Chcę kupić i zrobić jakis statek do pve. Zastanawiam się pomiedzy Pythonem, a anacondą. Co radzicie? Budżet 450kkC
Dodam, że jestem laikiem w walce
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
Chcę kupić i zrobić jakis statek do pve. Zastanawiam się pomiedzy Pythonem, a anacondą. Co radzicie? Budżet 450kkC
31.03.2018, 14:16 UTC
Ja bym polecał pytona bo może lądować na medium padach.
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
31.03.2018, 15:55 UTC
Tez bym zainwestowal w Pytonga, raz ze tansze, problemow energetycznych nie ma, do misji genialny. Zasieg tez w sumie daje rade, moj skacze na pusto okolo 23LY, a jest w nim sporo ciezkich modulow, 224 tony przestrzeni ladunkowej zostaja no chyba ze chce ci sie recznie ladowac wtedy 228 ton, ja jestem len, poza tym autolondowanie to dobry czas by zapalic i isc po piwo do lodowki, lub pozbyc sie ciezaru wypitego wczesniej browara:-)
Ja zastanawiam sie nad jakims bildem dla FC dla PvE najlepiej zeby uzbrojenie bylo na turretkach w ostatecznosci na gimbalach, raz ze lubie pivo co nie sprzyja celowaniu dwa niechcacy mlzna policji ogon przypalic co jest niezdrowe. Troszke juz ja zrobilem u inzynierow, ale glownie latam pytonem lub cutterem (jest zajebisty tylko manewry wykonuje z gracja pancernika na wyschnietym jeziorze, choc zabawa z flight ass off nieco pomaga)
02.04.2018, 06:48 UTC
Witam. Chciałbym podziękować za radę odnośnie inżynierów. Byłem u Felicity, zdobyłem dla niej meta allow, następnie udało się zdobyć materiały i już o dwa poziomy podniosłem FSD. Muszę przyznać że jestem w szoku jak bardzo podniósł się skok mojego ASP. Trochę mnie kosztowało (jako nie doświadczonego gracza) szukanie tych składników ale się udało. Teraz szukam jeszcze do kolejnych poziomów phosphorus i Magnezu i Arsenicu, to chyba mam robić na planetach (chyba bez skanowania, po prostu jeździł SRV i szukać) Mam natomiast dwa pytania: 1 Czy jak podniose FSD do 5 poziomu, to czy ten efekt będzie dotyczył każdego następnego statku, czy każdy statek trzeba osobno u inżynierów upgradowac (to byłby czasowy koszmar) Drugie pytanie- czy z danych do analizy i materiałów można samemu robić jakąś syntezę, czy tylko inżynierowie się tym zajmują? Jeśli można, to czy gdzieś jest poradnik jak to zrobić i do czego może służyć ?? Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam
02.04.2018, 06:57 UTC
(02.04.2018, 06:48 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Mam natomiast dwa pytania: 1 Czy jak podniose FSD do 5 poziomu, to czy ten efekt będzie dotyczył każdego następnego statku, czy każdy statek trzeba osobno u inżynierów upgradowac (to byłby czasowy koszmar) Drugie pytanie- czy z danych do analizy i materiałów można samemu robić jakąś syntezę, czy tylko inżynierowie się tym zajmują?1. Każdy statek trzeba osobno, ale to nie jest takie złe jak myślisz, chyba, że masz wielką flotę statków które musisz sobie zrobić, więc się nie przejmuj, poprawiaj sobie ten, którym obecnie latasz (na przykład wyobraź sobie, że jesteś mormonem, masz 15 żon, nie musisz im wszystkim robić operacji plastycznych na raz, rób tylko tej, której aktualnie używasz ; Z dobrej strony, robiąc upgrade podnosi Ci się reputacja u inżyniera (do poziomu 5), która już pozostaje i wtedy każdy kolejny statek inżynieruje się szybciej, na ogół dwa pierwsze stopnie robią się u mnie na max po jednym rzucie na każdy. 2. Nie, nie można sobie samemu wymyślać jeśli o to pytasz 3. Pamiętaj że możesz zapiąć (pin) interesujący Cię blueprint (po jednym na iżyniera) i wtedy te zapięte modyfikacje możesz robić na dowolnej stacji (warunkiem jest chyba outfitting) i nie musisz latać do siedziby tego inżyniera.
02.04.2018, 07:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.04.2018, 07:49 UTC przez MAGNUM354.)
ad 3) Jedynym ograniczeniem inzymierowania statków na dowolnej stacji ( po uprzednim przypięciu bluprinta ) jest to że nie możesz na niego nałożyć dodatkowego specjalnego efektu. Taki efekt możesz nałożyć tylko u inzymiera.
- Czyli przypinasz efekt i potem możesz go zakładać na każdym statku w zasadzie na większości stacji ( musisz mieć tylko komponenty ) ale to i tak spore ułatwienie jak widzisz. - Po efekt specjalny czeka cię wycieczka do bazy inzymiera. Dodatkowo efekt specjalny najlepiej zakładać już na maxymalnie zrobionym module ( przetestowane ) daje lepsze osiągi, aczkolwiek można go założyć wcześniej i przechodzi on z poziomu na poziom. No i wiadomo, jeden blueprint na inzymiera więc polecam u Felicity wybrać właśnie FSD Przyda się do każdego statku.UWAGA: na przykładzie FSD, jeszcze jedna osoba robi go na 5 poziomie, ale są inzymierowie którzy robią go tylko na 3 ( z innymi modułami podobnie ) Jeśli podepniesz jakiś moduł od inzymiera który robi go tylko na 3 albo 2 to potem będąc na stacji i mając nawet wymagane składniki NIE PODKRĘCISZ modułu powyżej tego co oferuje inzymier. UWAGA 2 : o efekty specjalne najlepiej zapytaj na forum albo dicordzie - chłopaki maja przetestowane wszystko wzdłuż i wszerz i pomogą ci wybrać to co da najlepszy efekt.
02.04.2018, 09:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.04.2018, 09:29 UTC przez TrickyBelt96749 (Kubon 1980).)
Czyli do każdego statku, osobne modyfikacje, kolejne szukanie danych i materiałów? To już wiem czym będę się zajmował przez najbliższe 5 lat :-) zwłaszcza że chce mieć min 8 statków. PS a co daje efekt specjalny? (tak pobieżnie) Pytam o FSD na razie bałem się to klikać bo pomyślałem że może mi coś popsuć i obniżyć skok. Dzięki za odpowiedź, masę rzeczy mi rozjasniles
02.04.2018, 09:45 UTC
Cześć, mam pytanie odnośnie "Rare artwork Salvage" missions. Trafilem na jakąś taką że usiłuję złapać te pojemniki, ale rzuca mi statkiem jakbym siedział w oku cyklonu i za cholerę nie umiem ich zebrać. Brakuje mi może jakiegoś modułu, czy może jestem aż tak beznadziejny?
02.04.2018, 10:36 UTC
(02.04.2018, 09:45 UTC)cyberain napisał(a): Cześć, mam pytanie odnośnie "Rare artwork Salvage" missions. Trafilem na jakąś taką że usiłuję złapać te pojemniki, ale rzuca mi statkiem jakbym siedział w oku cyklonu i za cholerę nie umiem ich zebrać. Brakuje mi może jakiegoś modułu, czy może jestem aż tak beznadziejny? Limpety, przynajmniej tak mowia, bardzo ulatwiaja zycie. Ja nie robie tego typu misji, za duzo zabawy. Collection limpets kup bedzie lepiej plus same limpety.
02.04.2018, 10:58 UTC
na PC [HOME] otwiera ładownię i pojawia ci się radar który pokazuje położenie przedmiotu , celujesz , powolutku dolatujesz , chapiesz.
Albo kupujesz Collector Limpet Controler ( w OUTFITTING ) a następnie menu głównym stacji w MAINTENANCE dokupujesz sondy/limpety. Potem jak jestes na miejscu to wypuszczasz limpeta i on wszystko zbiera - sam trafia do OTWARTEJ ładowni . #Tricky Belt - nie jest tak źle, specjalnie nie napisałem ci o Material Traderach ( żeby ci głowa nie pękła ) - poszukaj wątku na forum o zmianach z patchami. A jeśli chodzi o efekty specjalne - na bazie FSD - pierwszy z góry DEEP CHARGE zwiększa ilość wykorzystywanego paliwa do skoku - ma w opisie wzmiankę o tym że zwiększa dzięki temu skok... ale tylko dla małych statków bodajże do FSD klasy 4. Dla większych statków bardziej opłacalny jest efekt drugi - STRIPPED DOWN - który obniża wagę całego elementu co przy masie statku i odpowiednio dużego modułu daje lepszy efekt na zasięg skoku niż wieksza dawka paliwa. - według własnie takiej opinii zrobiłem swoją T10. Nie ukrywam że jak zbiorę odpowiednie składniki to jeszcze to sprawdzę samemu ale nie mam powodów uważać że ktoś mnie okłamał
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,427 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,291 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,003 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|