Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Szanowni Husarze,
Jako że jestem jeszcze całkiem świeży w Elite [przynajmniej w porównaniu do większości kolegów] to mam pytanie dotyczące buildu Anacondy robionej pod eksplorację. Zależy mi na konfiguracji, która niekoniecznie skupiona jest na maksymalizacji skoku, a bardziej na spokojnej eksploracji, ale eksploracji bezpiecznej. Zrobiłem sobie builda w corliolisie, którego poniżej podam. Chciałem pozwiedzać sobie galaktykę, ale w bezpieczny sposób. Nie zależy mi też na maksymalnej inżynierce. W chwili obecnej spokojnie mogę zrobić grade 5 dla FSD. Nie mam potrzeby inżynierowania innych modułów. Przyjmę każdą wskazówkę i poradę w tym zakresie. Być może build, który skomponowałem można w jakiś prosty sposób jeszcze poprawić. Kasa też nie jest problemem, Anacondę już mam - choc wykorzystywałem ją do kopania painitów, więc skorupa już jest.

Link do builda: https://coriolis.io/outfit/anaconda?code...A%3D%3D%3D

Banson82
Odpowiedz
(13.08.2019, 08:33 UTC)Banson82 napisał(a): Szanowni Husarze,
Jako że jestem jeszcze całkiem świeży w Elite [przynajmniej w porównaniu do większości kolegów] to mam pytanie dotyczące buildu Anacondy robionej pod eksplorację. Zależy mi na konfiguracji, która niekoniecznie skupiona jest na maksymalizacji skoku, a bardziej na spokojnej eksploracji, ale eksploracji bezpiecznej. Zrobiłem sobie builda w corliolisie, którego poniżej podam. Chciałem pozwiedzać sobie galaktykę, ale w bezpieczny sposób. Nie zależy mi też na maksymalnej inżynierce. W chwili obecnej spokojnie mogę zrobić grade 5 dla FSD. Nie mam potrzeby inżynierowania innych modułów. Przyjmę każdą wskazówkę i poradę w tym zakresie. Być może build, który skomponowałem można w jakiś prosty sposób jeszcze poprawić. Kasa też nie jest problemem, Anacondę już mam - choc wykorzystywałem ją do kopania painitów, więc skorupa już jest.

Banson82

Zapraszam do działu Stocznia
Tematów dot. Anacondy jest mnóstwoSmile
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
I kadeta mu od razu przyznać! Chce chlop leciec na explo? akurat dobrze trafił Smile
Odpowiedz
(13.08.2019, 10:28 UTC)MAGNUM354 napisał(a): I kadeta mu od razu przyznać! Chce chlop leciec na explo? akurat dobrze trafił Smile

Zgłosiłem akces do Husarii:-)
Odpowiedz
Za tydzien zaczynamy 3 miesieczny event polegajacy na eksploracji i potem masowo oddajemy mapy- wszystko jest na forum tylko nie wiem czy te tematy widzisz. Ale skoro i tak lecisz Smile
Odpowiedz

Banson82
zmienilem ci pare rzeczy dodalem wiecej ladowni i usunalem komputery ladowania i supercruise bo sa niepotrzebne w exploracji. masz repair limpety i colection limpety jak znajdziesz jakies ciekawe rzeczy bys nie musial latac za nimi i bys mogl naprawic hulla. masz 2 amfu wiec spokojnie poradzisz sobie. build bylby lepszy jakbys mogl inzynierowac power plant lub silniki lub distributor mozna zejsc jeszcze z wagi, ale robilem wszystko bys mial komfort w podrozy i nie musial sie martwic za bardzo. nie potrzebujesz takze tyle zbiornikow paliwa bo 32 standard plius 16 t wystarcza w zupelnosci ale dalem w buildzie Tobie dodatkowo 32 bys byl spokojniejszy. Fuelscoop jaki masz pozwala zbierac z predkoscia 1200 /s wiec szybko zapelnisz bak okrążając gwiazde. dodalem nieco silniejsza tarce jakbys chcial ladowac na wysokiej grawitacji. Co do lazika to wiadomo, ale dodalem ci tez fighter bay bys mogl sobie czasem pourozmaicac podroz.... aha dodalem chaffa jakby ktos ciebie zaatakowal bys mogl uciec, no i pozbylem sie broni bo i tak z jednym laserkiem nic nie zdzialasz

https://s.orbis.zone/43r1
Odpowiedz
Myślę że jak @Banson82 jest trochę świeży w elite, to auto-dock komputer należy mu zostawić- jakby nie było to Anaconda może sprawić niektórym lekki problem przy wlatywaniu do stacji
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Nie lubię sam dockować Anką, zawsze udaje mi się zawadzić o wlot do stacji.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Dla mnie też Anka i Corvetta sprawiają problemy. Do tej pory myślałem, że tylko dla mnie  :)  .
Odpowiedz
(13.08.2019, 12:13 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Za tydzien zaczynamy 3 miesieczny event polegajacy na eksploracji i potem masowo oddajemy mapy- wszystko jest na forum tylko nie wiem czy te tematy widzisz. Ale skoro i tak lecisz Smile

Może do tego czasu uda się dołączyć do grona Husarii:-) Wtedy z przyjemnością udam się z Wami w podróż:-)

(13.08.2019, 16:49 UTC)Kahea napisał(a): Myślę że jak @Banson82 jest trochę świeży w elite, to auto-dock komputer należy mu zostawić- jakby nie było to Anaconda może sprawić niektórym lekki problem przy wlatywaniu do stacji

Właśnie dlatego ten auto docking computer tam był. Anaconda jest całkiem spora. Innymi, mniejszymi statkami [zwłaszcza że latam na hotasie] dokowanie i wylatywanie ze stacji to pełen luzik. Ale w sumie do explo, może faktycznie niekoniecznie ten auto-docking:-)

(13.08.2019, 12:28 UTC)Azorus napisał(a):

Banson82
zmienilem ci pare rzeczy dodalem wiecej ladowni i usunalem komputery ladowania i supercruise bo sa niepotrzebne w exploracji. masz repair limpety i colection limpety jak znajdziesz jakies ciekawe rzeczy bys nie musial latac za nimi i bys mogl naprawic hulla. masz 2 amfu wiec spokojnie poradzisz sobie. build bylby lepszy jakbys mogl inzynierowac power plant lub silniki lub distributor mozna zejsc jeszcze z wagi, ale robilem wszystko bys mial komfort w podrozy i nie musial sie martwic za bardzo. nie potrzebujesz takze tyle zbiornikow paliwa bo 32 standard plius 16 t wystarcza w zupelnosci ale dalem w buildzie Tobie dodatkowo 32 bys byl spokojniejszy. Fuelscoop jaki masz pozwala zbierac z predkoscia 1200 /s wiec szybko zapelnisz bak okrążając gwiazde. dodalem nieco silniejsza tarce jakbys chcial ladowac na wysokiej grawitacji. Co do lazika to wiadomo, ale dodalem ci tez fighter bay bys mogl sobie czasem pourozmaicac podroz.... aha dodalem chaffa jakby ktos ciebie zaatakowal bys mogl uciec, no i pozbylem sie broni bo i tak z jednym laserkiem nic nie zdzialasz

https://s.orbis.zone/43r1

Wielkie dzięki za pomoc, na bank skorzystam. A jako że nie chcę [oprócz FSD] inżynierować, dodałem sobie power planta 6A i coriolis liczy że skok na pełnym załadunku wychodzi ok 47,38 Ly. Jak dla mnie nie ma dramatu:-)
Odpowiedz