Joystick na wypasie
Według wszelakich opinii x56 jest nie opłacalny, jest to następca o prawie połowę tańszego x55 a nie wnosi nic prawie nowego za co mogli by dać taką cenę, o jakości i awaryjności nie wspominając. Do tego co jest w elite to akurat x52 pro jest prawie identyczny
PS. ktoś sobie ulepszył Hotas X Biggrin http://imgur.com/gallery/aUpii
Odpowiedz
Ravcore niestety nie jest symetryczny ;/
Odpowiedz
(10.12.2016, 23:26 UTC)Vaen inc (Starszy) napisał(a): Vaen Inc. ostatnio wzbogaciło się i myśli nad zmianą starego skrzypiącego joysticka i przepustnicy. 
Mamy około 900zł. Co polecacie?

EDIT: x52 pro zamówiony. Wink

(16.12.2016, 13:49 UTC)Nizm0 napisał(a): No cóż ja lubię taki styl bardziej futurystyczny, co prawda że trochę z świecidełkami przesadził Saitec. Jak na razie na jego korzyść dodatkowo przemawia że przypomina ten z Elity, nie wiem czy to Frontier się na nim wzorował czy w drugą stronę. Obawiam się jego jakości i awaryjności ale i tak wychodzi taniej niż CH Products gdzie za cały komplet (Joy + Throttle) to wydatek prawie 300€ na amazonie a w Polsce sam Joy na allegro po 600zł stoi a przepustnicy nawet nie ma.
Owszem Thrustmaster T.16000m pod tym wychodzi najtaniej ale tam dostaję 12 "bezużytecznych" przycisków.
Hm a może by tak spróbować na dwóch T.16000m latać, ma ktoś od nas doświadczenie pod tym względem i może się podzielić?

jak dobrze te 2 joye skonfigurujesz to na arenie ograsz każdego gracza na HOTASIE, tym niemniej w regularnej grze aż takiego skilla nie trzeba, a w eksploracji to już w ogóle.
najlepsze wrażenia z gry daje HOTAS ale najlepszą kontrolę nad statkiem dual joystik i pedały, a niektóre osoby jak np ALP świetnie kontrolują statek grając po prostu myszką i klawiaturą - podobnie jest z grami FPS możesz grać myszką i klawiaturą a możesz na padzie.
Odpowiedz
A latał ktoś na czymś takim ??
http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.html
Odpowiedz
(27.01.2017, 17:15 UTC)Galactic Trader napisał(a): A latał ktoś na czymś takim ??
http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.html

Nawet mam do tej pory Biggrin
Odpowiedz
Aby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj.

Zanim kupię wypasionego dzoja chce nauczyć się czarnej magi czyli jak to obsługiwać, wytargałem z piwnicy Logitecha ATACK 2, gra zapowiada się wybornie...

Z jednym ale, mam tam taką małą wajchę gaz/wsteczny i nijak nie potrafię jej ustawić na równe zero, więc mam pytanie jak zrobić aby to działało tylko jako przyśpieszenie od zera bez ciągu wstecznego ??

Chodzi o ewentualną możliwość ustawienia tego w opcjach gry.
Odpowiedz
(04.03.2017, 11:19 UTC)Galactic Trader napisał(a): Aby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj.

Zanim kupię wypasionego dzoja chce nauczyć się czarnej magi czyli jak to obsługiwać, wytargałem z piwnicy Logitecha ATACK 2, gra zapowiada się wybornie...

Z jednym ale, mam tam taką małą wajchę gaz/wsteczny i nijak nie potrafię jej ustawić na równe zero, więc mam pytanie jak zrobić aby to działało tylko jako przyśpieszenie od zera bez ciągu wstecznego ??

Najlepiej umówić się z kimś na team speak'u. Mnie właśnie tak nauczyli obsługi X52 pro. Jeśli go kupisz to mogę Ci pomóc.

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
Mam X56 i po 6 miesiącach jest już w naprawie. Poszła sprezynka odbijajaca yaw. Ale ogólnie jakość wykonania podobna jak 55. W sumie polecam
Odpowiedz
(04.03.2017, 11:19 UTC)Galactic Trader napisał(a): Aby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj.

W ustawieniach joya, zakładka FLIGHT THROTTLE, Następnie THROTTLE AXIS RANGE musi być na forward only.
Następnie niżej FORWARD ONLY THROTTLE REVERSE wybierasz przycisk odpowiedzialny za "wsteczny" Możesz zaznaczyć czy będzie działał na przytrzymanie czy jako przełącznik.

Generalnie to pytanie chyba się nadaje raczej tu

Zieluk ma racje, łap ludzi na TSie to najlepszy sposób na wytłumaczenie sterowania, mnie także jak będę chętnie pomogę Smile
Odpowiedz
Ogromne dzięki Johnny Newman o to chodziło Smile

Odnośnie celowości zadawania pytania na forum/w tym wątku , to na TSie można pytać każdy za każdym razem a tu jest od teraz dla wszystkich, a wiedziałem, że być może wskazany wyżej wątek też by się nadawał, lecz tam pytanie i odpowiedz zagineły by w tłumie a tutaj jest o Dzojach Smile

Więc na samiuśki początek mogę powiedzieć, ze teraz taki Logitech ATTACK 2 też się nadaje.
W dodatku teraz czuję, że gra się dopiero zaczyna Smile
Odpowiedz