18.01.2021, 19:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2021, 19:10 UTC przez SEBA312.)
(14.01.2021, 18:05 UTC)josel666 napisał(a): Robiliście misje "Pasja",ale tak z pełną interakcją.Masakra.Wiem,że to tylko gra,ale czy cdpr trochę nie przegieło.
Mnie się wydaje, że wcielając się w awatara w grze nomen omen RPG trzeba uwzględnić realia przedstawionego tam świata i kierować postacią zgodnie z tymi realiami. Pasja jest świetną misją, doskonale grająca na uczuciach, zwłaszcza w Polsce, gdzie znakomita większość jest ochrzczona i taka tematyka i porównanie do postaci z Nowego Testamentu niemal zakrawa na obrazoburczość. Świetne jest to, że w tej misji nie ma jedynego właściwego wyboru i każdy niesie ze sobą jakieś konsekwencje, oraz to, że naprawdę daje do myślenia i powoduje głęboką refleksję w kwestii ogólnie pojmowanych systemów wartości. Z mojego punktu widzenia- jak najwięcej takich questów! .
Osobiście (jako V) kolesia ukrzyżowałem.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
Jakis nowy patch wyszedł na konsole i pc,ktos już sprawdzał?Na konsole to podobno 16gig.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
na PC 9 GB sciagałem - i jestem w szoku
Aktualizacja 1.1 - słuchajcie = bajka!!!
byłem w Corpo Plaza , stałem na ulicy i kręciłem bączka myszką - wszystko ciagle dograne, żadnego rozmazania, płynność fantastyczna!
Wszystkie wieżowca w biegu wczytane, wsiadłem na motor i jazda przez miasto - jeszcze specjalnie co chwila skręt po 90* albo inawet 180 - wszystko na swoim miejscu 
zadziwiajace.
Sam obraz, też jakiś czyściejszy się zrobił , taki bardziej sterylny - całkowicie brak ziarna czy takiej jakby delikatnej chropowatości plastiku ( który udało mi się prawie zlikwidować grzebiąc od samego początku w ustawieniach ) -chyba dzisiaj sprubuję znowu pogrzebać w ustawieniach i sprawdzę jak to obciąza kartę graficzną - bo cos mi się wydaje że mam teraz jakieś pole manewru w ustawieniach graficznych.
Jednym słowem - wielki plus.
Reputacja:
5
Platforma:
Troche dużo,ale ciekawe jaka bedzie poprawa na moim gtx 760.Dotychczasowo miałem 30-25 fps na low i rozdzielczości 720.Mam nadzieję na stabilne 30fps.
Reputacja:
5
Platforma:
Wlasnie jestem po aktualizacji.Jak dla mnie to nie ma żadnej røżnicy,samochody i pieszych dalej można zakorkować a co do stabilności...no cóż chyba czas na lepszą kartę.
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
hmm ,ciekawe, jednak 1660 w tym przypadku wygrywa - no jednak technologia nowsza - pomimo podobnej wydajności w FPS .
Ja zauwazyłem potężną różnicę u siebie.
Reputacja:
5
Platforma:
Dlaczego cdrp w nazwie cyberpunk wybrali rok 2077?,pytam,bo ta data występuje także w fallout 4 i filmie "Niepamięć"(obie produkcje o tematyce postapo)czy to tylko zbieg okoliczności(w co nie wierzę).Skojarzyłem te daty bo akurat gram w fallout i cyberpunka,a w telewizji leciał dziś film "Niepamięć".
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
Amerykanie lubią 7 mki bo ładnie wyglądają - każdy film ( fabularny ) o dowolnej druzynie sportowej - rugby, soccer , bobsleje - cokolwiek wymyslisz - główny bohater albo jego najlepszy kumpel mają 7 na plecach
Albo po prostu Cyberpunk od samego początku dział się w 2077? bo tak sobie twórcy wymyslili ? a Redzi wykupili licencje do produktu o takiej nazwie?
P.S. aż dziwne że nowy Blade Runner ma akcję w 2049
Reputacja:
5
Platforma:
Może i masz rację.Ja myślałem,że było jakieś stare opowiadanie albo film o takiej tematyce w którym ta data się przewineła.W necie nic nie ma,jak wpiszę 2077 to tylko cyberpunk wyskakuje.
I tylko taka myśl z rana mnie naszła: ilu z nas z tego forum dożyje 2077 roku...
Trochę się przyglądam tematowi CP2077 i muszę stwierdzić że coraz lepiej ta gra wygląda i chodzi. Z kumplem gadaliśmy nawet ostatnio że za jakieś pół roku może kupimy i programy, bo gra już będzie się nadawała do grania ?
|