Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(30.11.2020, 18:54 UTC)josel666 napisał(a): Mam takie pytanie odnośnie naszego systemu słonecznego.Dlaczego nie można wylądować na księżycu.Męczyłem się kilkanaście godzin żeby dostać przepustkę do sol a tu takie rozczarowanie.Przecież księżyc nie ma atmosfery wiec lądowanie dopuszczalne,a te lenie z frontier nawet się nie przyłożyli aby go chociaż porządnie oteksturować więc oglądanie z daleka też nie sprawia przyjemności(ustawienia full hd).

Taka jest/była decyzja Developerów. Tak wymyślili i tak jest. Podejrzewam że na księżycu musieli by wyprodukować za dużo baz i pozostałości po ludzkiej obecności (sondy i takie tam) i dlatego zrezygnowali z pomysłu lądowania na Księżycu
Odpowiedz
To szkoda.A miałem nadzieje na odwiedzenie miejsca lądowania apollo.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
W ogóle tutaj trochę brak konsekwencji u Frontiera jest. Księżyc nie ma atmosfery w grze (w rzeczywistości ma śladową ok. 0,3 nanopascala) i nie można lądować. A jest księżyc Neptuna Tryton i z nim sytuacja jest taka sama (ok. 4 pascale). Dodatkowo Tryton ma taką czerwoną obwódkę której nie widziałem nigdzie indziej. Natomiast taki Merkury na którym można lądować też nie ma w grze atmosfery a w rzeczywistości cieniutką 1 nanopascal. Widocznie jakąś wartość graniczną twórcy gry przyjęli na to.
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
A ja uważam, że to nie jest niekonsekwencja, a po prostu nie chcą, by ludzie z jakiegoś powodu lądowali na księżycu i trytonie, jedyne czego brakuje to właśnie czerwonej obwódki wokół księżyca.
Odpowiedz
nie , musieliby zabudowac księzyc - skoro mamy osady w najdalszych zakatkach kosmosu to czemu nie na ksiezycu ktróry jest najblizej?
Dopiero Odyssey moze rto zmieni.
a z tym trytonem to chyab jakiś porzucony projekt - od samego początku gry nie mozna tam lądaowac a strefa czerwona wskazuje na jakaś blokadę militarną ?
ale przez tyle lat nic z trym nie zrobili, więc raczej nic się nie zmieni.
Odpowiedz
(30.11.2020, 21:39 UTC)Hellrider napisał(a): A ja uważam, że to nie jest niekonsekwencja, a po prostu nie chcą, by ludzie z jakiegoś powodu lądowali na księżycu i trytonie, jedyne czego brakuje to właśnie czerwonej obwódki wokół księżyca.

Pewnie obcy mają tam swoje bazy. Biggrin
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
RAXXLA Smile
Odpowiedz
Czy w grze jest możliwe zapisywanie i wczytywanie swoich buildów statku jako profile?
Przykładowo przed BH klikam na zapisany profil i mi z automatu przekłada wszystkie moduły wcześniej przeze mnie wybrane pod walkę.
Odpowiedz
(03.12.2020, 15:31 UTC)Arczii napisał(a): Czy w grze jest możliwe zapisywanie i wczytywanie swoich buildów statku jako profile?
Przykładowo przed BH klikam na zapisany profil i mi z automatu przekłada wszystkie moduły wcześniej przeze mnie wybrane pod walkę.

Ach Ty to masz marzenia, piękne ale złudne niestety  Undecided

Najbliższym ich substytutem jest gotowy statek wyposażony w odpowiednie moduły, i zbunkrowany na jakiejś stacji (lub FC). Wlatujesz, przesiadasz się i masz "gotowca"
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Siemanko poszukuje hotspota na Osmium . Moze ktoś wie ,albo jak znajdować spoty ,latam po systemach i nie mogę znaleźć możne jest jakiś sposób .Z góry dzięki Smile za pomoc.
Odpowiedz