Ja od kilku lat (od marca A.D. 2013) mam Alienware M17x R4, i7-3740QM z kartą GeForce 680M, 17" 1920x1080 (+ okularki 3D) i jakoś mi Elitkę i BF4 ciągnie. Jak już mi w końcu padnie, a na to niestety się nie zanosi, to kupię kolejnego Alienware z jak najlepszą kartą. Obecnie, przynajmniej na stronie niemieckiego Alienware, nie ma już modeli z 18" ekranem, nie mówiąc o 18" i dwoma kartami w SLI. Ale nawet jak by były, to i tak przekroczyły by Twój budżet. A nawet i z katą 1080 będzię trochę przekroczony.
Dużo ze mną przeżył (np.
https://forum.thewingedhussars.com/showt...6#pid75906), zwiedził pół świata i ciągle działa. Fakt, lekki nie jest ale nie siedzę z nim na kolanach w poczekalni, tylko rozkładam na stole jak już jestem w hotelu.
Poza tym, DELL ma bardzo dobry serwis. Jeżeli dołożysz trochę kasy to masz pewność, że na drugi dzień komp będzie naprawiony. Mnie, na szczęście, zdarzyło się tylko raz z tego skorzystać ale było warto.
Dodatkowo wymiana pamięci czy twardego dysku jest banalnie prosta, bo wystarczy odkręcić 4 śrubki i wszystko ukryte jest pod dolną pokrywą.
Kup po prostu najlepszą konfigurację, na jaką Cię będzie stać i... ciesz się graniem.
Ale weź pod uwagę fakt, że to rozwiązanie ma sens jeżeli dużo podróżujesz i nie chcesz rozstawać się z ulubioną grą/grami. Może ew. gdy masz ograniczone miejsce w mieszkaniu. Bowiem za taką kasę złożysz znacznie lepszy komputer stacjonarny.
Pochwal się potem, na co się zdecydowałeś