Przedstaw się
Moje uszanowanie wszystkim, z tej strony Kuba, rocznik '87, w niektórych kręgach znany jako Reqruiz.

Pochodzę z Krakowa i zajmuję się aktualnie testowaniem kodu i oprogramowania w pewnej firmie. Ogólnie moje zamiłowanie to sprzęt komputerowy, programowanie, Linux, gry wszelakiej maści i technologia sama w sobie jako taka. Interesuję się historią (zwłaszcza II wojną światową), kosmosem i lotami kosmicznymi, lubię science-fiction i klimaty cyberpunkowe, lubię góry, mocno nachmielone piwo (imperial IPA moją miłością), klasykę motoryzacji (muscle cary, choppery i inne głośne pojazdy), dobre kino, oraz jestem miłośnikiem słuchania mocnych brzmień tj. metalu i rocka, acz uwielbiam również wiele innych gatunków, lubuję się zwłaszcza w latach '70-'80.

Z natury jestem introwertyczną osobą, dosyć w sumie zamkniętą w sobie, ale jednak otwartą na dobre towarzystwo czy kooperację. Staram się być bezkonfliktowy i wykazywać wiele cierpliwości, ale też mam swoje granice i pewnych zachowań nie umiem tolerować. Z zasady wolę ludzi konkretnych, zrównoważonych i rozsądnych, którym staram się odwdzięczać tym samym. Lubię oczywiście pożartować i luźno pogadać, aż takim sztywniakiem nie jestem. ;) Myślę, że na pewno znajdziemy wspólny język.

Swoją przygodę z Elitką zacząłem w listopadzie ubiegłego roku i przez ten czas osiągnąłem rangę Elite w eksploracji dzięki podróży do Coloni i centrum galaktyki, poza tym parałem się głównie robieniem misji w swoim systemie startowym Eravate oraz szeroko pojętym handlem. Zbieram powoli rangę i pieniądze na Corvette. Jakiś czas temu pomagałem trochę Operacji IDA w odbudowie jednej ze zniszczonych stacji, a teraz postanowiłem spróbować swoich sił tutaj, aby zakosztować jakiejś ambitniejszej rozgrywki niż latanie sam dla siebie.

Liczę, że znajdę tutaj ciekawych ludzi do wspólnej gry i miło spędzę z Wami czas, oraz że dołożę swoją cegiełkę do tej gry.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich komandorów o7
Jutro to dziś, tyle że jutro.

Odpowiedz
Witam, z tej strony Szymon, rocznik '83. Od lat zakochany z rpgach (piękne czasy Młotka Bojowego) w latach 90), sci fi (hard sci fi w sczegolnosci) i cyberpunku. 
Od 1go i 2go Elite się za małolata odbiłem ale WC i, oczywiście, seria Xwing to kompletnie inna para kaloszy. 
W wolnych chwilach maluję modele z bitewniaków (bardziej jako kolekcjoner a nie gracz), gram na planszy albo szkiełku. Fan dobrego piwa i whisky.
Top3:

Filmy: 1)Blade Runner 2) 2001 3) Empire Strikes Back 

Gry: 1) Half Life 2 2) The Fighter 3) Baldurs Gate 2

Książki: 1) Diuna 2) Fundacja 3) Wladca pierścieni
Twórczość Lovecrafta poza klasyfikacją - bliskie menu sercu.

Komiksy: 1) Akira 2) Szninkiel 3) Thorgal

Do zobaczenia w przestrzeni!
Odpowiedz
Ostatnie dni, to wręcz wysyp nowych pilotów na forum. Witamy wszystkich serdecznie. Fajnie, że jest wśród nas również kobieta  Smile
Odpowiedz
Fly safe Cmdrs!

o7
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
@Elecron, @Shepard028, @markusbertus, @wito662, @Karaber, @Reqruiz, @cheyyen witamy i zapraszamy na nasze tereny które cały czas się powiększają. Ku Chwale Husarii.
[Obrazek: 2kXP4Jt.png?3]
Jestem pewien, że wszechświat jest pełen inteligentnego życia. Jest tylko zbyt inteligentne, żeby się tutaj zjawić. 
Arthur C. Clarke 
Odpowiedz
Witam wszystkich,

Mam 23 lata, obecnie studiuje i pracuje we Wrocławiu, a pochodzę z okolic Łodzi. Moje zainteresowania to głównie gry, programowanie, motoryzacja i mechanika samochodowa. Studiuje 2 stopień informatyki na Politechnice Wrocławskiej, a pracuje jako Java Developer w firmie Pronos.
Odpowiedz
(31.10.2015, 14:20 UTC)Administrator napisał(a): Witaj na forum Skrzydlatej Husarii, Pilocie!

Jeśli to Twoja pierwsza wizyta lub jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - przywitaj się z husarską bracią i napisz kilka słów o sobie :)

Mam na imię Darek. Jestem już nieco "zużyty wiekowo" ale lubię pograć w Elite Dangerous ( tak jak w tą wcześniejszą wersję :). Skąd "Winged Hussars" … ano INARA... Tam was chwalono. A i lepiej "polatać" ze swoim.
Odpowiedz
Hejo.
A jaki masz nick w inara?
Zawsze lubię podglądnąć galerię Wink
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Witam,
z tej strony Paweł, rocznik '83 mieszkam w Łodzi.
W dzień pracuję, a wieczorami gram w komputer Smile jeśli chodzi o Elitke to jestem zielony jak trwa na wiosnę, więc na początku proszę o wyrozumiałość - ale, że szybko się uczę to może nikogo nie uda mi się zamęczyć pytaniami Wink
Odpowiedz
Witam Ziomala!
Jak czegoś nowi piloci potrzebujecie, wbijajcie na discorda. Na pytania - nawet te najbardziej naiwne - odpowiadamy cierpliwie. Husarski Korpus Logistyczny pomoże Wam w pierwszych krokach (czytajcie - zapewni sporo kasy na start).
Odpowiedz