Fleet Carrier - zapowiedź
Paliwo będziemy robić w rafinatorze na planecie w własnej bazie / obozie naziemnym Smile
W sumie miałoby to nawet sens i mielibyśmy dodatkowy kontentSmile
Odpowiedz
Niestety, ale ten update pewnie będzie dopiero w 2020r. Przynajmniej według domysłów.
Odpowiedz
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/...urce=share
Tu jest temat na reddicie (nie chce zrażać ale jest po angielsku) gdzie można się wypowiedzieć na ten temat. Może nawet wpłynie to na decyzję devsów jako że ten subreddit jest dość znany.

Odpowiedz
Prywatna, mobilna (nawet bardzo!) baza wypadowa dla jakiejkolwiek aktywności - dla mnie miodzio Smile
Ktoś tu zapodał sugestię, że paliwo powinno być pozyskiwane z własnych instalacji (rafinerie) na planetach - świetna myśl. Wgl brakuje micro ekonomii w Elite - to aspekt, który w X3 Reunion (i EVE) przykuwał mnie do ekranu na długie godziny - w Elite jest potencjał i to spory, nie pogniewałbym się gdyby DEVs poszli w tym kierunku.
Odpowiedz
(24.08.2019, 13:21 UTC)Merysh napisał(a): Niestety, ale ten update pewnie będzie dopiero w 2020r. Przynajmniej według domysłów.

Oficjalnie zapowiedziany jest na grudzień.
Odpowiedz
(24.08.2019, 22:50 UTC)QCIAK napisał(a):
(24.08.2019, 13:21 UTC)Merysh napisał(a): Niestety, ale ten update pewnie będzie dopiero w 2020r. Przynajmniej według domysłów.

Oficjalnie zapowiedziany jest na grudzień.

FC jest zapowiedziany na grudzień, to wiem. Rozmawiałem z kolegą wyżej o bazach planetarnych, które chyba są w domysłach ludzi na reddicie. No chyba, że nie wiem o czymś i mają wejść teraz w grudniu razem z FC.
Odpowiedz
Jak dla mnie optymalnym rozwiązaniem byłby większy, lepszy FC dla szwadronów. Mogłyby być te zwykłe dla pojedynczych graczy i jakiś mega ship dla szwadronów. Co do FC w jednym systemie- powiedziane jest że może być jeden FC na instancję. To znaczy że mogą być FC w dużej ilości w jednym systemie, ale nie obok siebie
Odpowiedz
Dobra - wiemy, że FC będzie można postawić w jednym systemie o ile nie będzie tam już innego. Czy wiemy co będzie z carrierami postawionymi na innych platformach? Będziemy je widzieć na innej platformie czy nie?
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(30.08.2019, 15:42 UTC)szkodi napisał(a): Dobra - wiemy, że FC będzie można postawić w jednym systemie o ile nie będzie tam już innego. 

Ja zrozumiałem, że jeden carrier na instancję. Lotniskowce mają być "persistent", czyli zostawać na miejscu po wylogowaniu właściciela, czyli jeden na system to byłoby ostre przegięcie i bańka zapełniłaby się w niecały dzień.
Odpowiedz
Mi się wydaje i chciałbym się mylić, że po "taniości" (i nie chodzi mi o koszt zakupu) dostaniemy coś na kształt obecnych Rescue Ship i nic więcej.
Będzie toto wisiało sobie gdzieś w przestrzeni i tyle.
Z dużym trudem (bo mocno grindując "paliwo") będzie go można gdzieś na mapie galaktyki przepchnąć.
Taka mało ale jednak mobilna nasza własna prywatna stacja kosmiczna.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz