Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(23.06.2022, 19:38 UTC)MistyPL napisał(a): bo oszukują na tych carierach.. oszustwa zawsze było i będzie ludzką domeną Wink
Ja nigdy nei sprzedaje na cariearach bo zawsze jest inna cena niż podana w inarze czy na opisie cariera

Do puki się tak czy inaczej opłaca bardziej sprzedawać tam to nie widzę powodu tego nie robić.

(23.06.2022, 21:26 UTC)MAGNUM354 napisał(a): nie wiem wogule po co ceny towarów na inarze sprawdzacie.. to jest dobre miejsce do zdobycia informacji o onżymierach, składnikach do przeróbki modułu itp. ale ceny to lepiej sprawdzać na eddb.io

Myślę że bardziej to zależy jak bardzo chcesz lepiej sprzedać towar i ile czasu na to poświęcić. Na inari masz podane ceny bardziej w dalszych punktach a na eddb masz w najbliższej okolicy tak w granicach jednego, dwóch skoków. Dzięki temu że skorzystałem z inari sprzedałem surowiec o połowę drożej niż bym sprzedał patrząc na eddb, przy nie wielkiej ilości to nie robi jakieś wielkiej różnicy ale w moim to robiło różnice 10 baniek a to już według mnie jest spora różnica.
Odpowiedz
jak się opłaca to warto sprzedać to jasne. Ale jeszcze nie trafiłem jakim cudem na dobre ceny na carierach... może mam pecha
Odpowiedz
(24.06.2022, 20:08 UTC)MistyPL napisał(a): jak się opłaca to warto sprzedać to jasne. Ale jeszcze nie trafiłem jakim cudem na dobre ceny na carierach... może mam pecha

Mi się wczoraj udało sprzedać na carierach Osmium jakieś 80k na sztuce drożej niż w okolicznych stacjach. Tak samo miałem z Serendipity poszło drożej niż gdzie indziej, przy okazji coś jeszcze sprzedałem ale już nie pamiętam co.
Odpowiedz
Osmium ?
rany
a wiesz po co koleś je skupował drożej?
bo potem na stacji górniczej bierze misje wingowe z 50 milionową nagrodą za dowiezienie 100 /150 sztuk Osmium Smile

Wcale nie zarobiłes na tym tylko straciłeś Smile

trzeba było napisać na diskordzie ze masz Osmium albo Bromellite, z pewnością ktoś by wystawił skup i nie musiałbys latać i szukać.
To sa dwa materiały które czesto wystepuja w misjach wingowych a które można pozyskac jedynie poprzez górnictwo.
Odpowiedz
Witam, mam pytanie o misję rare artwork salvage operations. Wziąłem taką misję, znalazłem rare artwork, lecz kiedy dolatywałem do stacji, gdzie miałem oddać zebrany towar i zakończyć misję niestety zginąłem. Po respawnnie misja nadal jest aktywna, ikona misji znajduje się na stacji gdzie miałem dostarczyć towar, ale straciłem rare artwork. Jest jakiś sposób na odzyskanie? Obleciałem system gdzie zdobyłem rare artwork wcześniej i nic, tak samo system gdzie zginąłem, również pusto.
Odpowiedz
Niestety nie. Przy opisie towaru, a moze nawet w opisie misji jest napisane, ze o towar unikatowy dla tej misji i jak go stracisz to "po ptokach" - odzyskac sie nie da.
Odpowiedz
(24.06.2022, 23:52 UTC)Debren napisał(a): Niestety nie. Przy opisie towaru, a moze nawet w opisie misji jest napisane, ze o towar unikatowy dla tej misji i jak go stracisz to "po ptokach" - odzyskac sie nie da.

Dzięki Debren, w takim razie będzie trzeba odrobić utratę reputacji.
Odpowiedz
(24.06.2022, 21:28 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Osmium ?
rany
a wiesz po co koleś je skupował drożej?
bo potem na stacji górniczej bierze misje wingowe  z 50 milionową nagrodą za dowiezienie 100 /150 sztuk Osmium Smile

Wcale nie zarobiłes na tym tylko straciłeś Smile

trzeba było napisać na diskordzie ze masz Osmium albo Bromellite, z pewnością ktoś by wystawił skup i nie musiałbys latać i szukać.
To sa dwa materiały które czesto wystepuja w misjach wingowych a które można pozyskac jedynie poprzez górnictwo.

Hahaha i wyszło jakim nobem jestem, ale dobrze o tym wiedzieć.

Nie siedzę w systemach Husarii więc była by wycieczka dla jednej lub drugiej strony.
Odpowiedz
(25.06.2022, 16:25 UTC)Arthur83 napisał(a): Hahaha i wyszło jakim nobem jestem, ale dobrze o tym wiedzieć.

Nie siedzę w systemach Husarii więc była by wycieczka dla jednej lub drugiej strony.

Ja też nie siedzę. Jak masz misje z dostarczeniem towaru lub wykopaniem to bierz  tylko bertrandite, gold ( tak do 500jednostek) i enhancer, nie bierz tritium powyżej 150 bo się nie opłaca. Patrz na eddb czy opłaca się lecieć.
Odpowiedz
Pytanie - jak można zginąć mając 95% tarczy? hehe z czego strzelają że omijają tarcze jakby ich nie było?
Odpowiedz