Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(30.11.2016, 19:13 UTC)Rommie_PL napisał(a): Mam takie pytanie do Was.
Czy Wam tez te statki reagują jakoś tak niesamowicie szybko na ruch myszki nawet jak ustawię na 0% ?
Normalnie nie da się grać - ruszę ze 3cm myszką a statek już mi jakieś pirłety robi.
A o walce można zapomnieć bo nic się nie da trafić przez to ...
A może jest jakiś mod który te sterowanie myszką jakoś naprawia ?

A i jak się naprawiało poszycie statku bo zapomniałem Smile

Ja gram na padzie i nie odczułem problemu, ale:
1. wyszła już pierwsza poprawka patcha - podobno naprawili kilka zgłoszonych bugów między innymi - może warto sprawdzić (w wersjach BETA w steamie - wersja experimental)
2. może masz ustawioną rozdzielczość myszy jakoś ekstremalnie? Sterownik do myszy? Sterownik windows?
Odpowiedz
Utknąłem w jakiejś biedzie. Mam jakoś 3,8mln, trochę surowców, rozbudowany na max plecak, statek 23, bazę.
Dali ten dodatek, chcę to pchnąć dalej, ale przyznam że mdli mnie jak mam podejść do kamienia i 30 minut go skrobać laserem (mam na maksa rozbudowany).
Jak żyć?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(02.12.2016, 06:45 UTC)Kyokushin napisał(a): Utknąłem w jakiejś biedzie. Mam jakoś 3,8mln, trochę surowców, rozbudowany na max plecak, statek 23, bazę.
Dali ten dodatek, chcę to pchnąć dalej, ale przyznam że mdli mnie jak mam podejść do kamienia i 30 minut go skrobać laserem (mam na maksa rozbudowany).
Jak żyć?

Też survival? Ja ledwo z pierwszego systemu wyskoczyłem...

Może zamiast dłubać 30 minut możesz już zbudować te automaty górnicze?

P.S.
Walczyliście już w kosmosie? Ja się pocę jak tylko z planety wyskakuję Smile

EDIT:
Survival TIP 2:
Można wykopać sobie dziurę w surowcach i schować się w niej przed warunkami zewnętrznym jak w jaskini Smile
Odpowiedz
No właśnie nie mam tych maszyn :/
Nie mam naukowca nawet, nie mam terminala żeby go zatrudnić, nie mam schematu terminala, nie bardzo wiem jak to pchnąć żęby dojść do tych maszyn.
Odpowiedz
A ja mam polecieć na jakiś sygnał S.O.S. i sprawdzić ale nie pojawia mi się gdzie mam lecieć i utknęłam.
Odpowiedz
(02.12.2016, 20:19 UTC)Rommie_PL napisał(a): utknęłam.

[Obrazek: 2e4dc1502a3db50f7000092e0f0a4846.jpg]
Odpowiedz
(02.12.2016, 20:35 UTC)Kyokushin napisał(a):
(02.12.2016, 20:19 UTC)Rommie_PL napisał(a): utknęłam.

[Obrazek: 2e4dc1502a3db50f7000092e0f0a4846.jpg]

Wydało się Biggrin Stokrotka przemówiła Biggrin
Odpowiedz
Żeby to przerwać w porę... taka ciekawostka:

Gwiazdy nad horyzontem w NMS odzwierciedlają te na mapie galaktyki. Całkiem jak w ED!

https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGam..._map_also/
Odpowiedz
(02.12.2016, 23:57 UTC)Robinus napisał(a): Żeby to przerwać w porę... taka ciekawostka:

Gwiazdy nad horyzontem w NMS odzwierciedlają te na mapie galaktyki. Całkiem jak w ED!

https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGam..._map_also/

Jak się Tumir dowie to będzie "koniec ED". Wink
Odpowiedz
Lubię tę grę. Fajny ten nowy dodatek.

Powoli już z biedy wychodzę, już mam farmę mordytu, tylko potrzebuję znaleźc kostkę konwergencji korvaxa, żeby odblokować 'smar'. Wtedy będę krezusem.

Dorobiłem trochę też handlując rezonatorami z lakoniarzami. Kupuje się tanio, sprzedaje u innego jak jest +100%

Update:
Jestę farmerę 4 rzędy po 10 sztuk, buduję drugie piętro Biggrin
[Obrazek: HKTMYrP.jpg]
Odpowiedz