LORE Raxxla
(07.04.2019, 14:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(07.04.2019, 14:31 UTC)MUSKETEER napisał(a): Raxxla bedzie dodana do gry gdy przyjdzia na to czas... szukac tego nie ma sensu.. przynajmniej tam mysle.. FD contentu jeszcze nie dodalo.

FDEV mówi co innego Smile

Jakas wskazowka z ich strony bylaby mila.. to wielka galaktyka.. po 5 latach gracze odwiedzili 0.01% gwiazd?
Odpowiedz
(07.04.2019, 15:05 UTC)MUSKETEER napisał(a):
(07.04.2019, 14:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): FDEV mówi co innego Smile

Jakas wskazowka z ich strony bylaby mila.. to wielka galaktyka.. po 5 latach gracze odwiedzili 0.01% gwiazd?

Wskazówki niby są w Codex ale nie jasne i nie wiadomo czy prawdziwe jak to że stacja TDW znajduje się przy 8 księżycu nieznanego giganta - sam codex pisze że niejaka Lyta Crane zrobiła to dla kasy czy sławy bo niby kim ona jest i jak niby miała się dowiedzieć o ty?
Myślę że jedynym tropem jest fakt otrzymania zadania (testu) wykonanie go i zdobycie zaproszenia (być może permitu). Biorąc pod uwagę że w nowym patchu otrzymaliśmy codex (informacje w nim o TDW i Raxxli) i nowy system zadań pojawiających się losowo (czy też obrona lub atak instalacji itp.) to może być właśnie to zadanie-test jakie musimy wykonać.
Pytanie gdzie jak i co? Dodgy
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
(07.04.2019, 17:55 UTC)FIKUS napisał(a):
(07.04.2019, 15:05 UTC)MUSKETEER napisał(a): Jakas wskazowka z ich strony bylaby mila.. to wielka galaktyka.. po 5 latach gracze odwiedzili 0.01% gwiazd?

Wskazówki niby są w Codex ale nie jasne i nie wiadomo czy prawdziwe jak to że stacja TDW znajduje się przy 8 księżycu nieznanego giganta - sam codex pisze że niejaka Lyta Crane zrobiła to dla kasy czy sławy bo niby kim ona jest i jak niby miała się dowiedzieć o ty?
Myślę że jedynym tropem jest fakt otrzymania zadania (testu) wykonanie go i zdobycie zaproszenia (być może permitu). Biorąc pod uwagę że w nowym patchu otrzymaliśmy codex (informacje w nim o TDW i Raxxli) i nowy system zadań pojawiających się losowo (czy też obrona lub atak instalacji itp.) to może być właśnie to zadanie-test jakie musimy wykonać.

Kolega z Węgier ma swoją teorię odnośnie serii zadań. Swojego czasu badał losowo pojawiące się (w trybie solo) zadania z lokacji takich jak trade beacon i zwracał uwagę na nazwy statków. Miał nawet serię (misja po misji), gdzie zleceniodawcami były "grecko-mitologiczne" statki, ale nie rozgryzł do końca tej mechaniki, po czym utknął w martwym punkcie. Nie dowiódł też powtarzalności tego procederu.

Taka ciekawostka.
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy

Odpowiedz
(07.04.2019, 18:56 UTC)Dziadostwo napisał(a):
(07.04.2019, 17:55 UTC)FIKUS napisał(a): Wskazówki niby są w Codex ale nie jasne i nie wiadomo czy prawdziwe jak to że stacja TDW znajduje się przy 8 księżycu nieznanego giganta - sam codex pisze że niejaka Lyta Crane zrobiła to dla kasy czy sławy bo niby kim ona jest i jak niby miała się dowiedzieć o ty?

Kolega z Węgier ma swoją teorię odnośnie serii zadań. Swojego czasu badał losowo pojawiące się (w trybie solo) zadania z lokacji takich jak trade beacon i zwracał uwagę na nazwy statków. Miał nawet serię (misja po misji), gdzie zleceniodawcami były "grecko-mitologiczne" statki, ale nie rozgryzł do końca tej mechaniki, po czym utknął w martwym punkcie. Nie dowiódł też powtarzalności tego procederu.

Taka ciekawostka.

a masz linka gdzie opisywała zadania?
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
Ja typuję 4 Sextantis. Co prawda siedziałem 2 dni w HIP 48768 i HIP 486156, mam allied z 4 Sextantis Inc., HIP 48615 Industries i Green Party of HIP 48025, czyli frakcjami, które też tam siedzą i nic na razie się nie zdarzyło.
Odpowiedz
Apropos nazw statków z tych misji. Ja szukałem ich w Instalacji.cz i o dziwo większość to zarejestrowane nazwy statków dawno nie odwiedzanych kont... Duchy?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Na początku tworzenia gry - jeszcze za czasów jej kickstartera - była opcja dodania albo siebie, albo innego nicka do niej - stąd mamy takie boty jak Boguslaw Linda, Kaczynski itd. Może te statki to też pokłosie tamtej akcji.
Odpowiedz
Taki kwiatek mi się przytrafił :Smile
[Obrazek: zQjwSy3.jpg]
Odpowiedz
Znam osobiście, honorowy członek Husarii (serio). To potwierdza moje wcześniejsze przypuszczenia.
W grze CMDR Muttley.
Tu na zdjęciu z nami na Laveconie:
https://forum.thewingedhussars.com/showt...y#pid49203
Odpowiedz
Chyba przez dwie godziny za nim latałem... zgubiłem go w systemie "Ra". Właściwie to tam się zdematerializował. Te barwy wojenne z relacji z powyższego linku bezcenne. Zazdrość mode ON.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości