(31.10.2015, 14:20 UTC)Administrator napisał(a): Witaj na forum Skrzydlatej Husarii, Pilocie!
Jeśli to Twoja pierwsza wizyta lub jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - przywitaj się z husarską bracią i napisz kilka słów o sobie 
Witajcie,
Mam na imię Radek rocznik 1978, i od 1993 roku jestem wielkim fanem Frontier Elite II. Później zagrywałem się w Frontier First Encounterts i od dwóch lat w Elite Dangerous.
Interesuję się Fizyką, zwłaszcza kwantową, astrofizyką i (zawodowo) fizyką ciała stałego. Oprócz tego moja pasja to książki, filmy i gry sciene fiction, komponuję również muzykę na syntezatorach.
Niestety mało jest na to wszystko czasu bo najważniejsza oczywiście jest rodzina, praca i rozwój naukowy.
W 2008 roku ukończyłem moje dwa projekty dotyczące FEII i FFE, wydałem (nieoficjalnie) patche PL do tych gier. Frontier Elite II PL jest w wersji tylko na Amigę, natomiast Frontier First Encounters bazuje na patchu Johna Jordana i na FFE_GL. Jeśli chodzi o patche PL do w/w gier wszystkie informacje znajdziecie tu w dziale "Patch PL" i "Downloads"
link . Polski serwis "Frontier" niestety od lat jest nieaktualizowany, natomiast nadal można pobierać pliki. Sick - admin i twórca serwisu przepadł w meandrach codzienności (życie, praca), ale do tej pory mam z nim kontakt. Serwis "Frontier" Kiedyś był jedynym takim miejscem w polskim internecie, w którym można było pogadać z innymi "fiołami" na punkcie FFE i FEII. Organizowaliśmy nawet Ligę FFE (takie zawody przez internet - każdy dostawał taki sam save, i trzeba było na czas wykonać wszystkie zlecone przez autora save zadania w grze). Pisaliśmy opowiadania (jeden zaczynał jakiś wątek i inni dopisywali do niego swoje tak aby wszystko trzymało się sensu

. Można powiedzieć, że byliśmy pionierami FEII i FFE w Polsce. Wiem, że kolega BartTP też pamięta czasy tego serwisu

. Wspaniałe wspomnienia.... .
Ci z Was którzy chcieliby pograć we Frontier Elite II na Amidze (albo nauczyć się jak w nią grać) zapraszam na organizowane co kwartał zloty fanów komputera Amiga, gdzie zawsze odpalam Frontiera

. Szczegóły tu:
SACP i tu
PPA .
Wracając do Elite Dangerous, zacząłem grać późno. Dopiero po wydaniu dodatku Horizons zakupiłem grę. Nauczony wolności i swobody jaką dawały FEII i FFE nie mogłem się przełamać, żeby zagrać w "nowego Frontiera" i nie móc lądować na planetach. Choć Horizons to po części umożliwia, to pod tym względem nadal jest to proteza Frontier Elite II i Frontier First Encounters. We Frontier Elite II można było lądować nawet na średnich gigantach gazowych jeśli miało się odpowiednik silnik (ciąg) i umiejętności, o planetach z atmosferami nie wspomnę. Cały czas się łudzę, że Frontier Developments da nam wreszcie taką możliwość.
Do grania w Elite Dangerous używam mojego starego ale jarego dżoja Logitech Force3D Pro i monitora FullHD Eizo Foris FS2434. Komputer napędzany jest i7 4790K 4GHz na płycie Asus Z97A, trzema dyskami SSD Crucial MX300 (500GB, 1TB i 275GB), 16GB RAM, Gigabyte Geforce GTX 1080 Xtreme Gaming z panelem pod VR. Od dwóch dni jestem również posiadaczem zestawu gogli VR Oculus Rift + Touch, który z wielką pomocą Mathias'a udało mi się wreszcie skonfigurować i po dopieszczeniu hula płynnie w ustawieniach na Ultra.
W świecie Elite Dangerous gram najczęściej solo, na open wejdę aby zagrać ze znajomymi BartTP, Krzychu072 i inni. Żyję głównie z walki i wykonywania zamachów, często wykonuję również misje planetarne (skanowanie datapaneli). Czasami poprzewożę coś dla kogoś (towary), albo polatam jako "autokar"

. Mam obecnie 12 statków, wszystkie rozbudowane u inżynierów, ale nic poza standard. Nie mam żadnych Prismatic Shields, hammerów, shock cannonów itd. Więcej informacji o mnie znajdziecie na Inara. Moja ranga bojowa to Deadly (obecnie 13% Elite). Aktualnie pracuję dla Sojuszu (Friendly), ale Federacja też mnie bardzo lubi. W imperium też nie mam źle, staram się ze wszystkimi (globalnie) żyć w zgodzie. Dla Federacji mam jednak 100% Allied, więc taki Federał w sumie ze mnie

.
Mój ulubiony statek to obecnie Krait MKII, ale zmienia mi się to często

. Lubię kilka dni polatać np Viper MKIV, Imperial Eagle, Cobra MKIII czy Asp Explorer.
Możecie również pooglądać moje filmiki z Elite Dangerous i nie tylko na YT. W google wystarczy wpisać "azzorek elite dangerous" .
Tyle ode mnie i sorki za przydługawy wstęp.
Pozdrawiam,
Azz