Problemy z grafiką na planetach.
Jak w tytule, czyli od kilku tygodni przy lądowaniu po zacienionej stronie planety, podczas wchodzenia do lotu orbitalnego znikają wszystkie cienie. Planeta rozjaśnia się jak pustynia w południe, tekstury znikają i jeżdżę po ciastelinowej powierzchni z białymi, nieoteksturowanymi kamieniami. Problem pojawiał się u wielu osób, ale wszystkie tickety zgłoszone Frontierowi zostały spuszczone niczym koci żwirek w kiblu. 

Elita wyleciała z dysku, od nowa zainstalowana, sterowniki najnowsze (na starszych to samo). Problem pojawia się na wszystkich ustawieniach jakości grafiki. 

Nie jest to problem braku wydajności sprzętu, gtx 980 napędzany i7 i 16 gb ramu, instalacja na ssd. 

Jednym słowem pomocy, lądowanie na planetach to jedyna rozrywka na eksploracji a obecne widoki, zamiast miłych doznań powodują jedynie depresję.
[Obrazek: W4y5Tql.png]
Odpowiedz
Naprawili to w 2.2, w końcu ciemne strony planet są ciemne jak nie powiem co Wink
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Ale tak nie było!! I większość nie ma tego problemu. Straciłem kompletnie wiarę w naprawianie "ficzerów" w patchach. Wolę jakieś DYI Wink
Odpowiedz
Hmm... u mnie było jasno odkąd mam Horyzonty i nawet pamiętam była dyskusja na ten temat na TS Smile
Teraz w becie wygląda to tak:

[Obrazek: 0EW6NGM.jpg]

[Obrazek: t1LOB2X.jpg]

[Obrazek: ADxq6HE.jpg]
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Drakk, skoro mówisz to pewnie tak jest Smile u mnie skisiło sie chyba po patchu naprawiającym Inżynierów, wcześniej było bardzo ok. To czekam na patch z nadzieją, że tym razem nie zadziała prawo Murphy'ego.

I pozostaje mi lądować po jasnych stronach planet Wink
Odpowiedz