Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Tury są pod ochroną.
Oftopy też.
Pytanko:
Do czego są potrzebne sygnały "Human" uzyskiwane podczas skanowania planet. Leciałem sobie raz sprawdzić taki sygnał explo sidkiem, jakaś 'wiocha' z zakazem zbliżania się, nagle wyskoczył mi wanted (grałem bez dzwięku). Ekipa powitalna wykasowała mi dane z komputera za jakieś dziesiąt milionów, a i sidka też musiałem poddać procesowi rebajuhuhu. Co bardzo bolało, bo miał już 30% farby.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Cytat:Ten informator zniknął, ponieważ wyskoczył z Supercruise i czekał na Ciebie w normalnej przestrzeni.
W takiej sytuacji trzeba poszukać Low Wake z nazwą tego informatora (biały punkt na mapie), wziąć ten Low Wake na celownik i powoli do niego podlatywać (tak samo jak się podlatuje do stacji lub Nav Beacona). Jak będziesz w odpowiedniej odległości pojawi się komunikat "Safe disengage ready", jak wtedy wyskoczysz to znajdziesz się obok informatora który przekaże Ci informacje.
Low Wake po jakimś czasie zniknie, więc trzeba to zrobić w miarę szybko
Dzięki wielkie za wyjaśnienie, nie maiłem pojęcia co zrobić Smile
Odpowiedz
Wszedlem w builda po patchu - miałem na Kraicie 2 skanery - DSS przerobiony na faster scan, a teraz patrzę, a oni mi zrobili większy kąt. tak jest wszędzie, czy mam ticket pisać?
Odpowiedz
Teraz DSS ma tylko jedną modyfikację inżynierską: Expand Probe Scanning Radius
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
HELP HELP Im Stuck
Zna to ktoś??
Jakiś tutorial??

http://etn.io/

Jakieś handlowe coś...

Jest moc, planer podróży handlowej. Można importować build statku z Coriolisa. Wybrać towary do handlu, nie mogę się doczekać testów na laptopie, bo w telefonie to masochizm jakiś.
Odpowiedz
Witam mam następujące pytanie otóż pomyślałem sobie że trzeba wyruszyć gdzieś dalej niż startowe systemy no i polecialem ponad 20 skoków od początkowej stacji do Systemu KOTA THIAN i ku mojemu zdziwieniu to wokół tego systemu są same jakieś dziwne nazwy jak COL 285 i podobne nazwy ale tam są same planety na których nic nie ma oraz żadnych stacji przez większość skoków i tych systemów teraz boję się dalej w głąb lecieć ponieważ nie wiem czy jest sens narazie zatrzymałem się na stacji LEICHHARDT GATEWAY ale na niej nie mam żadnej misji dlaczego tak jest? Czy jest sens dalej ryzykować i lecieć w głąb galaktyki czy wracać na początkowe systemy?
Odpowiedz
Pewnie, że warto jeśli skanujesz systemy. I nie zginiesz.
Tu są poradniki naszego ulubionego Rootsrata
Elite Dangerous: Poradnik Totalny: https://www.youtube.com/playlist?list=PL...uRtoWBFrCh

EDDB.io baza danych systemów w grze (handel, stacje)

INARA.CZ prawie wszystko co jest do szczęścia potrzebne.

Nie poddawaj się, graj i pamiętaj... Miej zawsze kasę na ubezpieczenie statku Smile (RIP T9)
Odpowiedz
(15.01.2019, 12:59 UTC)Glober napisał(a): Witam mam następujące pytanie otóż pomyślałem sobie że trzeba wyruszyć gdzieś dalej niż startowe systemy no i polecialem ponad 20 skoków od początkowej stacji do Systemu KOTA THIAN i ku mojemu zdziwieniu to wokół tego systemu są same jakieś dziwne nazwy jak COL 285 i podobne nazwy ale tam są same planety na których nic nie ma oraz żadnych stacji przez większość skoków i tych systemów teraz boję się dalej w głąb lecieć ponieważ nie wiem czy jest sens narazie zatrzymałem się na stacji LEICHHARDT GATEWAY ale na niej nie mam żadnej misji dlaczego tak jest? Czy jest sens dalej ryzykować i lecieć w głąb galaktyki czy wracać na początkowe systemy?

Gęsto zaludnione systemy zajmują tylko mały wycinek galaktyki. Wyleciałeś po prostu z centrum na peryferia. Co możesz zrobić? Weź kurs na HR 8444 i kręć się po husarskiej strefie albo leć w stronę Sol czyli naszego układu słonecznego i na pewno wrócisz do cywilizacji. Możesz tez wybrać się w nieznane ale do tego trzeba odpowiednio wyposażyć statek.
Odpowiedz
Jak narazie latam transportem t7 i robię misję transportowe no i jak widzę że lecę cały czas do przodu i nie mam żadnych stacji albo jak już znajdę coś to nie ma misji to zastanawiam się czy dalej lecieć, posilkuje się strona inara.cz a tak przy okazji to gdzie trzeba kliknąć żeby ubezpieczyć statek?
Odpowiedz
Statek jest ubezpieczony z definicji. Ile musisz mieć kasy na wykup w danym momencie masz napisane w prawym panelu statku. Jak nie będziesz miał odpowiedniej ilości gotówki po zniszczeniu statku, to będziesz mógł zrezygnować z części modułów lub wybrać startowego sidewindera.
Jeżeli chcesz handlować to na początek możesz włączyć sobie mapę galaktyki z lewego panelu i w filtrach ustawić widoczność tras handlowych. Będziesz widział w formie kolorowych linii, którędy przebiegają trasy handlowe na poszczególne towary i po prostu za nimi podążaj. Jak chcesz się zorientować w przestrzeni to włącz filtr Power Play i pokażą się kolorowe sfery oznaczające wpływy różnych frakcji i już będziesz widział, w którą stronę lecieć by dotrzeć do centralnych systemów Federacji, Imperium czy Sojuszu.
Odpowiedz