Wyścigi samochodowe
Ktoś ma/gra w Forzę Horizon 3?

Wczoraj na chwilę usiadłem, spędziłem kilka godzin. Podoba mi się.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Ja gram w oknie bez ramki. I lekkie jakby zwolnienie gry, scinki, spadki fps były mimo że wskaźnik twardo stoi na 60FPS.
Odpowiedz
[OFFTOP]

Rommie, Rommie... Bój się Boga... Biggrin

...mistrzu sygnatur...

[/OFFTOP]
Odpowiedz
W ED w solo nie ma problemów. Problemy są w Open. U mnie borderless szarpie, więc gram w fullscreenie.
W TC gra ma straszne problemy z alt-tabowaniem z fullscreena i bardzo bym chciał grać w borderless ale wtedy szarpie. Więc gram w tym fullscreenie i jest ok.
Odpowiedz
To muszę w takim razie spróbować na full screen ale wtedy to wszystko wygląda na takie jakieś rozmyte a w oknie jest ładne.
Jak wrócę do domu to zrobię wam screena ...
Odpowiedz
(28.09.2016, 13:47 UTC)Rommie_PL napisał(a): To muszę w takim razie spróbować na full screen ale wtedy to wszystko wygląda na takie jakieś rozmyte a w oknie jest ładne.
Jak wrócę do domu to zrobię wam screena ...

To może jakiś motion blur masz włączony i działa on tylko w FS albo ten kiepski antyaliasing (nie pamiętam jak się nazywa) co to tak naprawdę krawędzi nie wygładza tylko WSZYSTKO rozmazuje. (nawet czcionki)
Odpowiedz
Z innej beczki, ktoś mówił, że model jazdy zbyt arcade.
Wyłączcie wspomaganie, są trzy stopnie:
cała dostępna pomoc
sport
dla zawodowców - to włączcie

kupcie kierownice z FF i "poczujcie" samochód,  widok z kokpitu czy tam maski lub zderzaka.
Jazda TPP na padzie za 80 zł który się trzęsie to nie jest to. Pomyślicie, że się wymądrzam ale tego trzeba spróbować tak jak latania na HOTASie czy headtrackingu.
Bez urazy. Smile

Edit:
Aha, jeden problem. TC miło mnie zaskoczyło. Do tej pory w ścigałki grałem z widokiem FPP i kierownica z obrotem 180 stopni była idealna.
TC mnie zaskoczyła bo się nie da! Muszę grać na 900 stopniach, weźcie to pod uwagę. Tak! Podczas zawracania kręcę kierownicą jak kierowca autobusu. W wyścigu wystarcza 180 stopni.
Odpowiedz
I jak Wam idzie?

[Obrazek: gj0mHFb.png]
Odpowiedz
(01.10.2016, 16:25 UTC)Rommie_PL napisał(a): I jak Wam idzie?

[Obrazek: gj0mHFb.png]

Wyłącz tryb "nie przeszkadzać", spotkajmy się i RAZEM zdobędziemy więcej!
Odpowiedz
A jak wyłącza się tryb "Nie przeszkadzać" ?
Odpowiedz