LORE Raxxla
Moim innym tropem jest sam Bill Turner który majstrował przy Meta Drive i podobno ukończył prace nad nim. Zaciekawił mnie fakt że frakcja "Turner Research Group" (należąca chyba do Billa, wnioskując po nazwie) ma pod kontrolą stacje w systemach gdzie jest tylko ta frakcja. Stacje te są na trasie z Alioth do sektora California, przypadek? Gdybym miał szukać czegoś poza bańką to właśnie tam, ale to tylko moje spekulacje  Biggrin
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
Ja oczywiście zapomniałem o rozróżnieniu między bazą The Dark Wheel ("ósmy księżyc gazowego giganta") i samej Raxxli. Chociaż co raz bardziej mam wrażenie, że również nazwa "Raxxla" może być swego rodzaju szyfrem.
Podobno sama Raxxla jest w systemie do 150LY od Sol, system nie jest zamknięty żadnym zezwoleniem, jest w grze od początku więc nie może być planetą/na powierzchni planety.
Do tej pory przejrzałem około 1600/2600 wyników wyszukiwania z eddb, kiedy skończę to wymyślę lepsze wyszukiwanie.
Odpowiedz
@TRAWA to ja znam jeszcze jedno miejsce gdzie jest sygnal Guardian a go nie ma. Przy jednej z bojek nawigacyjnych mowiacych o Generation Shipach jest ksiezyc ktory wg fss ma sygnal Guardian ale po zmapowaniu ten sygnal sie nie wyswietla ani w panelu ani na mapie. IMHO raczej blad.
Co do samych systemow w Bance to te niezamieszkale sa czesto niepomapowane. Latalem wkolo HR 8444 szukajac miejsc pod gornictwo i w pustych systemach ludzie nic nie mapowali. Gorzej z nazwami, bo niezamieszkale raczej nie maja nazw wlasnych tylko katalogowe sektorow. Oczywiscie jesli nie liczymy takich ktore Fdev nazwali po jakims konkursie wsrod graczy (Pajk chyba nawet cos takiego wygral i jeden system nazwal).
To ze poznikaly nazwy First Discovery w Bance to niestesty Bug Olbrzym naszych ukochanych FDEV. Przy patchu 3.3 nie ogarneli nawet tego ze im sie nazwy odkrywcow na mapie pokasowaly. Chyba nawet w HR'ce tez sie to zmienilo i nie wszystko udalo im sie odkrecic. Sposcmy na to zaslone milczenia bo po co klac...
Bardzo podoba mi sie podejscie D2EA i jak wroce z DW2 to polatam po tych systemach ktore wyluskal. Choc osobiscie mysle ze to ze Braben powiedzial cos a ktos inny tez cos tam powiedzial to nie koniecznie trzeba brac za jakis pewnik czy nawet wskazowke. Widze jak ludzie doslownie czesza i oraja mglawice na DW2, lub jak nawet wczesniej szukali miejsc Guardian, porzuconych baz czy geo i bio punktow, naprawde trudno mi uwierzyc ze takie "magiczne" miejsce od 5 lat jest pod samym nosem i nikt by go nie odkryl. Moze jakis zamkniety obszar, jakis system z nieznamym permitem albo baza ma celowo "wylaczony" znacznik i sie nie lapie na nav beacon i fss. Innymi slowy w jakis sposob mozemy sie nawet o nia ocierac, ale jest jakas szklana szyba po drodze.
Odpowiedz
@Kuba Wolf
Jasne, ja osobiście zmapowałem bodaj 2-3 systemy Hussari bo jeżeli coś wyjątkowego by tam było, a kto inny z poza naszej grupy coś by znalazł... był by wstyd.

Wracając do Raxxli bo o niej tu mówimy to jeżeli będą chętni możemy stworzyć jakąś Hussarską grupę badawczą, która zajmować będzie się systemami w naszym obrębie działań i dodatkowymi projektami (czyt. Raxxla, DW) podobnie jak Canonn Reasearch GroupSmile
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
Pomysl fajny. Juz wczesniej zaczelem badac niezamiekszkale systemy wokol HR 8444, a podczas DW2 nabralem strasznej zajawki wlasnie na takie smaczki archeologiczne/lore jak porzucone bazy czy wlasnie poszukiwania Raxxli. Poniewaz wydaje mi sie ze to co mowia o potrojnej Elite jest sensowne to jeszcze musze dobic Elite bojowe, ale zostal mi juz ostatni stopien.
Co do samej Raxxli to kilka fajnych newsow jest na ED Wiki szczegolnie odnosnie zmian w 3.3. Osobiscie na poczatku mojej krotkiej przygody z ED bardzo zaciekawila mnie informacja na edsm o prawdopodobnej bazie wewnatrz jednego z zamknietych sektorow V355 Monocerotis. Obecnie ta informacja zniknela z EDSM. Ale jak mowie jestem bardzo swiezy w tym swiecie i latwo zebym jakies herezje glosil.
Odpowiedz
nie jeden od nas ma 3xelite i jakoś na nić nie trafił
Odpowiedz
To już wiemy czego szukamy Biggrin

[Obrazek: proxy.php?image=https%3A%2F%2Fvignette.w...9882507cd6]
Odpowiedz
A czego szukamy?
W sumie to nie wiem czym jest Raxxla Wink
Wiem że jest w grze ale to nie znaczy że jest to coś co można znaleźć dosłownie Wink 
A pisząc że Raxxla istniej w ED mogli mieć na myśli mit, legendę o Raxxli Tongue

(31.03.2019, 01:08 UTC)TRAWA napisał(a): To już wiemy czego szukamy Biggrin

[Obrazek: proxy.php?image=https%3A%2F%2Fvignette.w...9882507cd6]

Ale co z tego obrazu według ciebie to Raxxla ta stacja czy ta anomalia za nią?
Odpowiedz
W Codexie Dark Wheel jest wymieniany na tej samej stronie co Raxxl'a więc od czegoś trzeba zacząć.
Wizualizacja przedstawia stację DW(?) Smile
Odpowiedz
Nie wydaje mi się że to stacja TDW bo wszystko wskazuje na stacje typu Orbis. A tu masz link to fajnych przemyśleń i poszukiwań tej stacji (nie wiem czy nie mijają się z prawdą ale zawsze coś).
https://forums.frontier.co.uk/threads/th...it.477422/
polecam 102 posty przeczytać  Wink

poza tym obraz z Codexu
[Obrazek: proxy.php?image=https%3A%2F%2Fi.imgur.co...9fa05323e5]
wskazuje na Orbisa.
Obraz który ty pokazałeś bardziej wskazuje na Raxxle
[Obrazek: proxy.php?image=https%3A%2F%2Fi.imgur.co...3bc50345b8]
Jeśli miał bym powiedzieć czego szukamy to właśnie czegoś co przypomina coś takiego (z takim czymś bez takiego czegoś Biggrin )
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości