Fotelik za grosze.
Od dłuższego czasu, zainspirowany przez Radka, nosiłem się z zamiarem zrobienia sobie stanowiska do Elitki z prawdziwego zdarzenia i udowodnienia mojej ukochanej ,że oszalałem Smile . Prawdopodobnie trwałoby to i trwało, ale mój kolega złomował starą Hondę Civic i kiedy zobaczyłem fotel zacząłem działać z szybkością huraganu. 
Koszt żaden, umiejętnosci nabyte na ZPT i z programów Skłodowskiego. 

Las machinas de la muerte:

[Obrazek: RDZFcos.jpg]

Reszta fotek w linku:

Fotelik

Kółka muszę jeszcze dokręcić bo strasznie ciężka ta kobyła Biggrin , za to rozkosz a nie granie. No i nie skrzypi.

Misję wykonałem, żona kiedy na mnie patrzy stuka się w głowę, ale z domu mnie z nim nie wygoniła.
Odpowiedz
Szczerze powiem i się przyznam... zazdroszcze...

ja mam Thrustmastera hotas 4 (ten za 200zł) i mi już żona wypomina i chowa go po kątach. Na dodatek gram na lapku na stole z jadalni gdzieś upchnięty w kąt tak by nie obudzić synka. A u ciebie widzę x52 pro, ten fotelik duży monitor pokój do grania... zazdorszcze.
Odpowiedz
(03.08.2017, 19:47 UTC)Azorus napisał(a): Szczerze powiem i się przyznam... zazdroszcze...

ja mam Thrustmastera hotas 4 (ten za 200zł) i mi już żona wypomina i chowa go po kątach. Na dodatek gram na lapku na stole z jadalni gdzieś upchnięty w kąt tak by nie obudzić synka. A u ciebie widzę x52 pro, ten fotelik duży monitor pokój do grania... zazdorszcze.

A to wszystko na 50m, tak że da się  Biggrin .
Odpowiedz
super sprawa , rozumiem ze regulacja odchylenia oparcia oraz dosuniecie/odsuniecie ciagle działa jak w prawdziwym samochodzie ?
dodkręcilbym jeszcze jakieś ramie lub podstawke na klawiature i mysz Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Wszystko w fotelu działa jak trzeba. Klawiaturę mam przed sobą ale rzadko używam. Muszę jeszcze dołączyć huba USB i gniazda słuchawek i mikrofonu, wtedy wreszcie będę miał porządek z kablami.
Odpowiedz
Gratuluje - wygląda super, i pewnie działa też świetnie.... Rolleyes

Cytat:Muszę jeszcze dołączyć huba USB i gniazda słuchawek i mikrofonu

Matrix Cię więzi... nie idź tą drogą. Wink
Odpowiedz
(03.08.2017, 22:01 UTC)GutenbergPL napisał(a): Gratuluje - wygląda super, i pewnie działa też świetnie.... Rolleyes

Cytat:Muszę jeszcze dołączyć huba USB i gniazda słuchawek i mikrofonu

Matrix Cię więzi... nie idź tą drogą. Wink

Pogodzilem się z tym. Co zrobisz? Nic nie zrobisz.  Biggrin
Odpowiedz
Jestem pełen Podziwu Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin
Masz Repa jak nic
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Świetna robota Thumbs_up Smile Smile . Bardzo mi się podoba ta wnęką pod fotelem, gdzie idzie wsadzić kompa, browarki albo inne drobiazgi Wink . Możesz jeszcze poprawić komfort i wygodę zwiększając poduszkę podłokietnika do wysokości podstawy joysticka (eksperymentalnie można do tego celu użyć książek sprawdzając jaka wysokość będzie dla nas najlepsza Smile ).
Jeżeli szukasz huba USB to mogę polecić coś takiego  https://pl.aliexpress.com/item/Portable-...086e0dvuM4 jego główna zaleta to możliwość wyłączenia poszczególnych gniazd i podświetlenie.

Azorus ja też swojego czasu grałem w spartańskich warunkach siedząc na podłodze i lapkiem na kanapie. Spróbuj poszukać w domu jakiegoś dawce nadającego się na przeróbki i za całkiem nieduże pieniądze będziesz miał mini przenośne stanowisko (w końcu każdy musi mieć w domu swoją małą prywatną przestrzeń).

Ps. Vaen ile cali ma Twój monitor?
Odpowiedz
Czytam tytuł posta i myślę, fotelik dla dziecka do samochodu. A co ja tu paczkę, toż to elegancki fotel a nie jakaś popierdółka... Vean dobra robota.
Odpowiedz