Cyberpunk 2077
(05.02.2021, 13:25 UTC)MAGNUM354 napisał(a): znajdz najpierw monostrunę ( taką chowaną w kciuku ) w wersji legendarnej Smile
była w tak dziwnym i niespodziewanym miejscu że aż mnie zatkało.
Taki sprzęt to gdzieś w korpo bym się spodziewał a to u tigersów sie walało w magazynie Smile

Mam zwyklą,a czym to się różni od legendarnej,lepiej odcina kończyny?Smile
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
ma trzy sloty na modyfikacje...i tak , zależy co wsadzisz - lepiej odcina kończyny Smile
no i , im wyższy klasowo - powszechny, rzadki, bardzo rzadki, ikoniczny, legendarny - tym większe obrażenia zadaje, tym więcej ma slotów i tym wieksze szanse np na trafienie krytyczne, zadanie efektu zgodnego z modyfikacja itd.

Mam pistolet Ikoniczny który zadaje 350 punktów obrażeń chemicznych i ma 20% szans na zatrucie celu + x 2,5 obrażeń krytycznych przy trafieniu w głowę czyli 350 x 2,5 Smile
kolesie w zbrojach padaja na jeden strzał Smile

a ta legendarna monostruna była w magazynie który czyściłeś z Tigersów a potem do tego miejsca powrócił handlarz farmaceutykami. są dwoje drzwi do otwarcia na zewnatrz tego magazynu , za jednymi z nich była ta monostruna.
Odpowiedz
Magnum, jak masz hacking rozwinięty to skradanie się nie jest problemem. Ten quickhack co oślepia działa dosyć długo i się rozprzestrzenia. Chodzisz wtedy jak chcesz i nie musisz nikogo zabijać. Do tego inny quickhack resetuje każdego. Hakowanie jest przegięte.
Odpowiedz
(09.02.2021, 12:13 UTC)Pienias napisał(a): Magnum, jak masz hacking rozwinięty to skradanie się nie jest problemem. Ten quickhack co oślepia działa dosyć długo i się rozprzestrzenia. Chodzisz wtedy jak chcesz i nie musisz nikogo zabijać. Do tego inny quickhack resetuje każdego. Hakowanie jest przegięte.

Jest przegięte dopiero, jak je umiejętnie rozwiniesz, w początkowych etapach rozwoju postaci wymaga sporo cierpliwości i żmudnego przełączania między kolejnymi kamerkami Smile
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Tp prawda, początek jest trudniejszy. Chodziło mi o to, że da się nie zabić. Z hakowaniem na 20 to już zostajesz bogiem.
Odpowiedz
(11.02.2021, 23:02 UTC)Pienias napisał(a): Tp prawda, początek jest trudniejszy. Chodziło mi o to, że da się nie zabić. Z hakowaniem na 20 to już zostajesz bogiem.

Mam int.na 20 poziomie na broni założony "pax",ale i tak czasem ktoś zginie w zamieszaniu np. spadnie z wysokości.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
Ryzyko zawodowe Biggrin
Odpowiedz

Odpowiedz
ataki ma kiedy cfiagniesz fabułe do przodu - misje poboczne nie mają wpływu. Przynajmniej nie zauważyłem
Odpowiedz
(17.02.2021, 19:57 UTC)MAGNUM354 napisał(a): ataki ma kiedy cfiagniesz fabułe do przodu -  misje poboczne nie mają wpływu. Przynajmniej nie zauważyłem

Akurat to dostał ataku przy misji pobocznej pizza party no chyba że to zadanie główne,ale nie sądze więc tak się pytam bo nie chce kopyrtnąć przed końcem grySmile.

Jeszcze jedna sprawa.Lepiej inwestować w siłę czy technikę(chodzi o otwieranie drzwi)bo już mam 40 lvl więc jeszcze 10 punktów będzie do wydania.Obecna siła 15 tech.13.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości