[SPRZEDAM] Tobii EyeX
Czołem piloci. 

Mam okazję kupić nową wersję Tobii EyeX 4C w rozsądnej cenie. Cały myk polega na tym że jest to oferta dla obecnych posiadaczy EyeX więc dwa urządzenia nie są mi potrzebne. 

Zestaw składa sie z:
- Kontroler Tobii EyeX 
- kabel 
- naklejki firmowe
- naklejka montażowa sztuk. 1 
- oryginalne opakowanie
[Obrazek: EyeX_BoxB_w675_h521.jpg]

Więcej informacji tutaj. http://tobiigaming.com/product/tobii-eyex/
Obecnie kosztuje 109€ + 25€ kosztów dostawy. co wychodzi razem 134€ * obecny kurs euro = 596,30 PLN 

Cena ode mnie to 200 złotych mniej czyli 390 PLN. Koszt dostawy biorę na siebie
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Podzielisz się linkiem do strony z obniżka 4C dla posiadaczy Eye X? Może też zrobię upgrade Wink
Odpowiedz
Dla obecnych klientów kod kuponu: ELITEGAMERS
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Nidy nie korzystałem z takiego dziwactwa.... ciężko się przyzwyczaić? A jak działa z Elite? Czy działa to jak "obiekt" jest w okularach?
Odpowiedz
Działa, moja przyszła żona testowała w okularach i soczewkach. Wystarczy zaznaczyć czy "obiekt" przed monitorem jest zaopatrzony we wspomagacze Smile

Przyzwyczaić się jest bardzo szybko, mi zajęło około 15 minut aby nabrac pewnej dyscypliny w patrzeniu na obiekty. Bardzo intuicyjnie to działa Smile
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
Ogólnie też polecam. Wrażenie jest trochę inne niż przy head trackingu bo skupienie kamery podąża naturalnie tam gdzie twój wzrok. Do pewnych rzeczy trzeba się te przyzwyczaić, na przykład gdy rozglądasz się po interfejsie niekoniecznie chcesz żeby wtedy przesuwała się kamera, dla przykładu w stronę radaru itp. Tak czy siak moim zdaniem sprzęt warty uwagi.
Odpowiedz
Hmmm, ciekawe czy wykrywa że obiekt przysypia/zasnął w kokpicie żeby wykonać procedurę automatycznego bezpiecznego postoju? Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Mają jakieś SDK więc na 100% da się dopisać coś co wykryje zamknięcie oczu. Potem już tylko kwestie obsłużenia tego w Elite - throttle to 0? Tongue
Odpowiedz
Tobii udostępnia dosyć obszerne SDK do trackerów więc można sobie samu napisać programik Wink

Dodatkowo coraz więcej gier zaczęło używać tych trackerów. Testowałem jeszcze z The Division i Master of Orion.
Tutaj lista gier wspieranych natywnie: https://tobiigaming.com/games/ - Jest też w nowym Deus Ex - ostatnio dosyć popularny również wśród pilotówWink
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
Ogólnie o zajebistości tego urządzenia świadczy jeden fakt: To że Kofi chce kupić nowszą wersję bo ma nieco więcej bajerów ;p

Ja chyba też kupię 4C bo nie mogę się oprzeć :>
Odpowiedz