Problemy techniczne
Cześć!
Mam pewien specyficzny problem z NPCami w grze. Po pierwsze, po wyciągnięciu z SC nie uciekają od razu, tylko latają jak pijani wokół mnie jakieś 5 minut, a dopiero potem skaczą. A po drugie, po zeskanowaniu wake'a i skoczeniu w dany system jest w nim pusto jak w ładowni mojego Type 9. Po npcu ani śladu, a w ładowni miał LTD za jakieś 8 mln Cr. Sytuacja się powtarza, a to słaba sytuacja dla początkującego pirata. Help!

Edit: Dodaję, że gram ostatniej na stabilnej wersji, nie na becie
Odpowiedz
Czemu po wyciągnięciu NPCa nie piracisz go, tylko czekasz aż skoczy w HW? Jako pirat, skanowałem ładownie przy/na stacji, jak wybrałem przyszłą ofiarę skan wake'a i zawsze był w tym systemie. Ważne żeby skoczyć mając na cel wybrany jego wake, a nie na system wybrany z panelu nawigacji.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
(21.11.2018, 18:32 UTC)Gal Black napisał(a): Ważne żeby skoczyć mając na cel wybrany jego wake, a nie na system wybrany z panelu nawigacji.

Aaaa, tu był problem. Dzięki! o7
Odpowiedz
Gangsterka nie każdemu jest pisana, nie przejmuj się.. Nie każdy może zostać Donem, większość kończy jako zwykłe mięśniaki Smile
Odpowiedz
Jeśli wyciągniesz kogoś z SC i ten ktoś nie podda interdykcji tylko będzie walczył z nią i przegra, to po wyrwaniu z SC już w normalnej przestrzeni, ofiara ma długi cooldown na ponowne uruchomienie FSD.
Dlatego "latają jak pijani wokół mnie jakieś 5 minut, a dopiero potem skaczą".
I to Ci daje czas na spiracenie ich.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości