OFICJALNY NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź!
Tak oficjalnie to nowe DLC Frontiera nie zyskało zbytniej przychylności na Steam (obecnie tzw. "w większości negatywne"):
https://store.steampowered.com/app/13363...s_Odyssey/
Nawet GOL popełnił (bo odsłony no i kasa z reklam się liczy) szybko odpowiedniego newsa:
https://www.gry-online.pl/newsroom/elite...ie/z11fcf1
PS
Na szczęście jeszcze te ze 3-4 lata wsparcia przed nami (bo od jego premiery wszystkie w tym czasie wydane gierki Frontiera mniej lub bardziej zdychają a ED nadal trwa Biggrin )
Ten mityczny "konsolowy wrzesień+" będzie tzw. krokiem milowym dla tego DLC (czego pozostaje Nam Wszystkim sobie życzyć).
Wink
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
W Odyssey są misje, które łączą latanie statkiem i chodzenie z buta? Np najpierw trzeba coś rozwalić z powietrza, a potem włamać się do bazy itp?
Odpowiedz
Takie małe ostrzeżenie dla chcących skorzystać z taksówek Apexa, uważajcie czy docelowa stacja nie leży na planetce z pierścieniami - pilot AI w takiej sytuacji głupieje i pląsa ósemki w SC przy podejściu na powierzchnię. Masa ludzi już w ten sposób się uwęziła. Na razie nie ma solucji na to, Pajk próbował mnie wczoraj wyciągnąć  interdykcją ale się nie daje. Przelogowywanie odyssey/horizons nie jest możliwe, pozostaje czekać na miłosierdzie devsów.
Odpowiedz
(22.05.2021, 11:08 UTC)Gerciowski napisał(a): Takie małe ostrzeżenie dla chcących skorzystać z taksówek Apexa, uważajcie czy docelowa stacja nie leży na planetce z pierścieniami - pilot AI w takiej sytuacji głupieje i pląsa ósemki w SC przy podejściu na powierzchnię. Masa ludzi już w ten sposób się uwęziła. Na razie nie ma solucji na to, Pajk próbował mnie wczoraj wyciągnąć  interdykcją ale się nie daje. Przelogowywanie odyssey/horizons nie jest możliwe, pozostaje czekać na miłosierdzie devsów.

Może to polski taksówkarz który obcokrajowca wiezie okrężną drogą aby więcej zarobić :p
Odpowiedz
A wylogowanie i zalogowanie w innym trybie gry, np Horizons nie pomaga?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(22.05.2021, 11:45 UTC)Tirith_PL napisał(a): Może to polski taksówkarz który obcokrajowca wiezie okrężną drogą aby więcej zarobić :p

Hehe, mogłoby być, tylko przez dwie doby to już pusty bak powinien być.

Przelogowywanie w tryb "horizons" jak pisałem nie pomaga - klient próbuje nas przenieść do bezpiecznej lokacji - wybierasz "recover to orbit" po czym dostajesz "unable to load" i tak w kółko...

Oprócz planet z pierścieniami problem jest też przy lądowaniu na planetach z high G - taksówkarz odmawia lądowania ale zwrócić też nie chce Tongue . Tickety zgłoszone, bugi w trackerze też - czekamy...
Odpowiedz
kiedyś można było odpalić jeszcze ED bez Horizons - niestety ten już jest na stałe przypisany do gry.
Rozumiem ze w trakcie lotu nie mozesz podac innej lokalizacji - np, księzyca na orbicie tej planety z pierscieniem?
Odpowiedz
No właśnie, nie można Apexowi zmienić trasy ani anulować.

Wyjście jest z tego wszystkiego (chyba) - wprosić się do kogoś na załoganta i poprosić o zdetonowanie statku Biggrin . Powinno wtedy mnie odstawić na ostatnią stację.
Odpowiedz
o to też ciekawy pomysł
sprawdzałes ? jak sie uda to pisz obowiązkowo
Odpowiedz
Apex ma jakiś limit odległości? Można sobie wziać np nocne taxi do Colonii?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz