Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(20.05.2021, 14:52 UTC)Tirith_PL napisał(a): Jak wylecieć ze stacji swoim statkiem?

Poleciałem APEXEM do inne stacji, potem wróciłem i nie mogę dostać się do swojego statku. Windy są nieczynne Smile

Poleciałeś tam Apexem więc nie ma na tej stacji twojego statku. Skoro tak to windy nie mają cię gdzie zabrać (do pustego doku cię nie zabiorą). Musisz iść do ziomka od statków i albo kupić nowy, albo ściągnąć swój na stację
Odpowiedz
(20.05.2021, 18:29 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a):
(20.05.2021, 14:52 UTC)Tirith_PL napisał(a): Jak wylecieć ze stacji swoim statkiem?

Poleciałem APEXEM do inne stacji, potem wróciłem i nie mogę dostać się do swojego statku. Windy są nieczynne Smile

Poleciałeś tam Apexem więc nie ma na tej stacji twojego statku. Skoro tak to windy nie mają cię gdzie zabrać (do pustego doku cię nie zabiorą). Musisz iść do ziomka od statków i albo kupić nowy, albo ściągnąć swój na stację

Właśnie nie, bo wróciłem do Maskelyne gdzie miałem dużo statków. Ale po restarcie już było ok.
Odpowiedz
Panowie help. Jak przeładować drzwi żeby "złamać" blokade 3 poziomu za pomoca narzedzia do zasilania drzwi, zamków itp.?? Czyli jak użyć / właczyć overcharged ? Nie skończylem samouczka przez to a pewnie przyda sie nie raz.
Jakis klawisz w options ustawić czy jakąś kombinacje klawiszy myszki? Wciskanie lmb i rmb jednocześnie nie daje nic..
I druga rzecz, jest jakies normalbe inventory tak jak na statku menu nr.4 czy nie? Widzialem na ekranie ładowania porade że jeśli ekwipunek jest pelen moge przeniesc materialy na statek i dalej zbierać..ale gdzie ten ekwipunek jest?? jego podglad.?
O wlasnie i trzecia rzecz - przeskoczylem tutorial i weszlem do gry. Kupilem dwa rodzaje kombinezonu i wyposazylem je w broń ( dopiero na statku bo czemu mialaby byc przymierzalnia w sklepie z " ciuchami..") pomijajac - w tym samym sklepie kupilem 100 sztuk baterii i wogule wszystkiego po 100 sztuk.. problem w tym że menu kolowe z PS 5 pokazuje 1apteczke po 2 rozne granaty i oczywiście 2 baterie.. a pozostale 98 sztuk gdzie jest ?
Chyba że jak jedną zużyję to w menu kołowym dalej będą qidoczne dwie baterie???
Odpowiedz
i co nikt nic nie wie?
nikt samouczka nie przeszedł ?
Odpowiedz
(21.05.2021, 17:21 UTC)MAGNUM354 napisał(a): i co nikt nic nie wie?
nikt samouczka nie przeszedł ?

Pewnie nikt nie pamieta.

Z tego co ja kojarze z samouczka to tam poza zwykłym sposobem przeładowania trzeba na tym urządzeniu odpalić alternatywny tryb który ustawiasz w klawiszologi. I wtedy dopiero użyć overcharged na drzwiach.

Co do inventory to też musisz sobie ustawić klawisz do tego, tak samo jak do panelu komunikacji czyt. czatu itp.

Edit:
Aaa co do granatów. To że kupiłeś 100 szt to daje ci tylko że taki masz zapas który ci sie z automatu uzupełni jak wejdziesz na swój statek.
Każdy armor ma swoje staty i tam ci pokazuje ile możesz wziąć granatów apteczek itd. Nawet ilość broni się różni w zależności co masz ubrane.

Mam nadzieje że choć odrobinę pomogłem Smile
[Obrazek: SvUXKFn.png]   [Obrazek: 196375.jpg]
Odpowiedz
czyli moge pomarzyć o wielogodzinym chodzeniu na piechotę po planecie - mamy space legs ale tak na 20 minut żeby nie obciążać serwerów...
Odpowiedz
(21.05.2021, 19:09 UTC)MAGNUM354 napisał(a): czyli moge pomarzyć o wielogodzinym chodzeniu na piechotę po planecie - mamy space legs ale tak na 20 minut żeby nie obciążać serwerów...

No tak, masz poziom energii który musisz uzupełniać, poza tym tlen itd. Co brzmi rozsądnie, wyobrażasz sobie jaki zapas tlenu musiał byś taszczyć ze sobą na wielogodzinną wyprawę ?Biggrin
[Obrazek: SvUXKFn.png]   [Obrazek: 196375.jpg]
Odpowiedz
(21.05.2021, 19:09 UTC)MAGNUM354 napisał(a): czyli moge pomarzyć o wielogodzinym chodzeniu na piechotę po planecie - mamy space legs ale tak na 20 minut żeby nie obciążać serwerów...

Ale ale, zawsze możesz połazić i wezwać swój statek gdzie uzupełnisz zapasy i łazić dalej
Odpowiedz
wiadomo, liczyłem jednak na jakiś plecak, a tu mamy tylko storage na komponenty.. który pewnie bedzie się zwiększał pojemnościowo w miarę upgradu kombinezonu.ale nadal plecak by sie przydał.
Odpowiedz
może będzie inżynierka pod takie dłuższe spacerki
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz