11.05.2021, 09:43 UTC
Byłem pewien ze pełna gra zacznie się w czerwcu czekałem z zakupem do wypłaty
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
11.05.2021, 09:43 UTC
Byłem pewien ze pełna gra zacznie się w czerwcu czekałem z zakupem do wypłaty
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
11.05.2021, 10:20 UTC
No widzisz same plusy- nie przeplaciles i gra będzie szybciej niz sie spodziewales
11.05.2021, 16:39 UTC
TRADE BEACON - widzę coś takiego, oznaczone jako "cel misji". Dolatuję. Na miejscu czeka jakby handlarz w Type-9. Za chiny nie wiem, jak wejść z nim w interakcję. Co to jest i do czego służy? Wie ktoś może?
11.05.2021, 17:09 UTC
(11.05.2021, 16:39 UTC)jaceknawrot napisał(a): TRADE BEACON - widzę coś takiego, oznaczone jako "cel misji". Dolatuję. Na miejscu czeka jakby handlarz w Type-9. Za chiny nie wiem, jak wejść z nim w interakcję. Co to jest i do czego służy? Wie ktoś może? Ja też jestem ciekaw bo już to parę razy spotkałem.Wydaje się,że on czeka na jakieś konkretne towary,ale jakie to nie wiem.Nawet w necie jest mało info.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.
Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie
11.05.2021, 17:11 UTC
(11.05.2021, 17:09 UTC)josel666 napisał(a):(11.05.2021, 16:39 UTC)jaceknawrot napisał(a): TRADE BEACON - widzę coś takiego, oznaczone jako "cel misji". Dolatuję. Na miejscu czeka jakby handlarz w Type-9. Za chiny nie wiem, jak wejść z nim w interakcję. Co to jest i do czego służy? Wie ktoś może? No dokładnie. Oprócz śmiesznego filmiku na YT, jak ten Type-9 wybucha i mętnych wypowiedzi na forach anglojęzycznych, to nie wiem co z tym zrobić...
11.05.2021, 17:38 UTC
Po zeskanowaniu statku (najczęściej jest to t-9) otrzymujesz komunikat, z którego wynika, iż dobrze zapłacą za dostarczenie czegoś tam. Zaś pod kopertą pojawia się nowa misja transportowa, którą możesz zaakceptować, odrzucić bądź nic nie robić.
Nagroda faktycznie jest hojna. Misja najczęściej jednorazowa i pojawia się, gdy frakcja "wystawiająca bojkę" zagrożona jest jakimś negatywnym stanem, np epidemią, głodem, suszą czy czymś podobnym. USS będzie pojawiał się do czasu zaistnienia stanu, jego zażegnania, podjęcia misji bądź odrzucenia jej.
11.05.2021, 18:03 UTC
(11.05.2021, 17:38 UTC)Gnievmir napisał(a): Po zeskanowaniu statku (najczęściej jest to t-9) otrzymujesz komunikat, z którego wynika, iż dobrze zapłacą za dostarczenie czegoś tam. Zaś pod kopertą pojawia się nowa misja transportowa, którą możesz zaakceptować, odrzucić bądź nic nie robić. O, dzięki. No to jedna zagadka rozwiązana. Jeszcze jedno pytanie apropos poszukiwania piratów do zadań Navy (i nie tylko). Mam jednego upierdliwca, który się schował chyba w schowku na szczotki. Scan Nav Beacona nie pommaga, Skanowanie całęgo układu również. Czy muszę przetrzepać wszystkie niezidentyfikowane źródła sygnałów?
11.05.2021, 18:42 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2021, 18:43 UTC przez Pitulek.)
(11.05.2021, 18:03 UTC)Czuly Wojtek napisał(a): Jeszcze jedno pytanie apropos poszukiwania piratów do zadań Navy (i nie tylko). Mam jednego upierdliwca, który się schował chyba w schowku na szczotki. Scan Nav Beacona nie pommaga, Skanowanie całęgo układu również. Czy muszę przetrzepać wszystkie niezidentyfikowane źródła sygnałów? Takie misje czasem się zmieniają już w trakcie ich wykonywania - po wskoczeniu do właściwego systemu dostajesz info, że w innym systemie musisz się spotkać z informatorem i dopiero od niego dostaniesz namiary na pirata. W takiej sytuacji trzeba wskoczyć do wskazanego systemu i trochę się pokręcić. Po jakimś czasie informator powinien się pojawić. Gdy się zjawi wyskoczy z SC niedaleko Ciebie, wtedy trzeba wziąć na cel jego Wake i wyskoczyć obok niego. A dalej już normalnie - dostaniesz namiary, lecisz, strzelasz, kasujesz. Przejrzyj jeszcze raz tą misję w lewym panelu, może znajdziesz jakąś wskazówkę.
11.05.2021, 18:51 UTC
(11.05.2021, 18:42 UTC)Pitulek napisał(a):(11.05.2021, 18:03 UTC)Czuly Wojtek napisał(a): Jeszcze jedno pytanie apropos poszukiwania piratów do zadań Navy (i nie tylko). Mam jednego upierdliwca, który się schował chyba w schowku na szczotki. Scan Nav Beacona nie pommaga, Skanowanie całęgo układu również. Czy muszę przetrzepać wszystkie niezidentyfikowane źródła sygnałów? Kurczę, było dokładnie jak mówisz. Info było na temat informatora, z którym miałem się spotkać. Ale pojecia nie miałem, że muszę na niego wpaść i trzeba LECIEĆ ZA NIM POPRZEZ JEGO WAKE! Ta gra nie prowadzi za rączkę... przekonałem się właśnie o tym po raz 1456... Mogłem go nawet zignorować... Ale numer. Dzięki wielkie.
20.05.2021, 14:52 UTC
Jak wylecieć ze stacji swoim statkiem?
Poleciałem APEXEM do inne stacji, potem wróciłem i nie mogę dostać się do swojego statku. Windy są nieczynne
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,427 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,291 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,003 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|