Elite: Dangerous - PlayStation 4 trailer
Ps4 ma jednego HOTAS'a, ale XO i Scorpio będą mieć klawiaturę i mysz - więc i może jakiś HOTAS dojdzie.
Gra na XO mocno odbiega od wersji PC komfortem gry - czas wczytywania i jakoś grafiki kuleją, ale i tak daje wiele tego dobrego o co w grze chodzi - kto ma i lubi, nie narzeka.
Wersja na PS4, nawet Pro dla VR jeszcze nie jest potwierdzona - konsola prawdopodobnie nie pociągnie zabawy.
Jeśli jednak tak, to wówczas z racji VR właśnie myślę, że w tytuł kiedyś zainwestuję.

PC wydaje się najlepszą opcją grania dla ED i sądzę, że tak pozostanie. Wybór HOTAS'ów, najlepsze możliwości graficzne i modowania + świetna obsługa np. Oculusa (choć SLI już gra tak dobrze nie obsługuje, kolega daremnie w drugą GTX980 zainwestował, bo gra max 10% drugiej karty wykorzystywała).
Kiedy gra się na hotasie wraz ze śledzeniem ruchu głowy przesiadka na granie na padzie, bez VR nie wydaje się w żaden sposób uzasadniona - podobnie jak w tej chwili nie miałbym raczej przyjemności zaczynać gry od nowa, może kiedyś, ale nie teraz.

Jeszcze jedno - tak jak dla FD uruchomienie gry na konsolach wydaje się dobrym posunięciem z biznesowego punktu widzenia, a więc także dla nas - bo FD ma więcej pieniędzy, wychodzą lepsze dodatki, a status gry na rynku jest stabilniejszy, tak jest też druga strona medalu. Po pierwsze gra będzie wg mnie wolniej rozwijana, bo każdy dodatek musi działać na 3 platformach. Po drugie - może to przypadek - ale znacznie skromniejsza graficznie anaconda (wnętrze) jest może (a może nie) efektem dopasowania gry pod moc obliczeniową konsoli (PSVR?) - nawet jeśli tak nie jest (bo np. dla XO takiego ruchu nie zrobiono), do docelowy rozwój gry może być przez konsole hamowany.

Oczywiście spekuluję, bo generalnie cieszę się, że większa ilość graczy będzie miała możliwość poznać tą rewelacyjną grę - niemniej nie wierzę, by wypuszczenie gry na konsolach nie odbiło się na - jednak najpopularniejszej wersji - PC.

P.S. Mam zarówno PS4Pro jak i XO - gdzie grając na konsolach spędzam porównywalnie dużo czasu, co na PC, a samo granie z użyciem Pad'a ma wielu tytułach, wiele zalet (np. ME:Andromedę ogrywam na PS4)
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
Po ostanim patchu loadingi na XO są minimalne. Jest o wiele szybciej niż było
No z tym kulaniem grafiki to sporo przesadziłeś Smile Ja głównie widzę różnicę w rozdzielczości
I na pewno nie jest brzydka Smile

Ale ja mam zredukowaną trzęsącą się kamerę Smile Nie wiem czy to jest zrypane tu na konsoli, ale jak nie ma się tego włączonego wydaje nam się, że gra ciągle klatkuję
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz