Przedstaw się
Witam,

Bartosz, rocznik 94. O grze Elite i Husarii dowiedziałem się od brata ciotecznego @Furiusz tydzień temu - w grze zakochałem się od razu.
Jestem ogromnym fanem fantastyki naukowej i sci-fi (Fundacja Asimova, Problem Trzech Ciał - Cixin Liu, twórczość Lema, Modyfikowany Węgiel Richarda Morgana i wiele innych)
Początki latania w przestrzeni kosmicznej zacząłem w grze FreeSpace 2 w 1999 - od tamtej pory moje upodobania literackie i zainteresowania życiowe zostały jasno określone.
Z innych gier: Stellaris, War Thunder, Factorio, Fractured Space, Dreadnought...
Co do mojego ulubionego trybu gry - to głównie support/healer. Nie mam parcia na zabijanie - nigdy nie byłem dobry w strzelaniach. Kiedy mogę to ratuje życie, a nie zabieram.
Pozdrawiam, 
i życzę samych Void Opalsów w życiu.

--------------------------------------------------------------------------
[Obrazek: Enje4H3.png]
Odpowiedz
To i ja muszę dołożyć parę wyrazów od Siebie. Michał, rocznik 91 - Kraków.
Moja fascynacja kosmosem oraz zorientowanie na sci fi zaczęło się jak u kolegi wyżej, od freespace 2 w 99 roku + działalność prywatnego sektora jak SpaceX w dniu dzisiejszym.
Niniejszym witam wszystkich pilotów TWH oraz osoby, które na co dzień jak ja zajmują się administracją serwerów rackowych i IT.
Odpowiedz
To i ja dorzucę kilka zdań o sobie. Tomek , rocznik 69 (ostatnie lata rockandrolla) , Wrocław. Chirurg ogólny . Od zawsze fan sc fi i latania po kosmosie i nie tylko. Czasu wolnego nie za wiele , a nauki w elitce sporo. Pamietam jeszcze czasy Privateera i Wing C . Pozdrawiam
Odpowiedz
Witam wszystkich z tej strony Grzegorz, rocznik 83, [w grze Skuul Maz]
Praca - rodzina, i gdzieś między tym różnorakie hobby, granie, ale i łażenie z wykrywaczem metali jeśli jest czas i pogoda Wink, czytanie książek s-f, i imprezowanie z rodziną i znajomymi Wink
Od kilku lat gram głównie w Eve Online, a dla odmiany chcę spróbować innej kosmicznej przygody, po mechanice gry widzę, że Elite może rwmoeż zagwarantować kilka lat zabawy Wink,
Póki co umiem wydokować i przelecieć z systemu do systemu bez kraksy więc nie jest źle, reszta przyjdzie z czasem,
Więc witam raz jeszcze i pewnie spotkamy się na discordzie o/
Udanych lotów.
Odpowiedz
Cześć wszystkim,
Tu Krzysiek, rocznik 80'. Wcześniej trochę grywałem w EVE online, no i dawno temu w Frontiera. W ED dopiero od kilku tygodni i... podoba mi się Smile
Odpowiedz
Pozdrawiam wszystkich
Tu Sławek, rocznik 73, Wałbrzych. Wszystko jest dla mnie nowe, stanowi wyzwanie i daje niezwykłą satysfakcję. Sięgając po potrzebne informacje trafiłem na poradniki Husarii i w efekcie mam przyjemność dołączyć do Waszego grona Smile
Odpowiedz
Chyba się jeszcze nie przedstawiałem, zatem:

Grzegorz, rocznik 76, Wrocław.
Od ok. 30 lat programista, od 15 przedsiębiorca.
W sieci od zawsze jako "scanner".

Przed EBiggrin broniłem się dwa lata, ale w styczniu 2019 uległem, odstawiając nieco na bok No Man's Sky.
W październiku złożyłem podanie do Skrzydlatej, wczoraj awansowałem na Husarza Smile

Latam na PS4 z padem, zazwyczaj bez mikrofonu (głośno w domu), choć przymierzam się do joysticka.
W Elicie zaczynam retrospektywnie budować sobie postać RP, jak dobrze pójdzie, w połowie grudnia opublikuję "Dzienniki". Raczej nie będę brał udziału w walkach, bardziej nastawiam się na transport, handel i eksplorację.
Odpowiedz
Witam,

Maciej, rocznik 83, okolice Poznania
W Elite gram może od tygodnia ale na A500 grając we Frontiera spędziłem niezliczoną liczbę godzin latając to tu to tam, o Elite słyszałem już od kilku lat ale ciągle unikałem zakupu wiedząc czym to się może skończyć no i od tygodnia chodzę niewyspany Alien Tongue
Jak każdy początkujący zaczynam od pracy kuriera i sukcesywnie zbieram na coś lepszego do latania, a jak przyjdzie odpowiedni czas to trzeba będzie wyruszyć i zwiedzić galaktykę.

Korzystając z okazji to jeszcze się zapytam czy wystarczy samo Elite Dangerous czy jednak lepiej posiadać dodatek Horizons?
Odpowiedz
Bez Horizons się nie da. Wszyscy inżynierowie od ulepszania modułów siedzą w bazach naziemnych. Mnóstwo materiałów potrzebnych "do wszystkiego" też jest wyłącznie na planetach. Poza tym, to nie jest duży koszt w porównaniu do tego, jaką frajdę daje jazda SRV. To tak, jakbyś miał drugą grę Smile
Ja mam takie coś, co dumnie uważam sam wywalczyłem dla społeczności - Life Time Expantion Pack - było w sklepie jakieś dwa tygodnie w 2015 r. dla tych gap, co przespały kick startera za 250 Euro.
A teraz Horizons chyba kosztuje mniej, niż 10% tego?
Odpowiedz
(28.11.2019, 21:54 UTC)Akrass napisał(a): Witam,

Maciej, rocznik 83, okolice Poznania
W Elite gram może od tygodnia ale na A500 grając we Frontiera spędziłem niezliczoną liczbę godzin latając to tu to tam, o Elite słyszałem już od kilku lat ale ciągle unikałem zakupu wiedząc czym to się może skończyć no i od tygodnia chodzę niewyspany Alien Tongue
Jak każdy początkujący zaczynam od pracy kuriera i sukcesywnie zbieram na coś lepszego do latania, a jak przyjdzie odpowiedni czas to trzeba będzie wyruszyć i zwiedzić galaktykę.

Korzystając z okazji to jeszcze się zapytam czy wystarczy samo Elite Dangerous czy jednak lepiej posiadać dodatek Horizons?

Witam i pozdrawiam z poznanskiego "Dympca" Wink

Do gry wystarczy, ale Horizons znacznie zwiekszy Twoje mozliwosci - bedziesz mogl chociazby ladowac na planetach, czy korzystac z uslug inzynierow, ktorzy (oczywiscie po odpowiedniej zaplacie) znaczaco ulepsza Twoj statek.
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy

Odpowiedz