Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(07.07.2019, 17:51 UTC)Kuba Wolf napisał(a): 1. Da sie na mapie odpalic tryb power play, ale dla mnie te kolorowe chmurki sa malo czytelne. Najprosciej poszukaj na https://eddb.io/ lub https://inara.cz/ wydaje mi sie ze szybciej znajdziesz czego szukasz.
2. Nie wiem jak teraz z tym nowym poczatkiem w bezpiecznych systemach. Ja bym sie chyba tak jakos nie upieral na Chinczyka. Poki nie kupujesz najdrozszych i najawiekszych statkow to te 15% na moduly zrobisz sobie kilkoma misjami, gornictwem lub mala wyprawa eksploracyjna. Szczegolnie jesli znajdziesz sobie na poczatku jakis "dom" i wymaksujesz reputacje u miejscowych frakcji. Natomiast jak przejdziesz juz do drogich statkow i modulow to bedziesz mial dostep do Jameson Memorial. Tam jest chyba 10% na statki, nie wiem jak na moduly, bo jak juz sie bedziesz za takie "drogie" sprzety zabierac to przewaznie masz juz tyle kasy ze bardziej patrzysz czy musisz daleko leciec po sprzet niz czy maja tam promocje.

Dzięki, czyli moje wątpliwości, że może się to nie opłacać zostały potwierdzone. Mógłbyś wyjaśnić co to jest Jameson Memorial i jak on działa?
Odpowiedz
To jest stacja w systemie Shinrarta Dezhra, dostępnym dla pilotów, którzy uczestniczyli w projekcie od 2015 płacąc na kickstarterze i dla tych, którzy osiągną poziom Elite w którejkolwiek z konkurencji - obecnie chyba najszybciej to wbić w eksploracji. Stacja daje zniżki na wszystko. A Hutton Orbital to już zupełnie inna historia - przemyśl darmową anacondę.
Odpowiedz
(08.07.2019, 08:51 UTC)Pajk napisał(a): To jest stacja w systemie Shinrarta Dezhra, dostępnym dla pilotów, którzy uczestniczyli w projekcie od 2015 płacąc na kickstarterze i dla tych, którzy osiągną poziom Elite w którejkolwiek z konkurencji - obecnie chyba najszybciej to wbić w eksploracji. Stacja daje zniżki na wszystko. A Hutton Orbital to już zupełnie inna historia - przemyśl darmową anacondę.

Aha, to dzięki za informację. A co do darmowej Anacondy to dzięki poradnikowi na YT Hetmana, wiem na czym polega ta darmowa Anaconda Wink
Ale polecam wycieczkę osobom niewiedzącym co oferuje ta stacja Wink
Odpowiedz
Plusem Shinrarty jest to że kupisz tam wszystkie podzespoły i moduły jakie potrzebujesz. Jedynie oprocz rzeczy "firmowych" które możesz kupić od Powersów.
Odpowiedz
Próbowałem odpalić ED na laptopie. Po wpisaniu hasła i odpaleniu "start" gra uruchamia się w oknie. Przy czym okno jest czarne i nic się nie pokazuje. Po kilku minutach darowałem sobie.
Pytanie mam takie: jak odpalić ED żeby od razu było w fullscreen. Domyślam się że jest jakiś plik który można edytować w notatniku i zmienić wartość z fullscreen "0" na "1". Ktoś coś wie?
Odpowiedz
A w ustawieniach gry sie nie da ? Poważnie pytam.
Odpowiedz
@Wojciech Dannyboy Umnie coś takiego znajduje sie pod ---> C:/Użytkownicy/..twoja nazwa użytkownika../AppData/Local/Frontier Developments/Elite Dangerous/Options/Graphic... DisplaySettings.xml
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz
(08.07.2019, 13:28 UTC)MAGNUM354 napisał(a): A w ustawieniach gry sie nie da ? Poważnie pytam.

O to chodzi że ustawienia gry są w grze, czyli jak odpalę grę to dopiero mogę wejść do menu ustawień graficznych. A ja nie mogę odpalić gry. Muszę wymusić fullscreena przed włączeniem gry, czyli pewnie z tego pliku co napisał KejuH
Odpowiedz
Jaką masz w laptopie kartę grafiki?
Odpowiedz
No tak teraz doczytałem jeszcze raz ze masz czarny ekran - ja bym juz więcej tego nie próbował na laptopie odpalać po takiej prezentacji - nie wiem co wy macie z tym graniem na laptopach.. to nie do tego służy taki sprzęt. I tak wiem sa laptopy gamingowe które dają rade - ale za takie pieniądze to masz blaszaka w konfiguracji która starczy na kilka lat.. albo kupić blaszaka za 5000 ( też starczy na kilka lat ) i za 2000 laptopa do pracy - kwota ta sama co za laptopa do gier ( a i pewnie mniejsza ) a ile mniej problemów.
A jeśli próbujesz grać wogule na laptopie za 1500 - 2000 zł to dobry jesteś. I bogaty bo cię stac na kupowanie sprzetu co kilka miesięcy Smile
Odpowiedz