Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...x%20Tricky         dodatkowo mam tam SRV i planetarium approach 1I ale nie umiem ich wstawić. EDIT Kombinowałem właśnie w priorytetach wyłączania się modułów i czerwony wykrzyknik zniknął. Niestety dalej mogę skakać tylko Maks 14ls

Chciałem wszystkich przeprosić za wcześniejsze pytanie. Po prostu nie doczytałem że mogę wyznaczać trasy, i miałem ta ekonomiczna. Jak ustawiłem wyznaczanie tras normalnie, mogę skakać tyle ile mam w outfitingu. No cóż nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie było pytania
Odpowiedz
to jak już sie czegoś nauczyłeś to zainteresuj się inżymierami teraz. Każdy poleci ci na początek system DECIAT i babke na planecie . tam mając wszystkie wymagane składniki ( im wyższa ranga tym ich więcej potrzeba) możesz znacznie zwiększyć skok swojego statku.
Odpowiedz
(29.03.2018, 15:28 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...x%20Tricky         dodatkowo mam tam SRV i planetarium approach 1I ale nie umiem ich wstawić. EDIT Kombinowałem właśnie w priorytetach wyłączania się modułów i czerwony wykrzyknik zniknął. Niestety dalej mogę skakać tylko Maks 14ls

Chciałem wszystkich przeprosić za wcześniejsze pytanie. Po prostu nie doczytałem że mogę wyznaczać trasy, i miałem ta ekonomiczna. Jak ustawiłem wyznaczanie tras normalnie, mogę skakać tyle ile mam w outfitingu. No cóż nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie było pytania

A co byś powiedzial na takie coś... Mala modifikacja jaka pierwsza przyszla mi namyśl by zwiekszyc pojemność kabin niezmniejszajac dlugości skoku ps.rozumiem ze budżet na lepsze moduly ci narazie nie pozwala wiec nie zmieniałem FSD ani też Thrusterów  https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...x%20Tricky  Wink
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz
No to mi pomogło. Więcej pasażerów
=więcej kasy:-) Odnośnie inżynierów, chce na początek odblokować  pierwsza Panią a tam potrzebuje rangi scout w explaracji oraz  metal allow (czy jakos tak) Na temat składników do zwiększania skoku itp, muszę jeszcze poczytać, może przez święta znajdę czas. Dziękuję bardzo za pomoc
Odpowiedz
trustery A, chociaż niekoniecznie, nawetr D mogą być, Life Support D, FSD - powiększa skok A, Power Plant - po co taki duży, wystarczy taki, który nie da powyżej 100% prądu - 3A w sam raz, zmniejsz tarczę na Biwave 3C i dołóż shield boostera, DOCKING COMPUTER??? - do Aspa?
przyda się fuel scoop 3A za niego, tyle ode mnie,
mój podrasowany ASP z podobną wagą skacze 44 ly
Odpowiedz
Kupiłem właśnie  FSD 5A i zmieniłem power na 3A resztę na razie zostawiam. Docking Computer pozwala mi odpocząć, zrobić herbatę lub pogadać z rodiznka:-)
Odpowiedz
zdejmij Life support do D, to jest najtańsza modyfikacja, E jest bez sensu
Odpowiedz
Pajk no wez... Leci sobie muzyczka ty sie rozkoszujesz widokami albo przegladasz neta, albo z zona mozna pare slow na spokojnie zamienic. DC jak jest miejsce to jest must have Smile
Odpowiedz
zmień jeszcze Basic Discovery Scanner na Advanced, przy wleceniu do systemu i przeskanowaniu odkryje ci wszystkie obiekty
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Dzięki za info, ale już to zrobiłem wczoraj. ASP wygląda teraz tak https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...x%20Tricky

Do jutra powinienem zarobić na thuster 5A i będę sobie latał z pasazerskimi i skanował układy(łącznie z dokładnymi skanami planet) Jak tylko zarobie na FUL scoope 5A i będę miał rangę scout w Exploracji, lecę po Metal Alow i melduję się u Pani Felicity na planecie. Jak zdobyć materiały dla niej itp, będę się martwił później bo to już dla mnie na razie za dużo informacji jak na początkującego gracza
Odpowiedz