum i poszukać ekipy, z którą można spokojnie wystartować bez walenia głową w pierwszy dok.
Na forum występuję jako Kaela Varren – gram głównie żeńskimi postaciami w grach, więc ten styl został mi już na stałe i jakoś tak naturalnie pasuje.

Dla jasności: jestem osobą niepełnosprawną i mam problem z wymową. Piszę normalnie, ale w voice chacie mogę brzmieć trochę inaczej niż reszta – wolę to napisać od razu, żeby nie było zaskoczeń.

Poza lataniem:
– uwielbiam gry (od Dooma po różne klasyki),
– słucham starej elektroniki i 90’s vibe,
– lubię wszystko, co ma guziki, diody i da się tym sterować.

Szukam Squadronu, który nie ma problemu z nowicjuszem i potrafi pokazać, jak się lata bez rozbijania o stację jak kometa na urlopie. Mam sporo zapału i chęci, więc szybko nadrobię zaległości.
Do zobaczenia w czerni, dowódcy.

o7
Odpowiedz