Przedstaw się
Witam wszystkich,
Nazywam się Przemek, jestem z Olsztyna woj. Warmińsko-Mazurskie. Rocznik 80, mąż, ojciec itd. w skrócie czasu niewiele za to dużo na głowie.

Różnych zainteresowań i hobby mam więcej niż czasu, spoglądając na moje logo/awatara oczywiści prym wiedzie motocykl (przynajmniej w okresie letnim), wraz z lokalną grupą motocyklową staram się nabijać kilometry póki pogoda na to pozwala. Z pozostałych zainteresowań wędkarstwo (choć ostatnio podupadło z uwagi na brak czasu), książka (głównie horror Mastertona), film (raczej akcja / sci-fi choć 3 kobietki w domu wymuszają inne gatunki) no i oczywiście ogólnie gry. Przeważnie ogrywam Playstation (od czasu "3"), natomiast zakończenie wsparcia Elite na konsole oraz brak wypuszczonego dodatku spowodowało decyzję o przeniesieniu konta na PC, gdzie kontynuuję swoją przygodę. Obecnie jestem rozerwany między walką z Thargoidami a oczywiście szukania sposobu na szybkie wzbogacenie się a w międzyczasie staram się rozwinąć dostęp do jak najszerszego grona inżynierów (nie jest źle ale może być lepiej).

Z chęcią udam się na wspólną wyprawę z towarzyszami Husarii, miło mi będzie wysłuchać porad od doświadczonych graczy czy po prostu pogadać o codzienności.
Odpowiedz
(06.09.2023, 17:58 UTC)Abrams80PL napisał(a): Witam wszystkich,
Nazywam się Przemek, jestem z Olsztyna woj. Warmińsko-Mazurskie. Rocznik 80, mąż, ojciec itd. w skrócie czasu niewiele za to dużo na głowie.

Różnych zainteresowań i hobby mam więcej niż czasu, spoglądając na moje logo/awatara oczywiści prym wiedzie motocykl (przynajmniej w okresie letnim), wraz z lokalną grupą motocyklową staram się nabijać kilometry póki pogoda na to pozwala. Z pozostałych zainteresowań wędkarstwo (choć ostatnio podupadło z uwagi na brak czasu), książka (głównie horror Mastertona), film (raczej akcja / sci-fi choć 3 kobietki w domu wymuszają inne gatunki) no i oczywiście ogólnie gry. Przeważnie ogrywam Playstation (od czasu "3"), natomiast zakończenie wsparcia Elite na konsole oraz brak wypuszczonego dodatku spowodowało decyzję o przeniesieniu konta na PC, gdzie kontynuuję swoją przygodę. Obecnie jestem rozerwany między walką z Thargoidami a oczywiście szukania sposobu na szybkie wzbogacenie się a w międzyczasie staram się rozwinąć dostęp do jak najszerszego grona inżynierów (nie jest źle ale może być lepiej).

Z chęcią udam się na wspólną wyprawę z towarzyszami Husarii, miło mi będzie wysłuchać porad od doświadczonych graczy czy po prostu pogadać o codzienności.

Czołem!
80' to dobre roczniki Smile

Sposoby na szybkie wzbogacenie się:

Stypendium kadeckie HKL:
https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=6786

Środy handlowe:
https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=6859

A niedługo będzie event górniczy na sobotę, ale jeszcze nie tą.

o7
Odpowiedz
Dzięki za linki, ale nie mam jeszcze dostępu do tej części forum, muszę poczekać chwilę Wink
Odpowiedz
Ale masz dostęp do discorda, jak się pojawisz w środę wieczorem na kanałach głosowych - to na pewno ktoś się tobą zaopiekuje Smile
Odpowiedz
No to czas na mnie, witam wszystkich, mam na imię Marcin, jestem z okolic Warszawy, żonaty, posiadacz dwóch psów i kota w głowie, rocznik '88. Na grę nie mam za wiele czasu, niestety praca i inne zajęcia robią swoje. 
Moim zainteresowaniem jest szeroko pojęty kosmos, astronomia i wszystko co z nią związane. No, może te zainteresowanie na przestrzeni lat trochę już spadło, bo głowa już nie jest beztroska, lecz zapchana "życiem codziennym", ale to chyba każdy tak ma.
O Elite myślałem już od bardzo dawna, ale jakoś ten wysoki próg wejścia mnie odstraszał. Trochę też i język, chociaż angielski nie jest dla mnie szczególnie trudny, to jednak ze względu na złożoność gry trochę mnie to przerażało Confused . Do zmiany skłoniła mnie promka na Steamie no i jestem  Biggrin . Co dalej? Nie wiem, ale będę się starał chociaż w jakiejś części to wszystko ogarnąć.
Aha, mimo, że oglądałem i czytałem różne poradniki, również ludzi z tego portalu, to... mało rozumiem, tego jest za dużo  Biggrin . Na razie w grze robię proste zadania kurierskie, żeby nabić trochę kasy. Postanowiłem założyć tu konto, bo liczę na jakieś skromne porady.

Pozdrawiam,
prosty kurier i początkujący handlarzyna 
Cmdr Martin Littlemayor  Wink
Odpowiedz
(17.09.2023, 20:17 UTC)Dezerter69 napisał(a): No to czas na mnie, witam wszystkich, mam na imię Marcin, jestem z okolic Warszawy, żonaty, posiadacz dwóch psów i kota w głowie, rocznik '88. Na grę nie mam za wiele czasu, niestety praca i inne zajęcia robią swoje. 
Moim zainteresowaniem jest szeroko pojęty kosmos, astronomia i wszystko co z nią związane. No, może te zainteresowanie na przestrzeni lat trochę już spadło, bo głowa już nie jest beztroska, lecz zapchana "życiem codziennym", ale to chyba każdy tak ma.
O Elite myślałem już od bardzo dawna, ale jakoś ten wysoki próg wejścia mnie odstraszał. Trochę też i język, chociaż angielski nie jest dla mnie szczególnie trudny, to jednak ze względu na złożoność gry trochę mnie to przerażało Confused . Do zmiany skłoniła mnie promka na Steamie no i jestem  Biggrin . Co dalej? Nie wiem, ale będę się starał chociaż w jakiejś części to wszystko ogarnąć.
Aha, mimo, że oglądałem i czytałem różne poradniki, również ludzi z tego portalu, to... mało rozumiem, tego jest za dużo  Biggrin . Na razie w grze robię proste zadania kurierskie, żeby nabić trochę kasy. Postanowiłem założyć tu konto, bo liczę na jakieś skromne porady.

Pozdrawiam,
prosty kurier i początkujący handlarzyna 
Cmdr Martin Littlemayor  Wink

Zapraszamy na kanał głosowy na discordzie. Wszystkie informacje dostępne od ręki Wink.
Odpowiedz
Lightbulb 
Cześć,
mam na imię Robert, rocznik 80' z Olsztyna (pozdro Przemek Smile). Dzieciaty, żonaty itd. Moim najstarszym wspomnieniem jakie mam (mogłem mieć wtedy ze 2-3 lata) to gra telewizyjna, na którą mówiłem duszki (Space Panic), taka w stojąca machina z baru, którą naprawiał mój ojciec. To nie mogło się inaczej skończyć jak nieustającą pasją do gier, choć z czasem poświęcam jej coraz mniej czasu. Moje pierwsze styczności z MMO to MUDy Studnia dusz i Cygnus ogrywane w kafejkach a pierwszą z GUI było przeglądarkowe x-wars.pl którą z gildią Ronin skończyliśmy jako druga siła dzięki koalicji przeciwko top1. Moją najukochańszą serią i jedyną, której przechodzę kolejne części od początku do końca to Fallout, szczególnie cz. 2. Książki i filmy preferuję te z szeroko pojętej fantastyki tzn. od fantasy po hard s-f.
Zawodowo to fajnie określiła mnie pewna atrakcyjna pani jako pana od numerków  Blush kontekst już nie jest taki sexy, ale to określenie jest w sumie na miejscu kiedy ma się coś wspólnego z IT - 1 i 0 wiadomo  Biggrin
No i ED. Konto mam już jakiś czas, ale aktywniej zacząłem dopiero całkiem niedawno. Jestem typem researchera, więc mam już trochę obcykane, ale na pewno jest jeszcze sporo do wypytania  Wink Nie mam jeszcze specjalnych preferencji, ale widzę, że kopanie czy skakanie po drzewach i zbieranie materiałów do inżynierii nie będzie należało do moich ulubionych zajęć. Gdyby nie to, że dolatywanie do misji na nogach jest takie uciążliwe to pewnie tu bym się widział częściej. Wstępnie chciałbym się przemęczyć z inżynierami i uhandlować sobie na dobry statek by polecieć na dłuższą wyprawę w nieznane, ale raczej samotną bo czas Sad PVP raczej mnie nie kręci, tak pewnie będzie i tu.
Odpowiedz
Witamy Biggrin
zapraszamy na głosowy kanał na discordzie, wieczorem często ktoś jest i chętnie pomoże w czymkolwiek
Odpowiedz
(01.10.2023, 16:02 UTC)bahasso napisał(a): Witamy Biggrin
zapraszamy na głosowy kanał na discordzie, wieczorem często ktoś jest i chętnie pomoże w czymkolwiek

No ja jestem jeden z tych przypadków, co nie lubią w komunikatory głosowe  Confused ale większym blokerem jest to, że zazwyczaj wtedy kiedy mam czas na granie, obok trwa usypianie jakiejś latorośli i tak już od 10 lat, więc już całkiem zdziczałem Biggrin
Jest w wymogach, więc się dostosuję i zaloguję na serwer ale mojego głosu raczej rzadko uświadczycie, chyba że najmłodszy zdąży podrosnąć a ja się ucywilizuję. Ja po prostu pochodzę z czasów irca i forów jak to  Cool i lubię czasem posiedzieć w ciszy, której nie zaznaję zbyt często, także proszę o wyrozumiałość Wink
Odpowiedz
łatwiej podczas latania odpowiedzieć głosowo niż alt-tabować się z elity na komunikator i coś klepać w klawiaturę...
Ale rozumiem Smile
Odpowiedz