Fotel do HOTAS
Witam CMDRS

Jestem na etapie wybierania fotelu do grania. Fotel ma być przede wszystkim ergonomiczny, ale powinien mieć możliwość dodania (domowymi metodami) jakiegoś rodzaju podkładek dla zestawu HOTAS. Myślę, że wśród miłośników symulacji ktoś taki temat ma ogarnięty, dlatego proszę o porady. Co doradzicie? Mój budżet to około 1000 złotych.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(06.02.2018, 09:04 UTC)hadol napisał(a): Witam CMDRS

Jestem na etapie wybierania fotelu do grania. Fotel ma być przede wszystkim ergonomiczny, ale powinien mieć możliwość dodania (domowymi metodami) jakiegoś rodzaju podkładek dla zestawu HOTAS. Myślę, że wśród miłośników symulacji ktoś taki temat ma ogarnięty, dlatego proszę o porady. Co doradzicie? Mój budżet to około 1000 złotych.

Pozdrawiam

Ja posiadam taki fotel:

Fotel Diablo

Jest wygodny i posiada dwie "poduszeczki" : Jedną pod lędźwie, a druga jako zagłówek.
W miarę wygodnie można na nim siedzieć podczas sesji E:D .
Minus jest taki, że ja należę do osób "cięższych" i trochę ta ekoskóra, z której fotel jest wykonany, trzeszczy :/
Ale cena jest 2x niższa niż np. DXRacer czy inne.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
Również polecam fotelik Maciasa, ja zdemontowałem jedynie lewe podparcie ze względu na dostęp do przepustnicy Warthoga na stojaku WheelStandPro (link do recenzji na Yoyosims). Jestem chyba jednak znacznie lżejszy niż Macias, bo mi skóra nie trzeszczy :Biggrin Chyba najlepszy sprzęt za te pieniądze.
Odpowiedz
Rzeczywiście Smile Ładnie się prezentuje a i budżet jak najbardziej odpowiedni. Wystarczy i na fotel i standa. Dziękuję
Odpowiedz
Hejka,

@Aculeus do tego stojaka jest jakiś blat w zestawie? Czy samoróbkę trzeba robić? Na blacie oczywiście postawiłbym joya, a w przyszłości np. całość x52 Wink.
Odpowiedz
(06.02.2018, 20:34 UTC)iNSID3 napisał(a): Hejka,

@Aculeus do tego stojaka jest jakiś blat w zestawie? Czy samoróbkę trzeba robić? Na blacie oczywiście postawiłbym joya, a w przyszłości np. całość x52 Wink.

Jest blat, zamawiając, musisz określić czy chcesz z małym stojakiem pod Joya (w Warthogu możesz zdemontować wielką płytę, na której stoi joy i przykręcić wtedy na małym kwadracie do stojaka) czy też z dużą płytą. Otwory montażowe są dopasowane do chyba wszystkich popularnych hotasów.
Odpowiedz