Okna
Hej,
Jak pewnie nieliczni wiedzą w ostatnim czasie jestem mocno związany z zagadnieniem budowy domu i poszukując różnych rozwiązań trafiam na przeróżne ciekawe rozwiązania. Jedną z ciekawszych nowinek technicznych pokażę Wam tu i choć sam osobiście nie widziałbym zastosowania czegoś takiego w domu, to do zastosowań reklamowych byłoby to idealne rozwiązanie. Warto nadmienić, że to produkt polskiej firmy Smile

Jak trafię na coś wartego uwagi, to będę dorzucać w tym wątku.
Odpowiedz
Słyszałem o tych oknach... bardzo ciekawa sprawa, w szczególności ciekawi mnie jak one wytrzymują niskie temperatury...
Domu nie buduje, u rodziców wymieniłem w zeszłym roku okna - ale będę śledził temat.
Odpowiedz
Na razie jedno okno to koszt powyżej 60 tys. Smile
Odpowiedz
Bez sensu, kto normalny bedzie ciapal okna, zeby wystukac pogode, sprawdzic przepis kulinarny, czy robic notatki biznesowe?
Odpowiedz
(17.07.2017, 09:07 UTC)Christian napisał(a): Bez sensu, kto normalny bedzie ciapal okna, zeby wystukac pogode, sprawdzic przepis kulinarny, czy robic notatki biznesowe?

Człowiek, który ma zachciankę, 60tyś i nie ma boiska szkolnego pod oknami? Rolleyes
To jest postęp, teraz 60tyś, za 5-10lat pewnie 6tyś lub mniej..... a za 100lat, ludzie pewnie będą się zastanawiali, jak można było bez tego żyć.... Wink

EDIT: Właściwie, gdy technologia stanieje - zaczną to montować już niedługo, w tych mieszkaniach po 15m2, w Japonii.
Nie ma potrzeby mieć oddzielnego komputera, monitora, telewizora, które zajmują miejsce.
Wzrost ceny metra2 mieszkania jest sprzymierzeńcem tej technologii. Smile
Taka mała demagogia - ale rynek chadza różnymi drogami....
Odpowiedz
Bo za 1000 lat to będzie zwykłe okno kosztować parę milionów z etykietą - tak żył człowiek prehistoryczny Biggrin
Odpowiedz
Jeśli możesz to okna 3 szybowe tzw pasywne.
C.O-O. siwuch
Odpowiedz
(17.07.2017, 17:16 UTC)siwuch napisał(a): Jeśli możesz to okna 3 szybowe tzw pasywne.

3 szybowe, 6 komorowe. Wszystko już załatwione Smile
Odpowiedz
Może to i fajne, ale już widzę w akcji Twoją połowice jak zobaczy szyby od palucha upeckane  Wink
Odpowiedz
(17.07.2017, 18:44 UTC)Berecik napisał(a): Może to i fajne, ale już widzę w akcji Twoją połowice jak zobaczy szyby od palucha upeckane  Wink

Ale ja nie kupiłem tych okien! Kredyt, który biorę by nawet na to nie pozwolił, bo za mały hehe...
Oczywiście też jak oglądałem żoną ten filmik, to od razu narzuciła mi się taka myśl, że wszystko usmarowane od łap Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości