W kosmos na dwóch kołach
Nie ja robiłem niestety, byłem zbyt zajęty nietonięciem. Tam gdzie ludziom woda sięgała do kolan, mi sięgała do pasa Tongue
Odpowiedz
uwazajcie na rozciagane linki stalowe w lasach nie tylko motocyklisci w nie wpadaja Sad
Odpowiedz
airwolf, ale nie sugerujesz chyba, że leśnicy to robią? Bo to podpada pod paragraf. Niedaleko mnie jest bike park i też mamy problemy z MX i ATV, bo okrutnie ścieżki rozjeżdżają, ale takich pomysłów na szczęście nikt nie stosuje.
Odpowiedz
mam biuro przy samej puszczy, dojeżdżam rowerem... ostatnio jakiś debil na motorze postanowił sobie po ścieżkach w terenie leśnym sobie pojeździć... myślał, że mu ustąpię... jak ja nie lubię kretynów na motorach - bo na razie spotkałem samych kretynów... najczęściej mam do czynienia podczas pokonywania jezdnia na rowerze zakrętów - motocykliści jadą z taka prędkością, że ścinają zakręt drugą strona jezdni niemal po chodniku zawsze trafiając na mnie jadącego Sad ...

...jak dla mnie te linki w lesie to niepotrzebne niszczenie okorowania drzew i za mało na motocyklistów... ale na nich na razie nie mam pomysłu ...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
W każdej rodzinie znajdą się jakieś czarne owce, nie inaczej jest z motocyklistami. Nie rozumiem ich filozofii.... tym bardziej, że w bezpośredniej okolicy mamy wypasiony tor motocrossowy i jeszcze 3 w promieniu 50km. Ale nie, lepiej pojeździć po bike parku. Jakby tego było mało, często jeżdżą pod prąd. Kolega miał sytuację, kiedy robiąc podjazd, z przeciwnej strony górki gość napierał i przeskoczył mu motorem nad głową :/

A przy okazji, gdyby ktoś kulał się przypadkiem przez Dolny Śląsk, to zapraszam do bike park Obiszów Smile
Odpowiedz
Jezdze po lasach motocyklem osobiscie (organizuje imprezy) ale zawsze za zgodą i w porozumieniu z nadlesnictwem i wladzami lokalnymi, sam nie trawie idiotow jezdzacych bez glowy po lasach (i nie tylko po ulicach tez) i taranujacych innych ludzi

Wieszanie stalowych linek to raczej przesada tak samo jak rozsypywanie gwożdzi i innych metalowych smieci majacych na celu uszkodzenie opony (rowniez rowerowej)

Problemem sa drogi gminne przebiegajace przez lasy po ktorych ruch jest dozwolony zarowno motocykami jak i samochodami, niektore z nich wygladaja na lesne gdyz bywaja zaniedbane i nie sa utwardzone, nikt nie ma prawa zabronic motocykliscie jezdzic po nich a sam sciagalem stalowe linki z drzew na takich.

Nie robia tego lesnicy gdyz wielu chcialo by wykorzystwac lasy ktorymi zawiaduja wlasnie do celow rekreacyjnych a takie trasy odpowiedni przygotowane i oznakowane dla motoctyklistow by sie przydaly, za tymi linkami w 95% przypadkow stoja "szeryfy" ktorzy chca wprowadzac swoja sprawiedliwosc i prawo

NIe spotkałem jeszcze na swojej drodze leśnika ktory zabroniłby mi jezdzić po lesie. Oczywiscie wczesniej szedlem sie zapytać i prosiłem o wskazanie terenu / trasy / okolicy gdyz wiadomo nie chce płoszyc zwierzyny i chce jezdzic tam gdzie mam mniejsza szanse na spotkanie ludzi ktorym moglo by to przeszkadzac.

WSZYSTKO DLA LUDZI BYLE Z GŁOWĄ

Jak ktos chce moze zobaczyc jak wygladaja zorganizowane imprezy motocyklowe

Rajd Bieszczadzki
Galeria Paszków adv
Odpowiedz
W sobotę startuję w Zdzieszowicach. Biorąc pod uwagę ostatnie rewelacje pogodowe - będzie błoto.
Odpowiedz
Błoto w Zdzieszkach to masakra.... tam się robi taka lejąco-klejąca breja, 3 lata temu taki taniec błotny tam był

[Obrazek: voJ98Wn.jpg]
Odpowiedz
Było bardzo sucho, sądząc z opowieści niektórych nawet za bardzo, kurzyło się ponoć jak na najlepszych mazowieckich zawodach. Niestety zaliczyłem gumę na szczycie pierwszego podjazdu i dla mnie wyścig zakończył się DNF'em.

Następny przystanek: Wałbrzych.
Odpowiedz
No to niefajnie... Nie miałeś dętki czy opona tak poszarpana? Ja na Wałbrzych też pewnie uderzę. Póki co szykuję się na półmaraton z górką na Chojniku. 28km i 1300m przewyższenia. Będzie co biegać.
Odpowiedz