(30.11.2020, 18:54 UTC)josel666 napisał(a): Mam takie pytanie odnośnie naszego systemu słonecznego.Dlaczego nie można wylądować na księżycu.Męczyłem się kilkanaście godzin żeby dostać przepustkę do sol a tu takie rozczarowanie.Przecież księżyc nie ma atmosfery wiec lądowanie dopuszczalne,a te lenie z frontier nawet się nie przyłożyli aby go chociaż porządnie oteksturować więc oglądanie z daleka też nie sprawia przyjemności(ustawienia full hd).
Taka jest/była decyzja Developerów. Tak wymyślili i tak jest. Podejrzewam że na księżycu musieli by wyprodukować za dużo baz i pozostałości po ludzkiej obecności (sondy i takie tam) i dlatego zrezygnowali z pomysłu lądowania na Księżycu
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
To szkoda.A miałem nadzieje na odwiedzenie miejsca lądowania apollo.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Karinka
.png) .png) .png) .png) .png)
W ogóle tutaj trochę brak konsekwencji u Frontiera jest. Księżyc nie ma atmosfery w grze (w rzeczywistości ma śladową ok. 0,3 nanopascala) i nie można lądować. A jest księżyc Neptuna Tryton i z nim sytuacja jest taka sama (ok. 4 pascale). Dodatkowo Tryton ma taką czerwoną obwódkę której nie widziałem nigdzie indziej. Natomiast taki Merkury na którym można lądować też nie ma w grze atmosfery a w rzeczywistości cieniutką 1 nanopascal. Widocznie jakąś wartość graniczną twórcy gry przyjęli na to.
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."
Liczba postów: 79
Reputacja:
11
Platforma:
CMDR: HeIlrider
A ja uważam, że to nie jest niekonsekwencja, a po prostu nie chcą, by ludzie z jakiegoś powodu lądowali na księżycu i trytonie, jedyne czego brakuje to właśnie czerwonej obwódki wokół księżyca.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
nie , musieliby zabudowac księzyc - skoro mamy osady w najdalszych zakatkach kosmosu to czemu nie na ksiezycu ktróry jest najblizej?
Dopiero Odyssey moze rto zmieni.
a z tym trytonem to chyab jakiś porzucony projekt - od samego początku gry nie mozna tam lądaowac a strefa czerwona wskazuje na jakaś blokadę militarną ?
ale przez tyle lat nic z trym nie zrobili, więc raczej nic się nie zmieni.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
(30.11.2020, 21:39 UTC)Hellrider napisał(a): A ja uważam, że to nie jest niekonsekwencja, a po prostu nie chcą, by ludzie z jakiegoś powodu lądowali na księżycu i trytonie, jedyne czego brakuje to właśnie czerwonej obwódki wokół księżyca.
Pewnie obcy mają tam swoje bazy.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
RAXXLA
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: ARCZII
Czy w grze jest możliwe zapisywanie i wczytywanie swoich buildów statku jako profile?
Przykładowo przed BH klikam na zapisany profil i mi z automatu przekłada wszystkie moduły wcześniej przeze mnie wybrane pod walkę.
03.12.2020, 15:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.12.2020, 15:45 UTC przez -PAQ-.)
(03.12.2020, 15:31 UTC)Arczii napisał(a): Czy w grze jest możliwe zapisywanie i wczytywanie swoich buildów statku jako profile?
Przykładowo przed BH klikam na zapisany profil i mi z automatu przekłada wszystkie moduły wcześniej przeze mnie wybrane pod walkę.
Ach Ty to masz marzenia, piękne ale złudne niestety
Najbliższym ich substytutem jest gotowy statek wyposażony w odpowiednie moduły, i zbunkrowany na jakiejś stacji (lub FC). Wlatujesz, przesiadasz się i masz "gotowca"
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: TADEK+007
Siemanko poszukuje hotspota na Osmium . Moze ktoś wie ,albo jak znajdować spoty ,latam po systemach i nie mogę znaleźć możne jest jakiś sposób .Z góry dzięki  za pomoc.
|