Zamiennik do dysku NVMe (Lenovo V15-ADA)
No więc, w laptopie mam Samsung MZVLQ256HAJD-000L2; który ma zaledwie 256 GB.

Szukam jakiegoś sensownego zamiennika, no i znalazłem coś takiego:

Transcend 410S 512GB (TS512GMTE410S) dla dysku NVMe, no i Team Group CX2 dla dodatkowego SSD.

Cały pic polega na tym, bym mógł mieć w laptopie możliwość zagrania w Elite Dangerous; Star Citizen; ETS2; ATS; X4 Foundations, Valheim, No Man Sky... No i z kilka innych gier i dość ciężkiego software'u (w tym GIMPa, którego używam do swoich projektów, w tym napisów do Husarskiego Zdjęcia) Tongue

Aczkolwiek... nie jestem pewien, czy mój laptop będzie mieć miejsce na oba dyski (pomimo danych technicznych).

Mimo wszystko, jestem chętny przejrzeć inne propozycje.

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
powinienem mieć jakieś SSD 2,5 cala, zobacz, co wejdzie, gdzieś miałem chyba NVME, ale muszę zinwentaryzować.
Odpowiedz
https://www.x-kom.pl/p/1053872-dysk-ssd-...me-p3.html
albo jakis SSD 2,5 jako dodatkowy. Tylko weź pod uwagę, że prędkości na Sacie są 6x wolniejsze niż NVME 3.0

Lenovo V15 mają wolny slot na 2,5cal
Odpowiedz
Już sprawdziłem:

[Obrazek: mCAT9Eiv_o.jpg]

Na razie spróbuję wcisnąć 512 GB SSD jaki mam, póki co (no i go ogarnąć jako tako).

Odpowiedz
512, to starczy na SC i ED i Valheim Smile
chyba musisz celowac w dwie sztuki po 1 TB jak już tak planujesz.
Odpowiedz
(05.11.2024, 15:46 UTC)MAGNUM354 napisał(a): 512, to starczy na SC i ED i Valheim Smile
chyba musisz celowac w dwie sztuki po 1 TB jak już tak planujesz.

Sadzac z wklejki na discordzie to nie wyjdzie. NVME tylko do 512GB i  SATA do 1TB.
Odpowiedz
(05.11.2024, 15:51 UTC)Debren napisał(a): Sadzac z wklejki na discordzie to nie wyjdzie. NVME tylko do 512GB i  SATA do 1TB.

No raczej w te zakresy... Dobrze że mogę "dysk" NVME o rozmiarze 2242 zastąpić też takim o rozmiarze 2280 Biggrin

Odpowiedz
aa w ten sposób, nie spodziewałem sie ze takie dyski maja ograniczenia pojemności
Odpowiedz
(05.11.2024, 19:56 UTC)MAGNUM354 napisał(a): aa w ten sposób, nie spodziewałem sie ze takie dyski maja ograniczenia pojemności

Nie tyle dysk, co kontroler w lapku...
Odpowiedz
Ano. Ale w każdym razie póki czeka mnie wipe systemu i ponowna instalacja Win11 ze wszystkim (po uprzednim backupie, w tym gier na Steamie, oczywiście).

Żeby Star Citizena wcisnąć; a resztę do dysku 512 GB.

Odpowiedz