23.06.2017, 17:42 UTC
Czy jest ktoś w stanie polecić coś w stylu telefonu kom. "dla seniora"?
|
Telefon "dla seniora"
|
|
23.06.2017, 17:42 UTC
Czy jest ktoś w stanie polecić coś w stylu telefonu kom. "dla seniora"?
23.06.2017, 19:01 UTC
Jak bardzo dla seniora? Jeśli wystarczy mega prosty wyświetlacz i duże przyciski to z ogólnodostępnych myPhone i Emporia mają dość fajny wybór takich telefonów, z tego co słyszałem od znajomych to dobre opcje ale klonkretnego modelu nie polecę, tu już potrzebny research. Jeśli dla bardziej ogarniętego seniora to ja kupiłem jakiś czas temu mamie Nokię 225, używa już ponad 2 lata i jest bardzo zadowolona. Duży, kolorowy wyświetlacz - jak wysyłasz zdjęcia to spokojnie mozna je na takim telefonie obejrzeć, całkiem spore, wyraźne przyciski, lekki, bateria trzyma kilka dni, jak narazie bezawaryjny, a nawet potrafi zrobić znośne zdjęcie jak osoba będzie miałą kaprys. Z nowszej generacji to chyba Nokia 216 jest na podobnych założeniach.
Kaz
23.06.2017, 20:25 UTC
Jeśli do dzwonienia i ewentualnie wysłania sms'a, to polecam coś "w starym stylu" np. któryś modeli myPhone
Kod: http://www.myphone.pl/produkty/simple-life/Bardzo prosty interfejs, służy przede wszystkim do dzwonienia, a do typowego smartfona nieporównywalny czas pracy na baterii. Wielkość przycisków i prostota interfejsu doskonale sprawdzają się dla starszych osób, które potrzebują tylko wybrać numer i zadzwonić. Co tu dużo mówić, telefon, który służy do dzwonienia i doskonale sprawdza się w tej funkcji. Natomiast jeśli "senior" chciałby poszerzyć swoje horyzonty to dla rozpoczęcia przygody ze smartfonem polecam coś na Windowsie. Kafelki są bardzo przejrzyste, intuicyjne i co najważniejsze czytelne i ogólnie interfejs sprawia wrażenie uporządkowanego.Niestety nie da się tego powiedzieć w przypadku Androida oraz iOS, gdzie starsze osoby, bądź takie które z taką technologią nie miały większej styczności mogą się nie odnaleźć. Ilość informacji dostępnych w tym samym czasie, złożoność interfejsu i mnogość funkcji może sprawić o zawrót głowy. Dla młodszego pokolenia oraz osób, które "idą z postępem" używanie smartfona jest tak samo naturalne jak jedzenie zupy łyżką. Niestety ktoś, kto nigdy nie miał z tym styczności może się pogubić. ![]() I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale, Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
24.06.2017, 08:42 UTC
Moja ciocia licząca 92 lata - tak rocznik 1928 dostała rok temu za 600 zł Mi8 - służy do wysyłana SMS ( nie rozmawia przez telefon - 99,9999 przytępiony słuch od dziecka) , obsługi sama się nauczyła z drobną pomocą. abonament w Play za 29 zł RED BULL. zadowolona że ma kontakt z innymi
Duży ekran i pojemna bateria. Kurza stopa jakiś odkurzony temat
C.O-O. siwuch
(23.04.2020, 17:49 UTC)Kahea napisał(a): @siwuch Dzięki OOOOOOOOOOOOOO jaka PIĘKNA i z cennego kruszcu !!!!!!!! ![]() Wiek swoje robi
C.O-O. siwuch
29.07.2020, 12:50 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2020, 12:52 UTC przez Galactic Trader.)
To ja polecę , może komuś się przyda :
![]() MAXCOM MM35D Moja babka 94lata używa takiego, teoretycznie to stacjonarka na kartę SIM z przeniesionym numerem stacjonarnym , lecz testowałem i u mnie w dużym mieście działa na terenie całego miasta ![]() Idealny dla babci i do domu, można wziąć stacjonarkę na miasto, a jest mały ![]() -EDIT: Ogólnie wiele stacjonarek na SIM w sieci komórkowej to dobra opcja tanio, ze starym numerem i działają nie tylko w domu, teraz pewnie jest dużo większy wybór. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Laptop dla siostrzeńca | Kahea | 2 | 870 |
22.04.2020, 22:12 UTC Ostatni post: QCIAK |
|
| Wytrzymały telefon z dobrą baterią i dokładnym GPS'em | riddingWithDeath | 3 | 1,090 |
15.04.2020, 06:48 UTC Ostatni post: riddingWithDeath |
|
| Komputer dla młodego | Kahea | 11 | 3,121 |
12.11.2018, 09:52 UTC Ostatni post: USSER-PL |
|
| Komputer dla szwagra :) | Kahea | 5 | 1,329 |
10.12.2017, 00:21 UTC Ostatni post: szarik |
|
| Pimax 4k, alternatywa dla oculusa? | Christian | 16 | 4,556 |
21.10.2016, 05:52 UTC Ostatni post: Kyokushin |
|