Cyberpunk 2077
(14.01.2021, 18:05 UTC)josel666 napisał(a): Robiliście misje "Pasja",ale tak z pełną interakcją.Masakra.Wiem,że to tylko gra,ale czy cdpr trochę nie przegieło.

Mnie się wydaje, że wcielając się w awatara w grze nomen omen RPG trzeba uwzględnić realia przedstawionego tam świata i kierować postacią zgodnie z tymi realiami. Pasja jest świetną misją, doskonale grająca na uczuciach, zwłaszcza w Polsce, gdzie znakomita większość jest ochrzczona i taka tematyka i porównanie do postaci z Nowego Testamentu niemal zakrawa na obrazoburczość. Świetne jest to, że w tej misji nie ma jedynego właściwego wyboru i każdy niesie ze sobą jakieś konsekwencje, oraz to, że naprawdę daje do myślenia i powoduje głęboką refleksję w kwestii ogólnie pojmowanych  systemów wartości. Z mojego punktu widzenia- jak najwięcej takich questów! .

Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Jakis nowy patch wyszedł na konsole i pc,ktos już sprawdzał?Na konsole to podobno 16gig.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
na PC 9 GB sciagałem - i jestem w szoku
Aktualizacja 1.1 - słuchajcie = bajka!!!
byłem w Corpo Plaza , stałem na ulicy i kręciłem bączka myszką - wszystko ciagle dograne, żadnego rozmazania, płynność fantastyczna!
Wszystkie wieżowca w biegu wczytane, wsiadłem na motor i jazda przez miasto - jeszcze specjalnie co chwila skręt po 90* albo inawet 180 - wszystko na swoim miejscu Smile
zadziwiajace.
Sam obraz, też jakiś czyściejszy się zrobił , taki bardziej sterylny - całkowicie brak ziarna czy takiej jakby delikatnej chropowatości plastiku ( który udało mi się prawie zlikwidować grzebiąc od samego początku w ustawieniach ) -chyba dzisiaj sprubuję znowu pogrzebać w ustawieniach i sprawdzę jak to obciąza kartę graficzną - bo cos mi się wydaje że mam teraz jakieś pole manewru w ustawieniach graficznych.

Jednym słowem - wielki plus.
Odpowiedz
Troche dużo,ale ciekawe jaka bedzie poprawa na moim gtx 760.Dotychczasowo miałem 30-25 fps na low i rozdzielczości 720.Mam nadzieję na stabilne 30fps.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
Wlasnie jestem po aktualizacji.Jak dla mnie to nie ma żadnej røżnicy,samochody i pieszych dalej można zakorkować a co do stabilności...no cóż chyba czas na lepszą kartę.

Odpowiedz
hmm ,ciekawe, jednak 1660 w tym przypadku wygrywa - no jednak technologia nowsza - pomimo podobnej wydajności w FPS .
Ja zauwazyłem potężną różnicę u siebie.
Odpowiedz
Dlaczego cdrp w nazwie cyberpunk wybrali rok 2077?,pytam,bo ta data występuje także w fallout 4 i filmie "Niepamięć"(obie produkcje o tematyce postapo)czy to tylko zbieg okoliczności(w co nie wierzę).Skojarzyłem te daty bo akurat gram w fallout i cyberpunka,a w telewizji leciał dziś film "Niepamięć".

Odpowiedz
Amerykanie lubią 7 mki bo ładnie wyglądają - każdy film ( fabularny ) o dowolnej druzynie sportowej - rugby, soccer , bobsleje - cokolwiek wymyslisz - główny bohater albo jego najlepszy kumpel mają 7 na plecach Smile

Albo po prostu Cyberpunk od samego początku dział się w 2077? bo tak sobie twórcy wymyslili ? a Redzi wykupili licencje do produktu o takiej nazwie?

P.S. aż dziwne że nowy Blade Runner ma akcję w 2049 Smile
Odpowiedz
Może i masz rację.Ja myślałem,że było jakieś stare opowiadanie albo film o takiej tematyce w którym ta data się przewineła.W necie nic nie ma,jak wpiszę 2077 to tylko cyberpunk wyskakuje.

Odpowiedz
I tylko taka myśl z rana mnie naszła: ilu z nas z tego forum dożyje 2077 roku...

Trochę się przyglądam tematowi CP2077 i muszę stwierdzić że coraz lepiej ta gra wygląda i chodzi. Z kumplem gadaliśmy nawet ostatnio że za jakieś pół roku może kupimy i programy, bo gra już będzie się nadawała do grania ?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości