Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(21.08.2019, 21:32 UTC)Kpt. Shriner napisał(a): Witam po dłuższej nieobecności wróciłem do Elitki i mam problem z "nową" eksploracją, przeglądałem poradniki ale niestety u mnie jakoś to nie chce działać, może błędna konfiguracja (gram klawiatura + mysz) albo ja coś maszczę.
Co robię - skanuje system i mam info o np. 20 obiektach, no i właśnie co teraz bo gdy przejdę do skanera "zaawansowanego" mogę sobie przesuwać kamerkę ale nie działają żadne klawisze np. na zoomy, itp  jedynie w pobliżu obiektu mogę próbnik wystrzelić.
Na filmikach widać jak gracze wyszukują "widma" obiektów, dostosowują "masę" do sygnatury obiektu - u mnie pupa Sad

mi osobiście najlepiej FSS'em się operuję na myszce - przyciskami ustawiam pasmo widma, a kółkiem zoomuje na ciało

podsyłam moje ustawienia:

[Obrazek: GxVcG90.png]
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Dzięki za pomoc sprawa sie wyjaśniła i była prosta że aż wstyd - problemem jest guzik uruchamiający FSS, który jest w innym miejscu niż reszta ustawień w Full spect. ........ a ja coś odpalałem ale to byś surface scanner Smile . Teraz wszystko działa i bardzo mi się ta nowa eksploracja podoba Smile a mój nowiutki Diamondback Explorer przemierza niezbadane obszary kosmosu Smile Smile

Mam jeszcze jedno pytanie jak "rozliczane" są teraz rangi w eksploracji, mam teraz pathfinder-a ile systemów trzeba zeskanować by dobić do elity ?
Odpowiedz
Dużo ale niestety napewno mniwj niż kiedyś..
Odpowiedz
Musisz zeskanować systemów tak coś około za 250- 350 mln cr
Odpowiedz
Czy po ostatniej super aktualizacji Windows miał ktoś problemy z Elite?
Już się bałem o chip grafiki (dziwne artefakty, zapętlenia animacji - radar, mapa systemowa) oraz częste wywalanie programu.
Reinstalacja sterowników grafiki nic nie dała, sprawdzenie plików gry też.
Dopiero przywrócenie systemu do punktu z przed aktualizacji naprawiło problem.

*Ale nie ma tego złego... Znalazłem nie odkrytego TF WW z ringami Wink w systemie do którego skoczyłem dla testu Wink
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Pytanie czy PHOSPHORUS i CHEMICAL PROCESSORS da się kupić? Jeśli nie to gdzie tego szukać?
Odpowiedz
(02.09.2019, 09:49 UTC)SPAZ napisał(a): Pytanie czy PHOSPHORUS i CHEMICAL PROCESSORS da się kupić? Jeśli nie to gdzie tego szukać?

Kupić się nie da, bo to materiały. 
Phosphorus to tzw. RAW Material, zbierasz na planetach i (chyba) leci też podczas kopania laserami asteroid.
Chemical Peocessors (MANUFACTURED Material) wyhaczysz na USS'ach i ze szczątków rozwalanych przez Ciebie statków (w RES'ach oraz CZ'ach). Występują też w różnych planetarnych miejscówkach, jak Landing Crash Sites, czy opuszczone bazy planetarne (np. słynna Dave's Hope).
Istnieją jeszcze tzw. Materiał Traders, u których możesz wymieniać materiały które posiadasz, na te, których potrzebujesz.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
(02.09.2019, 07:55 UTC)USSER-PL napisał(a): Czy po ostatniej super aktualizacji Windows miał ktoś problemy z Elite?  
Już się bałem o chip grafiki (dziwne artefakty, zapętlenia animacji - radar, mapa systemowa) (...)

U mnie były jakieś dziwne zapętlenia ze 2-3 dni temu, ale nie wiem czy to akurat po aktualizacji wina. Ja to skojarzyłem z updatem softa nvidia (bez updata sterownikow). Następnego dnia problemy zniknęły prawie całkowicie, więc nie drążyłem tematu.
Odpowiedz
(02.09.2019, 09:49 UTC)SPAZ napisał(a): Pytanie czy PHOSPHORUS i CHEMICAL PROCESSORS da się kupić? Jeśli nie to gdzie tego szukać?

Nie kupisz, musisz zdobyćSmile
Więcej informacji znajdziesz tu:

https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Material_Trader

i tu

https://inara.cz/galaxy-components/
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
patrze, że dużo z tym latania to na razie python będzie stockowy ;(
Odpowiedz