Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Znalazłem dziś wątek z Kosmicznym Oczkiem i jest tam wymagany screen z EDSM. Ktoś wyjaśni jak wejść na tą stronę? Chodzi mi o konkretny taki wygląd systemu, bo przejrzałem EDSM i nie umiem znaleźć tego w takiej tabelce.
Odpowiedz
(16.02.2020, 14:05 UTC)Lucas Dragoneye napisał(a): Znalazłem dziś wątek z Kosmicznym Oczkiem i jest tam wymagany screen z EDSM. Ktoś wyjaśni jak wejść na tą stronę? Chodzi mi o konkretny taki wygląd systemu, bo przejrzałem EDSM i nie umiem znaleźć tego w takiej tabelce.

Tutaj pojawia sie ta zielona tabelka. Warunki sa dwa. Na bierzaco wysylasz im dane nie anonimowo (i jestes zalogowany na stronie), a po drugie w systemie musza byc dochodowe planety (czyli takie jak Kahea wypisal w pierwszym poscie).
Odpowiedz
(16.02.2020, 14:51 UTC)Kuba Wolf napisał(a):
(16.02.2020, 14:05 UTC)Lucas Dragoneye napisał(a): Znalazłem dziś wątek z Kosmicznym Oczkiem i jest tam wymagany screen z EDSM. Ktoś wyjaśni jak wejść na tą stronę? Chodzi mi o konkretny taki wygląd systemu, bo przejrzałem EDSM i nie umiem znaleźć tego w takiej tabelce.

Tutaj pojawia sie ta zielona tabelka. Warunki sa dwa. Na bierzaco wysylasz im dane nie anonimowo (i jestes zalogowany na stronie), a po drugie w systemie musza byc dochodowe planety (czyli takie jak Kahea wypisal w pierwszym poscie).

Okej, na to nie wpadłem.
Na czym polega wysyłanie im danych na bieżąco? Muszę co skok dziennik przesyłać, czy da się to jakoś automatycznie robić?
I o co chodzi z tymi ptaszkami tam przy tabelkach do oczka? To się wyświetla jak jako pierwsi odkrywamy system czy jak?
Odpowiedz
M.in. EDdiscovery może przesyłać logi automatycznie.
Ręcznie po prostu uploadujesz dzienniki co jakiś czas na stronę.
Odpowiedz
Ptaszki są dwa - ciało niebieskie odkryte i zamalowane. Wszystko dotyczy danych, które ma EDSM, jeżeli ktoś wleciał do systemu, poskanował, pomalował, to mogą być zaznaczone, ale mapa w grze pokaże je jako undiscovered bez fss, czyli ktoś już dane w grze zrzucił. Ale wyobrażam sobie, że gracz to zrobił z EDSM, czyli w logach EDSM jest, ale wybuchnął po drodze, to będzie odwrotnie, ptaszków nie będzie, ale jako fiesty w grze będą.
Odpowiedz
Czołem.

Chciałbym poodwiedzać istniejące na prawdę układy. Z tego co wyczytałem tu i ówdzie, to galaktyka jest w miarę na bieżąco aktualizowana.
Na pierwszy swój cel wybrałem pulsar PSR B1257+12, jako miejsce odkrycia pierwszych planet pozasłonecznych. Niestety nie wiem jak wyszukać ten system w grze. Wpisywanie PSR... nic nie daje. Gwiazda znana jest też jako Lich, ale wpisanie tej nazwy kieruje mnie do systemu FAROAHY.

Czy to ten sam? Chyba nie bo Lich jest w Pannie, a FAROAHY w Capricorni czyli w Koziorożcu.

Czego nie rozumiem? Jak znaleźć ten system? Pomożecie?
Odpowiedz
@Barsztik na przykład na EDSM - https://www.edsm.net/pl/system/id/296358...300%2B1240
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
(16.02.2020, 17:21 UTC)Pitulek napisał(a): @Barsztik na przykład na EDSM - https://www.edsm.net/pl/system/id/296358...300%2B1240

Dziękuję.

Wniosek: zbyt szybko się poddałem. Wpisałem dwie nazwy z kilku, a trzeba było próbować dalej.
Odpowiedz
Pytanko mam odnośnie walk z piratami botami.
Czy poziom przeciwnika system dopasowuje do mojego aktualnego posiadania statku? czy tez jest to czysty los, kto mnie próbuje atakować. Chodzi oto czy lecąc Sidewinderem może mnie zaatakować np. Anakonda i czy też może być odwrotnie, czy może zawsze stara się dopasować poziomem przeciwnika?
Odpowiedz
(21.02.2020, 18:35 UTC)Iluvatar napisał(a): Pytanko mam odnośnie walk z piratami botami.
Czy poziom przeciwnika system dopasowuje do mojego aktualnego posiadania statku? czy tez jest to czysty los, kto mnie próbuje atakować. Chodzi oto czy lecąc Sidewinderem może mnie zaatakować np. Anakonda i czy też może być odwrotnie, czy może zawsze stara się dopasować poziomem przeciwnika?

Nie ma żadnego "dopasowywania", możesz bez problemu stockowym Sajdkiem zaatakować Anacondę z NPC w randze ELITE  (szybciej będzie od razu wybrać opcję  SelfDestruct   Wink )
Tak samo Ciebie może wyhaczyć jakiś mocarny "enpec", wtedy trzeba zwiewać.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz