X4 od Egosoft
Wygląda fajnie, a lądowanie na planetach w tej grze jest akurat w ogóle niepotrzebne.
Odpowiedz
Ale to fajne, dzięki za cynk... z tego co wodzę mam kilka gier na gog i steam od tej formy i zaczynające się od X ... muszę je sprawdzić Smile
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
CzekamSmile W X2 i X3 mam wylatane setki jak nie tysiące godzin. Jeżeli będzie bardziej jak pełnoprawne X, a mniej jak Rebirth, to będzie grane, oj będzieWink
Odpowiedz
Premiera X4: Foundations - 30 listopada. Cena 49,99 euro.
https://pclab.pl/news78936.html
https://store.steampowered.com/app/39216...undations/
Nie troszczycie się zbytnio o jutro. Macie do tego prawo. Ale nie uskarżajcie się, gdy jutro was zaskoczy.
John Brunner
Odpowiedz
Ciekawe czy dadzą lądowanie na planetach. Minął rok odkąd ostatnio się o to pytałem Biggrin
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(01.10.2018, 17:58 UTC)Kyokushin napisał(a): Ciekawe czy dadzą lądowanie na planetach. Minął rok odkąd ostatnio się o to pytałem Biggrin
Niestety nie będzie można lądować na planetach.
Więcej Q&A od autorów zainteresowani znajdą na tamtejszym forum https://forum.egosoft.com/viewtopic.php?f=146&t=396292
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Nie wiecie, czy w poprzednich częściach była obsługa hotas i czy będzie w tej (jak grałem to nie miałem jeszcze joysticka)?
Odpowiedz
(02.10.2018, 05:12 UTC)Ulpian napisał(a): Nie wiecie, czy w poprzednich częściach była obsługa hotas i czy będzie w tej (jak grałem to nie miałem jeszcze joysticka)?

Była w X3 Rebirth początkowo taka sobie ale z czasem było lepiej.
Teraz też jakaś ma być.
Cytat z wspomnianego wyżej Q&A

Q. Will X4 support Hotas (Saitek Rhino for example)? Can use of a mouse be avoided entirely if so desired?

A. I can't commit to explicit support for a specific joystick, but in general we are aware that people would like us to provide default profiles for HOTAS setups. You should be able to do most things without a mouse, but I can't promise it will never be needed.

Q. What’s the word on the support for joysticks with many buttons?

A. We support them. Sorry, the joystick support wasn't great at the launch of X Rebirth. We worked on that a lot recently, also for X Rebirth. We added a lot with the XR VR edition and also ported that back to X Rebirth. There is actually an update coming. I think with the next update of X Rebirth VR edition and also then with the next patch for X Rebirth default profiles for something like HOTAS systems are included. Mapping is possible for a while already and this is not limited. You can basically map as many buttons as you like. I think we now have like 8 devices. So lots of options for really sophisticated joystick setups.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Odświeżam temat. Ktoś testował grę po patchu 1.1?

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Ja. Wywaliłem z dysku. Wróce za pół roku. Gra zapowiada się fajnie, ale wydana jest za wcześnie. Bugi i ogólny brak stabilności, nie pozwala mi się dobrze bawić. Wróce do niej za pół roku i zobaczymy jak będzie. Na razie kciuk w dół.
Odpowiedz